eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Świadczenie usług cateringowych w 2015 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej



Ogłoszenie z dnia 2015-01-13

Warszawa: Świadczenie usług cateringowych w 2015 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej
Numer ogłoszenia: 4817 - 2015; data zamieszczenia: 13.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Prokuratura Generalna, ul. Rakowiecka 26/30, 02-528 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 12 51 390, faks 22 12 51 313.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych w 2015 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Nazwa zamówienia: Świadczenie usług cateringowych w 2015 roku na potrzeby Prokuratury Generalnej. 2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie w 2015 roku usług cateringowych na rzecz Prokuratury Generalnej. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczania i podawania posiłków z wykorzystaniem przez Wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów w czasie spotkań organizowanych przez Prokuraturę Generalną w budynkach zlokalizowanych w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 26/30, przy ul. Krasińskiego 65 - zgodnie z wymaganiami określonymi w Załączniku nr 1 do SIWZ. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia / oraz wymagania Zamawiającego przedstawia Załącznik nr 1 do SIWZ. 4. Wypełniony przez Wykonawcę Załącznik nr 1 do SIWZ stanowić będzie załącznik do formularza ofertowego oraz umowy. 5. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w Załączniku Nr 2 do SIWZ - Wzór Umowy. 6. Usługa cateringowa realizowana będzie zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego, w standardzie odpowiednim do rangi spotkania i jego uczestników. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany dopiero na etapie realizacji umowy, poszczególnego menu lub wybranych pozycji menu, przy czym zaoferowane ceny brutto za osobę w poszczególnym menu nie ulegają zmianie, a Wykonawca zobowiązany zostaje do zaproponowania Zamawiającemu wariantu całego menu lub poszczególnych pozycji menu odpowiadających jakości, charakterowi wskazanego w Załączniku nr 1 do SIWZ. 8. Oferowana przez Wykonawcę cena brutto za osobę winna zawierać wszelkie koszty związane z realizacją zamówienia w tym logistykę, transport, przygotowanie stołów, obsługę kelnerską, sprzątanie, zastawę, dekoracje, obrusy, stoliki koktajlowe oraz pozostałe. 9. Planowane organizowanie spotkań jednodniowych, dwudniowych lub trzydniowych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.31.10.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.01.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ENTERPRISE S.C. Sabina Rajzer, Cezary Rot, ul. Szuberta 13, 02-408 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 203703,70 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 159650,00

  • Oferta z najniższą ceną: 159650,00 / Oferta z najwyższą ceną: 195500,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 pzp. Przygotowany opis przedmiotu zamówienia jest precyzyjny, nie zawęża kręgu podmiotów, które mogą wykonaćzamówienie na usługi cateringowe. Zamawiane usługi cateringowe może wykonać każdy Wykonawca posiadający uprawnienia do prowadzenia przedmiotowych usług, są to usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, oferowane przez szeroki krąg podmiotów. Zakup usług cateringowych może być dokonany w trybie zapytania o cenę.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.