eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wola Jachowa › Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Woli Jachowej

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-03-29

Wola Jachowa: Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Woli Jachowej
Numer ogłoszenia: 48079 - 2013; data zamieszczenia: 29.03.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 39149 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Woli Jachowej, Wola Jachowa 136, 26-008 Wola Jachowa, woj. świętokrzyskie, tel. 41 30 23 014, faks 41 30 24 023.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Woli Jachowej.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup oraz sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do stołówki w Zespole Szkół w Woli Jachowej wyszczególnionych w Załączniku Nr 3 do SIWZ - łącznie 3 części. Część nr 1. Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i wołowego: Kości schabowe, Łopatka wieprzowa bez kości i bez skóry, Boczek surowy bez skóry i bez chrzęści, Żeberka, Szynka bez kości (myszka), Karczek bez kości, Schab bez kości, Słonina, Smalec, Wołowe bez kości ekstra, Wołowina z kością antrykot. Część nr 2. Sukcesywna dostawa wędlin - Mortadela, - Kiełbasa cienka śląska, - Boczek wędzony. Część nr 3. Sukcesywna dostawa drobiu - Filet z kurczaka, - Kurczak, - Mięso drobne, - Podudzie, - Filet z indyka. 2. Warunki realizacji: 1) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na koszt własny. 2) Przy produkcji i obrocie przedmiotu zamówienia zachowane będą zasady przewidziane w przepisach ustawy z dnia 01 stycznia 2012r Dz.U. z nr.136.poz 914, o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 w sprawie higieny żywności i wydanych na jej podstawie przepisów wykonawczych, ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. Nr 17, poz. 127), ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. nr 33, poz. 287 późn. zm.) i wydanych na ich podstawie przepisów wykonawczych. 3) Przedmiot zamówienia dostarczany będzie przez Wykonawcę specjalistycznym transportem, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225). 4) Za wniesienie towaru do magazynu odpowiada Wykonawca. 5) Wykonawca zobowiązany jest do oznakowania produktów zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: nazwę produktu i rodzaj, masę netto, nazwę i adres producenta oraz datę przydatności do spożycia. 6) Produkty powinny być dostarczane w opakowaniach zbiorczych transportowych takich jak skrzynki drewniane lub opakowania z tworzywa sztucznego dopuszczonego do kontaktu z żywnością. 7) Towary będące przedmiotem niniejszej umowy muszą posiadać aktualny termin przydatności do spożycia (licząc od dnia dostarczenia produktu do Zespołu Szkół w Woli Jachowej): a) dla mięsa wieprzowego i wołowego min 3 dni; b) dla wędlin min 5 dni; c) dla drobiu min 2dni; 8) Częstotliwość i sposób realizacji dostaw: a) Dostawy będą realizowane sukcesywnie na każdorazowe zamówienie. b) Zamówienia będą składane sukcesywnie w miarę potrzeb Zamawiającego, telefonicznie lub za pośrednictwem przedstawiciela Dostawcy i potwierdzone pisemnie, faksem/mailem. c) Dostawa do Zamawiającego będzie się odbywała w godzinach: od 6.00 do 9.00 z wyłączeniem dostaw w sobotę, niedzielę i dni świąteczne, oraz inne dni wolne od zajęć lekcyjnych. 9) Zamawiający dopuszcza możliwość składania korekt do zamówienia. Korekta zamówień dokonywana będzie faksem/mailem z dobowym wyprzedzeniem lub najpóźniej w ostatni dzień roboczy przed dniem dostawy. 10) Wykonawca zobowiązany jest w szczególnych przypadkach przyjąć doraźne zamówienie, z pilnym trybem realizacji dostawy asortymentów, którymi dysponuje; 11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do : a) Zmiany wielkości zamówienia na każdej z pozycji przedmiotu zamówienia (każdy asortyment) ilości ujętych w formularzu ofertowym, b) Zmiana przedmiotu zamówienia polegać może również na zwiększeniu ilości jednej pozycji, kompensując to zmniejszeniem ilości innej pozycji w obrębie danej części zamówienia. Ponadto dopuszcza się możliwość zwiększenia ilości zamówienia artykułów w przypadku wzrostu liczby uczniów. 12) Produkt wytworzony będzie zgodnie z ustawą z dnia 01 stycznia 2012 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 13) Produkt wytworzony będzie zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 3. Przewidywany zakres i wielkość zamówienia zawiera załącznik 3 do SIWZ. Podany zakres jest podstawą wyboru najkorzystniejszej oferty. W trakcie trwania umowy Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości zamówienia, a którego zakres nie przekroczy uprawnień Zamawiającego z mocy Prawa Zamówień Publicznych. 4. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu umowy określa wzór umowy, stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i wołowego

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.03.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Produkcji Masarskiej Jerzy Sperczyński, Zdzisław Furmanek sp.j., Rykoszyn 72, 26-065 Piekoszów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 48511,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 44703,75

  • Oferta z najniższą ceną: 44703,75 / Oferta z najwyższą ceną: 48963,93

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Sukcesywna dostawa wędlin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.03.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Produkcji Masarskiej Jerzy Sperczyński, Zdzisław Furmanek sp.j., Rykoszyn 72, 26-065 Piekoszów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5096,19 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4218,90

  • Oferta z najniższą ceną: 4218,90 / Oferta z najwyższą ceną: 4440,45

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Sukcesywna dostawa drobiu

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.03.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Obwoźny Auto-Handel-Komis Adam Rycombel, Borków 48, 26-021 Daleszyce, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14406,71 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 14942,14

  • Oferta z najniższą ceną: 14942,14 / Oferta z najwyższą ceną: 16884,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.