eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lębork › ZAKUP I DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH do stołówki szkolnej w Gimnazjum nr 2 im. Boh. Westerplatte w Lęborku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-03

Lębork: ZAKUP I DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH do stołówki szkolnej w Gimnazjum nr 2 im. Boh. Westerplatte w Lęborku
Numer ogłoszenia: 487076 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum Nr 2 , ul. P. Skargi 52, 84-300 Lębork, woj. pomorskie, tel. 059 8621728, faks 059 8621728.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gim2.lebork.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH do stołówki szkolnej w Gimnazjum nr 2 im. Boh. Westerplatte w Lęborku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 2 w Lęborku, transportem oraz na koszt i ryzyko Wykonawcy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa formularz ofertowy asortymentowo-cenowy będący integralną częścią SIWZ. 1) dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych (mięso wieprzowe i wołowe), 2) dostawa drobiu (mięso, podroby drobiowe), 3) dostawa produktów mleczarskich, 4) dostawa ryb mrożonych i śledzi, 5) dostawa oleju roślinnego 6) dostawa produktów przemiału ziarna. 7) dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów. 8) dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych 9) dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych 10)dostawa różnych produktów spożywczych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5, 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-0, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.22.90.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegolnych wymagań w tym zakresie. Ocena spełnienia tego warunku dokonana zostanie na podstawie treści złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegolnych wymagań w tym zakresie. Ocena spełnienia tego warunku dokonana zostanie na podstawie treści złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegolnych wymagań w tym zakresie. Ocena spełnienia tego warunku dokonana zostanie na podstawie treści złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegolnych wymagań w tym zakresie. Ocena spełnienia tego warunku dokonana zostanie na podstawie treści złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegolnych wymagań w tym zakresie. Ocena spełnienia tego warunku dokonana zostanie na podstawie treści złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Wypełniony Formularz Oferty (załącznik nr 1 do SIWZ); 2) Wypełniony formularz asortymentowo-cenowy (załącznik nr 5 do SIWZ); 3) Pełnomocnictwo określające jego zakres w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy z zachowaniem wymogów art. 144 pzp: a)w przypadku zmiany cen żywności, ale nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od daty upływu terminu związania ofertą. W żadnym przypadku cena jednostkowa produktu nie może wzrosnąć o więcej niż 20% w stosunku do ceny ofertowej. b)w przypadku zmiany podatku VAT wprowadzonej przez odpowiednie organa państwowe z dniem wejścia w życie aktu prawnego wprowadzającego tę zmianę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gim2.lebork.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum nr 2 im. Boh. Westerplatte 84-300 LĘBORK, ul. P. Skargi 52 - w biurze intendenta pok. nr 30(parter) TEL 59 8 621 728 www.gim2.lebork.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Ofertę zgodnie z ustaleniami SIWZ należy złożyć w terminie do dnia 12 grudnia 2012 r.do godz.10:00 w biurze intendenta pok. nr 30 (parter) Gimnazjum Nr 2, 84-300 Lębork ul.P. Skargi 52.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i przetworów mięsnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wołowina b/k kg 100 Schab b/k kg 450 Szynka b/k kg 1000 Łopatka b/k kg 100 Kiełbasa (nie zwycz.) kg 60 Boczek świeży kg 150 Kości wieprz.(kar.lub sch.) kg 100 Kości wędzone kg 40 Boczek wędzony kg 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa drobiu (mięso i podroby drobiowe).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Porcje rosołowe kg 500 Piersi z kurczaka kg 600 Wątróbka z drobiu kg 50 Udko z kurczaka kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% karton 1litr szt. 130 Jogurt naturalny 400ml szt. 100 Masło śmietan.200g szt. 150 Śmietana 400 ml 18% tł. szt. 900 Ser twardy kg 50 Jogurt owoc.ok..150ml szt. 500 Twaróg kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb mrożonych i śledzi..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety śledziowe solone kg 100 Filety śledziowe maryno. kg 60 Paluszki rybne kg 60 Filet z dorsz(nie czarny) kg 100 Filet z morszczuka kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.22.90.00-9, 15.23.30.00-0, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa oleju roslinnego..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej roślinny 1 litr szt. 350.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa produktów przemiału ziarna..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kasza jęczmienna kg 200 Mąka pszenna kg 230 Ryż kg 100 Ryż w saszet. 4x 100g opak. 220.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki kg 500 Banany kg 450 Cytryny kg 80 Cebula kg 150 Fasola sucha kg 130 Groch łuskany kg 60 Jabłka kg 500 Kapusta kiszona kg 550 Kapusta biała kg 800 Kapusta czerwona kg 200 Kapusta pekińska szt. 60 Koper pęczek 150 Marchew kg 800 Natka pietruszki peczek 550 Ogórki kiszone kg 400 Ogórki świeże kg 200 Pietruszka korzeń kg 220 Por kg 100 Papryka świeża kg 30 Pieczarki kg 250 Seler kg 450 Sałata szt. 250 Śliwki kg 150 Gruszki kg 500 Ziemniaki kg 10000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew mrożona kg 150 Marchewka z grosz. kg 150 Mrożonka wielowarz. kg 60 Truskawka mrożona kg 150 Fasola szparagowa kg 60 Kalafior mrożony kg 60 Pierogi z truskawkami kg 150 pierogi leniwe kg 150 Kopytka kg 200 Pierogi z serem kg 150 Mieszanka kompotowa kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncent. pomid.(sł.0,9) kg 250 Ketchup duży (450 g) szt. 20 Ogórki konserw. 0,9 kg szt. 200 Syropy owocowe 0,5 l szt. 100 Szczaw (sł. 0,9) szt. 80 Fasola kons.czer..400g szt. 30 Groszek konser.400g szt. 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa różnych produktów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułki zwykłe szt. 1300 Bułka tarta kg 300 Barszcz biały 45g szt. 300 Żurek 45g szt. 300 Zupa grzybowa 45g szt. 100 Cukier kg 700 Czosnek granul. 15g szt. 50 Herbata granul. 100g szt. 60 Herbata mięt. (20 sasz) szt. 60 Kwasek cytryn. 20g szt. 200 Liść laurowy 20g szt. 50 Ziele angielskie 20g szt. 50 Majeranek 20g szt. 100 Zioła prowansalskie 15g szt. 60 Pieprz naturalny 15g szt. 250 Pieprz ziołowy 15g szt. 250 Papryka mielona 15g szt. 100 Kucharek 1kg szt. 40 Musztarda sarep. 200g szt. 40 Sos do mięsa 45g szt. 250 Sos do potr.chiń. 45g szt. 150 Sos sałat.(winegret)10g szt. 100 Sól kg 250 Magi 1 l szt. 200 Makaron świderki kg 300 Sos słod-kwaś.słoi.300g szt. 250 Jajka szt. 2000 Makaron łazanki kg 150 Makaron nitki kg 100 Wafelek Grzesiek w cz. szt. 800 Wafelek Grzesiek b/cz. szt. 500 Baton Mars szt. 600 Baton Snikers szt. 600 Barton Lion szt. 700 Sos do spagetti słoik ok.350ml szt. 250 Majonez 900g szt. 50 Herbatki owoc.w saszet. po ok.20szt. szt. 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.