eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Resko › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla DPS w Resku w roku 2014

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-22

Resko: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla DPS w Resku w roku 2014
Numer ogłoszenia: 479466 - 2013; data zamieszczenia: 22.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Wojska Polskiego 40, 72-315 Resko, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3951830, faks 091 3951337.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: dps.resko.ibip.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna pozostała z zakwaterowaniem.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla DPS w Resku w roku 2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla DPS w Resku w roku 2014 w częściach: 1. Warzywa i owoce - kod CPV 031 00000-2 2. Jaja świeże - kod CPV 031 42500-3 3. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - kod CPV 151 00000-9 4. Konserwy i przetwory z mięsa - kod CPV 151 31000-5 5. Ziemniaki - kod CPV 032 10000-6 6. Ryby przetworzone i konserwowe oraz warzywa i owoce mrożone - kod CPV 150 000000-8 7. Przetworzone owoce i warzywa - kod CPV 153 30000-0 8. Produkty mleczarskie - kod CPV 155 00000-3 9. Produkty przemiału ziarna - kod CPV 156 00000-4 10. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - kod CPV 158 10000-9 11. Różne produkty spożywcze - kod CPV 158 00000-6.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 7.1. W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych i spełniający wymogi art. 22 ust. 1, tj. Wykonawcy, którzy spełniają poniższe warunki : - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - na podstawie dokumentów wymienionych w punkcie 7 WYKAZU WYMAGANYCH DOKUMENTÓW - ( pkt. 7.2. SIWZ). Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania. - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym zgodnym z wymogami HACCP i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- Oferta - wypełniony formularz ofertowy (zał. 1) wraz z załącznikami nr 1/1 do 1/11 UWAGA! - Formularz/e należy wypełnić zgodnie z rubrykami i składać jako załącznik do oferty - umowę należy złożyć jako załącznik do OFERTY (zał.2) - Oświadczenie wynikające z art. 22 i 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - Oświadczenie to należy składać jako załącznik do OFERTY wg wzoru przekazanego przez Zamawiającego (zał. 3) Pełnomocnictwo do podpisania oferty i zawartych w niej dokumentów, jeżeli oferta i dokumenty nie zostały podpisane przez osoby upoważnione do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy zgodnie z wpisem o reprezentacji w stosownym dokumencie uprawniającym do występowania w obrocie prawnym.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.resko.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej, ul. Woj.Polskiego 40, 72-315 Resko, I piętro budynku administracji - dział kadr.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2013 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej, ul. Woj.Polskiego 40, 72-315 Resko, I piętro budynku administracji - dział kadr.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Arbuz kg 700;Banan kg 1250;Botwinka świeża pęczek kg 50;Brzoskwinia świeża kg 150;Burak czerwony kg 2000;Cebula kg700;Cytryna kg 160;Grejpfrut kg 1000 Jabłka kg 2500; Kalafior świeży szt 300;Kapusta biała kg 1200;Kapusta czerwona kg 250;Kapusta pekińska kg 300;Kiwi kg 450;Koper zielony świeży - pęczek kg 55;Mandarynka kg 500;Marchew świeża kg 2500;Nektaryna kg 250;Ogórek świeży kg 940; Papryka świeża kg 250; Pieczarka świeża kg 200; Pietruszka korzeń kg 490; Pietruszka natka - pęczek kg 50; Pomarańcze kg 350; Pomidor kg 1000; Por kg 500;Rzodkiewka - pęczek szt 200;Sałata lodowa szt 500;Sałata zielona szt 500;Seler korzeń kg 500;Szczypior z cebulą - pęczek szt 250;Truskawki świeże kg 100;Winogron kg 150;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.10.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa jaj świeżych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa jaj świeżych KL.B 2 M 53-63 g w ilości 30 000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z piersi kurczaka - element tuszki kurczęcej obejmujący mięsień piersiowo powierzchniowy, bez przylegającej skóry oraz części chrzęstno-kostnych kg 200; Korpusy drobiowe świeże kg 80; Kości spożywcze wieprzowe świeże powstałe w wyniku oddzielenia ręcznego lub mechanicznego od mięsa, z pozostałościami tkanki mięsnej ( kości schabowe, od karkówki, biodrówki, żeberkowe) kg 500; Łopatka wieprzowa świeża z kością bez skóry kg 2200; Schab wieprzowy z kością, słonina ze schabu całkowicie zdjęta kg 620; Słonina świeża bez skóry kg 800;Szynka świeża wieprzowa, bez kości,bez skóry, bez tłuszczu kg 600; Udko z kurczaka świeże (pałka+udziec) element tuszki kurczęcej obejmujący kości - udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami. Uda właściwie umięśnione, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach kg 1850;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa wędlin i przetworów z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Blok szynkowy wieprzowy kg 240; Baleron wieprzowy gotowany kg 30;Kaszanka z kaszą jęczmienną perłową kg 710;Kiełbasa biała wieprzowa surowa kg 150;Kiełbasa kanapkowa wieprzowa kg 240;Kiełbasa krakowska parzona lub równoważna kg 240; Kiełbasa podwawelska kg 240; Kiełbasa rawska kg 320; Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 250;Kiełbasa toruńska kg 800; Kiełbasa żywiecka wieprzowa parzona kg 240; Konserwa turystyczna 290-300 g szt 400;Mielonka wieprzowa w konserwie - w galarecie kg 240; Parówki drobiowe kg 450;Parówki wieprzowe kg 200; Pasztet drobiowy w puszce 150-160 g szt 600; Pasztetowa drobiowa luksusowa kg 280; Polędwica sopocka kg 100;Szynka wieprzowa wędzona parzona kg 30;Szynka drobiowa kg 180;Szynka konserwowa wieprzowa kg 240; Wędzonka krotoszyńska kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa ziemniaków jadalnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne Wineta lub równoważne pakowane w worki siatkowate po 30 kg. Każda dostarczona partia oznaczona datą pakowania w ilości 30 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa ryb przetworzonych i konserwowych oraz owoców i warzyw mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone kg 300; Filety rybne z morszczuka mrożone bez glazury, bez ości, bez skóry kg 560;Kalafior mrożony kg 300;Makrela wędzona kg 160;Płaty śledziowe Matias kg 200; Szpinak mrożony 490-500 g szt 100;Truskawka mrożona kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa przetworzonych owoców i warzyw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananasy w syropie 565-600 g szt 150;Brzoskwinie w syropie 800-820g szt 150; Chrzan 0,9-1 kg szt 50; Ćwikła 400-420 g szt 100;Dżem nisko słodzony 370-400 g szt 600; Dżem wieloowocowy wysoko słodzony 0,9-3 kg kg 500;Fasola sucha Jaś 380-400g szt 300; Fasolka szparagowa konserwowa 2,5-2,6 kg szt 700;Galaretki owocowe 80-100 g szt 1600;Groch łuskany 490-500g szt 350; Groszek konserwowy 2,55-2,6 kg szt 230; Kapusta kiszona kg 1000; Keczup 950-1000 g szt 100;Kompot truskawkowy 0,9 l szt 600;Kompot wiśniowy 0,9 l szt 200;Kompot z aronii 0,9 l szt 900; Koncentrat pomidorowy 30% 850-900 g Złoty Bażant lub równoważny szt 30;Kukurydza konserwowa 350-400 g szt 30;Musztarda 0,9-1 kg szt 160; Ocet spirytusowy 10% 480-500 ml szt 60;Ogórek kiszony 0,9-1 l szt 1000; Ogórek konserwowy 0,9-1 l szt 800; Olej roślinny do smażenia 4,5-5 l litr 100; Papryka konserwowa 0,9-1 l szt 300;Przecier ogórkowy 0,9-1 l szt 10;Sok pomidorowy bez cukry 1,5-2 l szt 100;Sok wielowarzywny bez cukru 1,5-2 l szt 100;Szczaw konserwowy 900-950 g szt 120;Śledź w oleju 160-170 g szt 400; Śledź w sosie pomidorowym 160-170 g szt 400;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt naturalny bez cukru 120-130 g szt 500; Jogurt owocowy 90-100 g szt 10400; Margaryna 250g Palma lub równoważna kg 220;Margaryna miękka 20% tł. 1 kg szt 840; Masło ekstra 82% - 200 g kg 1350; Maślanka 1 l litr 500; Mleko półtłuste 2% folia litr 16000;Ser Feta naturalny 260-270 g żółty 3% tł. szt 145; Ser żółty salami lub równoważny kg 500; Serek topiony - zegar (trójkąty) - 8 szt.w op. op 2000;Śmietana 18% 400 ml szt 2800;Twaróg półtłusty kostka kg 1200;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa produktów przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kaszka błyskawiczna mleczno-ryżowa owocowa 480-500 g szt 40; Kasza jęczmienna 0,9-1 kg 560 kg; Kasza kukurydziana 0,9-1 kg kg 50; Kasza manna 0,9-1 kg kg 120; Kasza pęczak 0,9-1 kg kg 40; Kleik ryżowy błyskawiczny 150-160 g szt 220; Mąka pszenna 0,9-1 kg kg 2000; Mąka ziemniaczana 0,9-1 kg kg 40; Płatki kukurydziane 0,9-1 kg kg 100; Płatki owsiane 0,9-1 kg kg 160; Ryż biały długoziarnisty 0,9-1kg kg 650;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka montowa 48-50 g szt 36000; Bułka grahamka 48-50 g szt 10000;Bułka tarta 0,95-1 kg kg 270; Chleb dyniowy kroj.400-420 g szt 1750; Chleb graham kroj.400-420g szt 1750; Chleb słonecznikowy krojony 400-420g szt 1750; Chleb szczeciński krojony 0,6-0,7 kg szt 15000; Chleb żytni razowy krojony 400-420 g szt 1500;Ciasto babka wielkanocna kg 15; Ciasto makowiec kg 30;Ciasto mazurek wielkanocny kg 15;Ciasto metrowiec kg 15; Ciasto miodownik kg 15; Ciasto sernik kg 40;Ciasto szarlotka kg 15;Ciastka biszkopty 100-110 g szt 180;Cisto jogurtowe kg 30;Cisto keks kg 30; Drożdże piekarskie prasowane kg 25; Pączki 90-100 g szt 300; Rogal wyborowy 95-100g szt 1000; Suchary dietetyczne kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dostawa różnych produktów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aromaty -fiolki 10 ml szt 60; Bazylia suszona 20-25 g szt 200; Budyń śmietankowy w proszku 40-50 g szt 820;Bulion rosołowy uniwersalny w proszku kg 80; Cukier biały kryształ kg szt 2600; Cukier puder 490-500 g szt 40; Cukier wanilinowy 32-35 g szt 500; Cukierki czekoladowe kg 40; Cynamon 18-20 g szt 150; Czekolada 95-100 g mleczna szt 40; Czosnek granulowany 490-500 g szt 26;Estragon 18-20g szt 50; Herbata czarna Saga ekspresowa 100 szt. lub równoważna szt 80; Herbata indyjska granulowana 90-100 g szt 720; Herbata owocowa 90-100 g nie napój herbaciany rozpuszczalny szt 80; Kakao 90-100 g szt 450; Kawa Inka 150 g lub równoważna szt 1000; Kisiel 40-50g szt 1600;Kminek 18-20 g szt 50;Koper zielony susz 240-250 g kg 16;Kwasek cytrynowy 20-25 g szt 300; Liść laurowy 200-210g szt 20; Majeranek 95-100 g szt 40; Majonez 590-600 g szt 300; Makaron 490-500g Lubella różne formy lub równoważny szt 1400; Makaron spaghetti 480-500 g Lubella lub równoważny szt 200;Masa makowa z bakaliami 900-950g szt 30; Oregano suszone 20-25 g szt 100; Papryka słodka mielona 480-500 g szt 15 Pieprz czarny naturalny 490-500g szt 40; Pietruszka zielona susz 240-250 g szt 15; Proszek do pieczenia 20-25 g szt 100; Przyprawa złocista do kurczaka 40-50 g szt 150; Przyprawa Warzywko 0,95-1kg lub równoważna szt 120; Przyprawa do piernika 20-25 g szt 50; Przyprawa do ziemniaków 0,95-1 kg szt 20; Przyprawa Gyros 490-500 g szt 14; Sos pieczarkowy w proszku 40-50 g szt 10; Sos Winiary do spaghetti 950-1000 g lub równoważny szt 12; Sól spożywcza jodowana kg kg 700; Syrop owocowy na słodziku dla diabetyków 330-350 ml szt 40;Syrop owocowy wysoko słodzony 6-6,50 kg szt 10;Tymianek suszony18-20 g szt 50;Ziele angielskie 490-500g szt 25;Zioła prowansalskie suszone 40-50g szt 150; Zupa w proszku barszcz biały Winiary 50-55 g lub równoważny szt 300; Zupa w proszku barszcz czerwony Winiary 50-55 g lub równoważny szt 400; Zupa w proszku żurek Winiary 50-55 g lub równoważna szt 200; Żelatyna spożywcza 450-500g szt 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.