eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › Dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie , części I - VI

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-30

Chorzów: Dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie , części I - VI
Numer ogłoszenia: 482790 - 2012; data zamieszczenia: 30.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wsparcia Rodziny , ul. Siemianowicka 58, 41-503 Chorzów, woj. śląskie, tel. 32 241 15 27, faks 32 241 15 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.owrchorzow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wielofunkcyjna placówka opiekuńczo - wychowawcza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Ośrodka Wsparcia Rodziny w Chorzowie , części I - VI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia sa sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla podopiecznych ośrodka, w okresie sześciu miesięcy począwszy od stycznia 2013 r. Przedmiot zamówienia został podzielony na następujace części: I - dostawa mięsa i produktów mięsnych II - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich III -dostawa ryb i przetworów rybnych IV - dostawa mleka, wyrobów mleczarskich i jaj V - dostawa warzyw i owoców, świeżych i mrożonych VI - dostawa różnych artykułów spożywczych.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego, w przypadku konieczności zwiększenia liczby przygotowywanych posilków.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.owrchorzów.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wsparcia Rodziny - sekretariat, 41-503 Chorzów ul: Siemianowicka 58.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2012 godzina 10:30, miejsce: Ośrodek Wsparcia Rodziny - sekretariat, 41-503 Chorzów ul: Siemianowicka 58.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Porcje rosołowe drobiowe świeże 180 kg, mięso wołowe b/k extra świeże 30 kg, mięso mielone mieszane świeże 60 kg, mięso gulaszowe wieprzowe świeże 80 kg, mięso wieprzowe karczek b/k świeże 40 kg, mięso schab wieprzowy b/k świeży 50 kg, udka z kurczaka świeże 80 kg, filet z kurczaka świeży 30 kg, parówka cienka firmowa 45 kg, kiełbasa śląska 60 kg, kiełbaski wieprzowe wędzone typu Kornetki 20 kg, krupniok 30 kg, mortadela 20 kg, mortadela wędzona 20 kg, metka łososiowa 20 kg, polędwica sopocka 20 kg, szynka gotowana 20 kg, szynka pieczona 20 kg, wędlina mielonka w bloku 25 kg, wędlina szynkowa wieprzowa 40 kg, frankfuterki 30 kg, pasztetowa kremowa 24 kg, boczek wędzony 20 kg, wątróbka drobiowa 30 kg, kości wieprzowe ze schabu lub karczku 40 kg, kiełbasa sucha oławska 10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo i wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka zwykła 100 g.- 9000 szt, bułka maślana 100 g.- 300 szt, bułka z ziarnami 100 g.- 150 szt, bułka cebulowa 100 g.- 150 szt, bułka serow 100 g.- 150 szt, bułka tarta 40 kg, chleb zwykły duży krojony 1100g.- 500 szt, chleb z ziarnem krojony 500 g.- 30 szt, chleb orkiszowy krojony 500 g.- 30 szt, drożdżówka z nadzieniem (ser, mak, marmolada) 150g.- 400 szt, pączek z marmoladą 100 g.- 250 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mleko, produkty mleczarskie i jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 82 % tłuszczu kostki 200 g.- 700 szt, margaryna do smarowania pieczywa z dodatkiem masła op. 500 g.- 60 szt, margaryna mleczna kostki 250g.- 100 szt, mleko UHT 3,2% w kartonie 1l.- 2200 szt, twaróg biały półtłusty w kostkach 40 kg, serki homogenizowane różne smaki 120 g.- 480 szt, ser topiony kremowy 100 g.- 450 szt, ser twardy typu Gouda 40 kg, ser twardy typu Salami 20 kg, śmietana 12% UHT w kartonie 500 ml.- 120 szt, śmietana gęsta homogenizowana 200 g.- 90 szt, jogurt naturalny 150 g.- 180 szt, jogurt owocowy (różne smaki) 150 g.- 400 szt, jaja chłodnicze L- 1500 szt, smalec wieprzowy w kostkach 200 g.- 60 szt, serek śmietankowy typu Kiri 120 g.- 120 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.00.00-6, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.55.13.00-8, 15.55.13.20-4, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety śledziowe bez skóry lekko solone typu Matias 30 kg, makrela wędzona 36 kg, filety z mintaja mrożone - płaty z glazurą do 5-10 % 40 kg, paprykarz szczeciński 300 g.- 40 szt, konserwa rybna makrela w sosie pomidorowym 170 g.- 80 szt, konserw rybna makrela w oleju 170g.- 80 szt, korki po kaszubsku 24 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Owoce i warzywa świeże i mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone 120 kg, Arbuz 20 kg, czosnek 130 główek, cebula żółta 150 kg, cebulka zielona lub szczypiór 420 pęczków, cytryny 70 kg, jabłka 350 kg, kapusta biała 50 kg, kapusta czerwona 50 kg, kapusta kiszona 70 kg, kapusta pekińska 40 kg, koperek zielony 400 pęczków, marchew 120 kg, ogórek zielony szklarniowy 50 kg, papryka czerwona świeża 20 kg, pietruszka zielona 400 pęczków, pomidory 120 kg, rzodkiewka 200 pęczków, sałata zielona 200 szt, żurek w butelce 0,5 l - 40 szt, ziemniaki 1800 kg, pieczarka świeża 24 kg, fasola duża Jaś 25 kg, ogórek kiszony 60 kg, pietruszka korzeń 75 kg, seler 75 kg, pora 75 kg, banany 60 kg, truskawki 30 kg, groch łuskany połówki 10 kg, pomarańcze 40 kg, mandarynki 40 kg. Mrożonki: szpinak mielony 500 g.- 40 szt, fasolka szparagowa 500g.- 25 szt, brukselka 500 g. 10 szt, barszcz ukraiński 500 g. - 30 szt, kalafior 500 g.- 30 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.11.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bita śmietana w proszku 60 g.- 15 szt, budyń z cukrem (różne smaki) 60g.- 150 szt, herbata 50 T- 20 szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150 g.- 70 szt, kasza jęczmienna średnia 48 kg, kasza manna 40 kg, kakao extra ciemna 100 g.- 45 szt, ryż długoziarnisty biały 1x50 kg, mąka pszenna typ 450 1x60 kg, cukier kryształ 1x350 kg, syrop owocowy zagęszczony 420ml.-180 szt, pieprz czarny mielony 1x4 kg, olej rzepakowy 1 l.- 30 l, majonez dekoracyjny 400 ml.- 30 szt, ketchup 500 ml.- 20 szt, musztarda sarepska 500 g.- 20 szt, ocet 500 ml.- 15 szt, chrzan tarty 120 g.- 20 szt, kisiel z cukrem 77 g.- 100 szt, liść laurowy 15 g.- 20 szt, cynamon mielony 15 g.- 20 szt, cukier waniliowy 32 g.- 40 szt, fasola czerwona w puszce 400 g.- 20 szt, groszek konserwowy w puszce 400 g.- 50 szt, koncentrat buraczany 300 g.- 10 szt, krem czekoladowy 350 g.- 60 szt, mąka ziemniaczana 1x30 kg, pasztet drobiowy w puszce 160 g.- 360 szt, papryka słodka w proszku 20 g.- 90 szt, płatki owsiane błyskawiczne 1x20 kg, sól 1x40 kg, ziele angielskie 15 g.- 20 szt, majeranek 10 g.- 20 szt, galaretka owocowa 75 g.- 100 szt, kukurydza konserwowa 400 g.- 30 szt, woda mineralna niegazowana 1,5 l.- 30 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.22.90-3, 15.41.12.00-4, 15.87.12.73-8, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 14.32.18.00-2, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.