eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Leszno › DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.



Ogłoszenie z dnia 2008-03-08

Leszno: DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.
Numer ogłoszenia: 47900 - 2008; data zamieszczenia: 08.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe Nr 445 przy Jednostce Wojskowej nr 3477, ul. Królowej Jadwigi 22, 64-100 Leszno, woj. wielkopolskie, tel. 065 5205012, fax 065 5205012.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: gospodarstwo pomocnicze.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw, owoców i podobnych produktów dla Kasyna Wojskowego. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i wariantowych. Frytki mrożone kg 15311100-2 200 225 Frytka krokiet mrożonakg 15312500-3 20 30 Papryka konserwowa kg 15331480-5 80 100 Ogórek konserwowy kg 15331480-5 180 200 Pieczarki konserwowekg 15331480-5 250 280 Fasolka konserwowa kg 15331480-5 150 180 Kukurydza konserwowa kg 15331480-5 50 60 Groszek konserwowy kg 15331480-5 80 90 Fasola czerwona kg 15331170-9 15 18 Brokuły mrożone kg 15331170-9 50 60 Włoszczyzna mrożonakg 15331170-9 120 150 Brukselka mrożona kg 15331170-9 40 45 Fasolka szparagowa mrożona kg 15331170-9 10 15 Groszek mrożony kg 15331170-9 50 60 Kalafior mrożony kg 15331170-9 90 90 Marchew mrożona krojona kg 15331170-9 250 270 Marchew tatarki mrożona kg 15331170-9 80 90 Owoce mrożone (różne) kg 15332000-4 200 225 Kapusta kiszona kg 15331000-7 800 850 Ogórek kiszony kg 15331000-7 80 100 Chrzan tarty konserwowy kg 15331500-2 20 30 Śliwka suszona kg 15332410-1 6 6 Oliwki kg 15330000-0 15 15 Szparagi konserwowe kg 15331480-5 80 90 Czosnek mielony suszony kg 15332410-1 3 3 Koncentrat pomidorowy kg 15331427-6 80 80 Marmolada wieloowocowa kg 15332230-5 1400 1500 Dżem owocowy (różne smaki) kg 15332290-3 120 135 Jabłka prażone kostka kg 15332140-7 900 900 Ananas w zalewie kg 15332400-8 100 120 Brzoskwinia w zalewie kg 15332400-8 120 150 Rodzynki kg 15332419-4 20 30 Orzeszki solone 100g szt 15332300-7 400 450 Orzeszki fistaszki 150g szt 15332300-7 400 450 Ziemniaki kg 15310000-4 7000 7500 Groch obłuskany 500g kg 15331133-8 70 75 Fasola Jaś 500g kg 15331130-7 70 75 Mak kg 15330000-0 100 200 Buraki świeże kg 15330000-0 700 750 Por kg 15330000-0 80 90 Seler kg 15330000-0 250 270 Marchew świeża kg 15330000-0 700 750 Pietruszka korzeń kg 15330000-0 150 180 Cebula kg 15330000-0 550 600 Kapusta świeża biała kg 15330000-0 800 900 Kapusta świeża czerwona kg 15330000-0 80 90 Ogórek świeży kg 15330000-0 50 60 Pomidor kg 15330000-0 80 90 Sałata szt 15330000-0 700 720 Rzodkiewka p 15330000-0 150 180 Nać pietruszki świeża p 15330000-0 1400 1500 Kalafior szt 15330000-0 100 150 Papryka świeża kg 15330000-0 10 15 Kapusta pekińska kg 15330000-0 120 150 Czosnek kg 15330000-0 10 12 Winogrono (białe czerwone i czarne) kg 15330000-0 400 450 Jabłka I gat. kg 15330000-0 250 300 Banan kg 15330000-0 200 240 Pomarańcza kg 15330000-0 70 90 Mandarynka kg 15330000-0 80 100 Śliwki kg 15330000-0 20 30 Pieczarka świeża kg 15330000-0 15 20 Truskawka świeża kg 15330000-0 40 60 Cytryna kg 15330000-0 150 180 Nektaryna kg 15330000-0 30 40 Brzoskwinia kg 15330000-0 30 40 Kiwi kg 15330000-0 10 16 Wiórki kokosowe kg 15332100-5 20 30

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają: 1. Warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19, poz. 177 z późn. zm.) tj.: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - przedmiot zamówienia znajduje się w ich zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - stosują system HACCP, 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - produkty zaoferowane przez Wykonawcę będą wytworzone zgodnie z SIWZ i będą odpowiadały wymaganiom określonym w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - dowóz przedmiotu zamówienia będzie wykonywany ubezpieczonym transportem Wykonawcy, do magazynu Zamawiającego, - dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zagwarantują dostawy przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach, zgodnie z niniejszą specyfikacją istotnych warunków zamówienia; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych). - nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub uzyskali przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, - złożą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu w oparciu o informacje zawarte w ofercie, dokumentach i oświadczeniach wymienionych w Rozdziale VI SIWZ,. Zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia. Zbadana zostanie zgodność formy treści dokumentów z wymaganiami SIWZ. Z treści złożonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że ww warunki Wykonawca spełnił. W przypadku niespełnienia jakiegokolwiek z warunków udziału w postępowaniu Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania lub jego oferta zostanie odrzucona.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy zobowiązani są dołączyć do oferty: - Formularz ofertowy wraz z Kosztorysem cenowym stanowiący Załączniki nr 1 do SIWZ) A także następujące oświadczenia i dokumenty: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. (spółka cywilna - dla każdego ze wspólników) 2. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że spełniania warunki określone w art. 22. ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ. 4. oświadczenie Wykonawcy, że w produkcji i w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że posiada co najmniej dwa pojazdy przystosowane do przewożenia żywności złożone na druku, stanowiącym (załącznik Nr 1) 6. Wykonawca dołączy również podpisany Projekt umowy, stanowiący Załącznik nr 3 do SIWZ. - Dla Wykonawców, którzy mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej ma zastosowanie §2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2006r. nr 87, poz. 605). - W przypadku składania jednej oferty przez kilku Wykonawców (przedsiębiorców) każdy ze wspólników musi złożyć dokumentu wymienione w pkt. 1, 2 i 3. Zgodnie z art. 4 ust . 2 ustawy z dnia 2 lipca 2004r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. nr 173, poz. 1807 i nr 281 poz. 277 ze zm.) za przedsiębiorców uznaje się wspólników spółki cywilnej w zakresie wykonywanej przez nich działalności gospodarczej. Oznacza to, ze oferta składana przez spółki cywilne jest traktowana jako oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (art. 23 ustawy Pzp). - Dokumenty, oświadczenia należy złożyć w formie pisemnej (oryginał lub kserokopia). Kopia dokumentu (każda strona zawierająca informacje) musi być potwierdzona ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM przez osobę lub osoby reprezentującą lub reprezentujące firmę. Uznaje się, ze pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia z zgodność z oryginałem kopii dokumentów załączonych do oferty. - Wszystkie dokumenty, oświadczenia, załączniki muszą być czytelne. Zamawiający zażąda przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy przedstawiona przez Wykonawcę kserokopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić uzasadnione wątpliwości, co do jej prawdziwości, a Zamawiający nie będzie mógł sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.army.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.03.2008 godzina 13:00, miejsce: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.