eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Reszel › Zakupy z dostawą produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-03

Reszel: Zakupy z dostawą produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu
Numer ogłoszenia: 487108 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej w Reszlu , ul. Konopnickiej 2, 11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7550196, faks 89 7550992.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Edukacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakupy z dostawą produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne zakupy z dostawą produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 7. 2.1. Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 1 dotyczy: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na Zadanie część nr 1 do SIWZ. 2.2. Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 2 dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 2 do SIWZ. 2.3 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że waga wynosi nie mniej niż: 1. Kapusta biała 1 szt. - 3 kg a w okresie maj czerwiec 2kg 2. Kapusta włoska 1 szt. - 2 kg 3. Kapusta czerwona 1 szt. - 2 kg 4. Por 1 szt. - 0,25 kg 5. Rzodkiewka 1 pęczek - 0,15 kg 6. Sałata 1 szt. - 0,20 kg 7. Szczypior 1 szt. - 0,10 kg 8. Koper 1 szt. - 0,10 kg 9. Natka pietruszki 1 szt. - 0,10 kg 10. Kalafior świeży 1 szt. - 1,2 kg 11. Brokuł świeży 1 szt. - 1,0 kg 12. Czosnek 1 szt. - 0,05 kg 13. Botwina 1 pęczek- 0,20 kg 14. Kiwi 1szt.- 0,11 kg Również towar zamawiany w kilogramach musi wymagać wymogom jak dla I wyboru. 2.4 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 4 dotyczy: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 4 do SIWZ. 2.5 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 5 dotyczy: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 5 do SIWZ. 2.6. Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 6 dotyczy: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 6 do SIWZ. 2.7. Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ. 3. Wymienione wyżej załączniki stanowią integralną część SIWZ z zastrzeżeniem, że wszystkie wskazane z nazwy produkty (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości o tych samych walorach smakowych i właściwościach jak opisane w załączniku nr 2. W takim przypadku Wykonawca obowiązany jest zaznaczyć i wpisać jakiego produktu dotyczy oferta na produkt równoważny. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca powinien przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji jak w produkcie określonym przez Zamawiającego. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.83.30.00-6, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający oceni warunek opierając się o oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wymagane jest oświadczenie w zakresie art. 22 ust. 1 ustawy zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego - załącznik nr 5 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń-na formularzu oferty zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie Formularz ofertowy, zał. nr 1 formularza cenowy, zał. nr 2 Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu art.44 ustawy, zał. nr 3 do SIWZ Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, art.24 ust 1, art.24 ust 1 pkt. 2 ustawy zał. nr 4 do SIWZ. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, art. 22 ust. 1 ustawy zał. nr 5 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów żywionych). Zamawiający nie będą ponosili ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 2) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3) Załączniki nr 2 stanowiące integralną część SIWZ i wszystkie wskazane w nich z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. 4) Cena poszczególnych produktów określona w formularzu cenowym Wykonawcy, stanowiącym Załącznik nr 2 do umowy, może ulec zmianie w przypadku udokumentowanej zmiany ceny produktu na podstawie klauzuli waloryzacyjnej. 5) Klauzula waloryzacyjna. Cena towaru określona w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) lub Wojewódzki Urząd Statystyczny (WUS) przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS lub WUS). Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowej ceny w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po 1 miesiącu od dnia podpisania umowy. Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 2%. 6) Zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy; 7) Zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy; 8) Wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy. 9) Zmiany zmniejszenia lub zwiększenia wielkości lub zakresu zamówienia, orientacyjnie o +, - 15 % (zwiększenie lub zmniejszenie), zgodnie z tzw. prawem opcji, jakie zastrzega w tym przypadku Zamawiający oraz z zastrzeżeniem nie przekroczenia w zakupach kwoty jaką zamawiający poda, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia (kwota brutto, wraz z podatkiem VAT). 10)Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy: - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec zmianie, w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, - łączne wynagrodzenie Wykonawcy może ulec także zmianie, w wyniku zmian ilościowych realizowanych zakupów. 11) Zmiana terminu realizacji zamówienia: - zastrzega się możliwość zmiany terminu wykonania umowy w przypadku wyczerpania w zakupach kwoty jaką zamawiający poda, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia (kwota brutto, wraz z podatkiem VAT). 12)Zmiana podwykonawcy: - dopuszcza się zmianę wskazanego podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nieprzewidzianym w złożonej ofercie; w przypadku, gdy podwykonawca udostępnił Wykonawcy swoje zasoby w celu wykazania spełniania warunków udziału w niniejszym postępowaniu, nowy podwykonawca musi spełniać podane w SIWZ wymogi w takim samym zakresie, co poprzedni podwykonawca. 13)Strony umowy uznają zasadność wprowadzenia zmian do umowy, gdy zmiany te nie wywołają niekorzystnych skutków dla Zamawiającego i nie spowodują zmiany oferowanych warunków realizacji zamówienia będących podstawą oceny ofert. 14)Zamawiający zapłaci wyłącznie za faktyczne ilości zakupów produktów, co nie oznacza, że Wykonawca ma prawo samodzielnie, bez zgody Zamawiającego zmieniać w stosunku do ilości określonej w zamówieniu ilość zakupów. 15)Do umowy wprowadza się klauzulę: sposób wykonania przedmiotu zamówienia lub termin dostarczenia towaru może ulec zmianie w przypadku zaistnienia przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, np. udokumentowanego ogólnego braku na rynku jakiegoś asortymentu produktów spożywczych lub wielkości opakowań, Wykonawca może po uzgodnieniu i uzyskaniu aprobaty przez osobę prowadzącą zapotrzebowania dla stołówki szkolnej dokumentując zaistniałą przyczynę, dostarczyć produkt podobny, równoważny lub w innej wielkości opakowania, w cenie podanej w formularzu cenowym po przeliczeniu na aktualną wielkość opakowania lub towaru z zastrzeżeniem że termin dostarczenia towaru nie może być dłuższy niż 3 dni. O zaistniałym fakcie Wykonawca zobowiązany jest w następnym dniu po otrzymaniu zapotrzebowania na towar, pisemnie powiadomić upoważnionego pracownika szkoły do przekazywania zamówień wykonawcy, pod rygorem zastosowania kar umownych. 9.Zmiany o których mowa w pkt. 8. XVII części niniejszej specyfikacji dopuszczone będą wyłącznie pod warunkiem akceptacji przez Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/reszel_gmina_miejsko_-_wiejska/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W Gminnej Administracji Szkół i Sportu 11-440 Reszel, ul. Reymonta 1- 4..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2012 godzina 10:00, miejsce: W sekretariacie Gminnej Administracji Szkół i Sportu 11-440 Reszel, ul. Reymonta 1- 4..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy Adres wykonawcy FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 1: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9, Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 II wieprzowa chuda 60 400 Kg. 2 Łopatka b/k 60 400 Kg 3 Schab b/k 54 860 Kg. 4 Szynka b/k 54 300 Kg. 5 Kości szpikowe 80 850 Kg 6 Kości schabowe cięte do 20 cm. 80 850 Kg. 7 Filet z kurczaka 90 700 Kg. 8 Udko z kurczaka 70 250 Kg. 9 Pałki z kurczaka 60 500 Kg. 10 Porcje rosołowe z kuprem 45 350 Kg. 11 Słonina bez skóry 13 130 Kg. 12 Smalec kostka 200g 20 190 Kg. 13 Kiełbasa wędzona np.(wp.62%, woł.6%)np. francuska, podwawelska lub równoważny** 40 400 Kg. 14 Kiełbasa biała surowa 90% mięso wieprz. 10 45 Kg. 15 Kiełbasa lunchmeat (wp.34%, ind.13%, drob.6%) 26 120 Kg. 16 Boczek wędzony 6 30 Kg. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 2: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6, Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7, Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2,Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Cukier kryształ (1kg) 32 300 Kg 2 Cukier puder 400g 12 60 Szt. 3 Cukier wanilinowy 36g 60 200 Szt. 4 Ketchup 30%, 970 g np.Włocławek lub równoważny** 25 200 Szt. 5 Koncentrat pomidorowy 30 %, (970g.) np. Włocławek lub równoważny 30 250 Szt. 6 Kwasek cytrynowy 20 g 55 350 Szt. 7 Liść laurowy 12g 2 35 Szt 8 Przyprawa w płynie Maggi 200 g. lub równoważny** 50 420 Szt. 9 Majeranek 20g 30 300 Szt. 10 Majonez np. Kętrzyński(280g.) lub równoważny** 12 140 Szt. 11 Musztarda sarebska190g 20 150 Szt. 12 Olej 1l. np. uniwersalny 50 450 szt. 13 Papryka ostra milona20g 10 100 Szt. 14 Papryka słodka mielona 20g 35 300 Szt. 15 Pieprz naturalny mielony 20g 60 550 Szt. 16 Przyprawa w płynie Maggi 960 ml lub równoważny** 5 50 Szt. 17 Przypr. do kurczaka 40g np. cykoria lub równoważny** 15 130 Szt. 18 Przypr. do spaghetti 20g Prymat lub równoważny 20 240 Szt. 19 Sól miałka 1kg 36 330 Kg. 20 Przyprawa np. Warzywko (200 g.) lub równoważny** 35 370 Szt. 21 Ziele angielskie 15g 3 30 Szt. 22 Czosnek granulowany 20g. 20 270 Szt 23 Żurek 52g np. Winiary lub równoważny** 18 160 Szt. 24 Mąka tortowa 1 kg. typ 450 75 650 Kg. 25 Mąka ziemniaczana po 0,5 kg 5 50 Szt. 26 Kasza jęczmienna średnia 500g np. kros lub równoważny** 35 200 Szt.. 27 Makaron świderki 1kg np. Anulka, królewski lub równoważny** 90 800 Szt. 28 Makaron do spaghetti 0,5kg,np. lubella lub równoważny** 45 500 Szt. 29 Makaron łazanki 0,5 kg. Np. lubella lub równoważny** 45 500 Szt. 30 Ryż biały długoziarnisty 1kg 30 270 Kg. 31 Proszek do pieczenia 36g 60 200 Szt. 32 Soczek np. DODONI mix 200ml , wosanka 4300 19000 Szt. 33 Soczek (koncentrat) 200 ml. Maciuś, Kubuś lub równoważny** 540 4050 Szt. 34 Sok truskawkowy 0,5 l. np. Łowicz lub równoważny** 10 100 Szt. 35 Ciastka herbatniki 50g pettitki lub równoważny** 30 900 Szt. 36 Koper susz 20g 18 180 Szt 37 Natka pietruszki (susz) 20g 6 60 Szt. 38 Makaron wstążki 400g 28 280 Szt. 39 Kisiel truskawkowy 58g.np. Delekta lub równoważny** 10 100 Szt. 40 Sok koncentrat wysokosłodzony 0,5 l. różne smaki np. Betex, Łowicz lub równoważny** 40 400 Szt. 41 Pieprz ziołowy 18 g. 10 100 Szt. 42 Zacierka Babuni 0,25 kg. 5 50 Szt. 43 Ocet 10 % 0,5l 3 30 Szt. 44 Kostki rosołowe drobiowe op. Po 12 kostek np.winiary lub równoważny** 4 40 Szt. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 2: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6, Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7, Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2,Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Cukier kryształ (1kg) 32 300 Kg 2 Cukier puder 400g 12 60 Szt. 3 Cukier wanilinowy 36g 60 200 Szt. 4 Ketchup 30%, 970 g np.Włocławek lub równoważny** 25 200 Szt. 5 Koncentrat pomidorowy 30 %, (970g.) np. Włocławek lub równoważny 30 250 Szt. 6 Kwasek cytrynowy 20 g 55 350 Szt. 7 Liść laurowy 12g 2 35 Szt 8 Przyprawa w płynie Maggi 200 g. lub równoważny** 50 420 Szt. 9 Majeranek 20g 30 300 Szt. 10 Majonez np. Kętrzyński(280g.) lub równoważny** 12 140 Szt. 11 Musztarda sarebska190g 20 150 Szt. 12 Olej 1l. np. uniwersalny 50 450 szt. 13 Papryka ostra milona20g 10 100 Szt. 14 Papryka słodka mielona 20g 35 300 Szt. 15 Pieprz naturalny mielony 20g 60 550 Szt. 16 Przyprawa w płynie Maggi 960 ml lub równoważny** 5 50 Szt. 17 Przypr. do kurczaka 40g np. cykoria lub równoważny** 15 130 Szt. 18 Przypr. do spaghetti 20g Prymat lub równoważny 20 240 Szt. 19 Sól miałka 1kg 36 330 Kg. 20 Przyprawa np. Warzywko (200 g.) lub równoważny** 35 370 Szt. 21 Ziele angielskie 15g 3 30 Szt. 22 Czosnek granulowany 20g. 20 270 Szt 23 Żurek 52g np. Winiary lub równoważny** 18 160 Szt. 24 Mąka tortowa 1 kg. typ 450 75 650 Kg. 25 Mąka ziemniaczana po 0,5 kg 5 50 Szt. 26 Kasza jęczmienna średnia 500g np. kros lub równoważny** 35 200 Szt.. 27 Makaron świderki 1kg np. Anulka, królewski lub równoważny** 90 800 Szt. 28 Makaron do spaghetti 0,5kg,np. lubella lub równoważny** 45 500 Szt. 29 Makaron łazanki 0,5 kg. Np. lubella lub równoważny** 45 500 Szt. 30 Ryż biały długoziarnisty 1kg 30 270 Kg. 31 Proszek do pieczenia 36g 60 200 Szt. 32 Soczek np. DODONI mix 200ml , wosanka 4300 19000 Szt. 33 Soczek (koncentrat) 200 ml. Maciuś, Kubuś lub równoważny** 540 4050 Szt. 34 Sok truskawkowy 0,5 l. np. Łowicz lub równoważny** 10 100 Szt. 35 Ciastka herbatniki 50g pettitki lub równoważny** 30 900 Szt. 36 Koper susz 20g 18 180 Szt 37 Natka pietruszki (susz) 20g 6 60 Szt. 38 Makaron wstążki 400g 28 280 Szt. 39 Kisiel truskawkowy 58g.np. Delekta lub równoważny** 10 100 Szt. 40 Sok koncentrat wysokosłodzony 0,5 l. różne smaki np. Betex, Łowicz lub równoważny** 40 400 Szt. 41 Pieprz ziołowy 18 g. 10 100 Szt. 42 Zacierka Babuni 0,25 kg. 5 50 Szt. 43 Ocet 10 % 0,5l 3 30 Szt. 44 Kostki rosołowe drobiowe op. Po 12 kostek np.winiary lub równoważny** 4 40 Szt. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 3: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1, Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013 r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Kalafior świeży 8 20 Szt. 2 Kapusta biała bez zielonych liści wierzchnich 150 900 Kg. 3 Kapusta czerwona 7 75 Kg, 4 Kapusta pekińska 26 320 Kg. 5 Marchew myta 60 450 Kg. 6 Ogórek kiszony 3kg 6 50 Kg. 7 Ogórek konserwowy 900g, 420g po odsączeniu 28 226 Szt. 8 Ogórek świeży bez oznak zwiotczenia rdzawych plam 60 500 Kg. 9 Pieczarki 6 65 Kg. 10 Pietruszka korzeń myta 7 60 Kg. 11 Pomidory bez oznak gnicia 30 300 Kg. 12 Barszcz czerwony koncentrat 330 ml. 3 20 szt. 13 Seler 8 75 Kg. 14 Ziemniaki 800 8000 Kg. 15 Burak 40 420 Kg. 16 Czosnek 30 300 Szt. 17 Fasola drobna 16 60 Kg. 18 Fasolka konserwowa zielona 440g, bez zalewy 245g 4 24 Szt. 19 Groch połówki 6 65 Kg. 20 Groszek konserwowy 280g 12 170 Szt. 21 Grzybki susz 1,5g (+/- 0,5g) 6 40 Szt. 22 Koper świeży 20 150 Pęcz. 23 Natka pietruszki świeża 36 300 Pęcz. 24 Cebula 70 700 Kg. 25 Kapusta kiszona (5kg) 65 700 Kg. 26 Banany 60 900 Kg 27 Gruszki 60 300 Kg 28 Jabłka 50 400 kg 29 Mandarynki 30 200 Kg. 30 Pomarańcze 50 400 Kg. 31 Kiwi 300 600 Szt. 32 Szczaw konserwowy 970g. 6 70 szt 33 nektaryna 20 50 Kg. 34 Sałata zielona 55 55 Szt. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 4: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3, w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Śmietana 400 ml. 18g tł. Np. mazurska lub równoważny** 350 2500 Szt. 2 Mleko pasteryzowane1l. 2% tł. Np. mazurskie lub równoważny** 30 200 Szt. 3 Masło extra 82% tł.200g 1 4 Kg 4 Ser twardy Zółty 8 62 Kg. 5 Twaróg półtłusty 18 48 Kg. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 5: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0, Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Filet rybny (miruna ze skórą SHP 30 330 Kg. 2 Paluszki rybne z fileta 32 210 Kg. 3 Pyzy ziemniaczane 500g 96 300 Szt. 4 Pyzy ziemn. z mięsem 450g, mięso 17,5% 36 150 szt 5 Mieszanka kompotowa czarna porzeczka 2,5 15 Kg 6 Kalafior mrożony 10 60 Kg 7 Truskawka mrożona 15 165 Kg 8 Mieszanka komp. z pestką 7,5 45 Kg Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 6: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Chleb krojony 0,60 kg 50 800 szt. 2 Bułka zwykła 0,08g 120 1000 szt. 3 Bułka tarta pakowana po 0,50 kg 20 150 Kg. 4 Pączki 30 900 szt. Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 7: Jaja kurze konsumpcyjne kod CPV 03142500-3 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2013r. do31.12.2013r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru netto w roku /ilość x cena netto/* Łączna wartość towaru brutto w roku /ilość x cena brutto/* 1 Jaja kurze XL (0,8g.) op. (po 10 szt.) 50 500 528 5280 Op. Szt Ogółem: * X X Podane ilości poszczególnych produktów służące do wyliczenia ceny, mogą ulec zmianie, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego wg zasad podanych w SIWZ. * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Pieczęć podpis wraz z pieczęcią osoby/osób uprawnionej do reprezentowania Wykonawcy:.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.