eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koronowo › Dostawa zup, sosów, przypraw i cukru białego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-03

Koronowo: Dostawa zup, sosów, przypraw i cukru białego
Numer ogłoszenia: 47866 - 2009; data zamieszczenia: 03.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Koronowie , ul. Bydgoska 27, 86-010 Koronowo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0 52 382 22 11, faks 0 52 382 09 00.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa zup, sosów, przypraw i cukru białego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Cukier biały: 1.Cukier biały - ( suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek, pakowany w worki papierowe po 50 kg ) 8.000 kg nomenklatura CPV: 15831000-2, PN- A-74850:1996/Az1:2005 Grupa 2 Zupy i sosy: 1.Sos pieczeniowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 350 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 2.Sos biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 400 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001 3.Zupa pieczarkowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 400 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 4.Zupa selerowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 250 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 5.Zupa kalafiorowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-250 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 6.Zupa szparagowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -350 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 7.Bulion drobiowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -530 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996; 8.Barszcz biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-250 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 9.Zupa ogonowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -350 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 10.Żurek ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 300 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 11.Barszcz czerwony ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-200 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 12.Zupa porowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 200 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; Grupa 3 Przyprawy: 1.Herbata granulowana w opakowaniu jednostkowym nie mniejszym niż 40 kg -1000 kg, nomenklatura CPV: 15863000-5, PN-A-94013:1998/Az1:2001 2.Kawa zbożowe opakowaniu jednostkowym nie mniejszym niż 25 kg - 600 kg, nomenklatura CPV: 15860000-4, PN-A-94013:1998/Az1:2001 3.Pieprz mielony-czarny -150 kg, nomenklatura CPV: 15872100-2, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 4.Sól drobnoziarnista - 3200 kg, nomenklatura CPV: 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 5.Majeranek - 45 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A-86958:1997/Az1:2002 6.Ziele angielskie - 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86965:1997/Az1:2002 7.Majonez - 400 kg, nomenklatura CPV: 15871273-8, ,PN-A86964:2002/Az1:2004 8.Jarzynka - 90 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86965:1997/Az1:2002 9.Liść laurowy- 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86965:1997/Az1:2002 10.Papryka słodka - 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 11.Czosnek mielony - 18 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 12.Chrzan tarty - 130 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86965:1997/Az1:2002 13.Kwasek cytrynowy - 17 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 14.Cukier waniliowy - 1 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 15.Żelatyna - 25 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86955:1997/Az1:2002 16.Cynamon -1 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86955:1997/Az1:2002 17.Musztarda w opakowaniach nie mniejszych niż 5 kg - 900 kg, nomenklatura CPV: 15871250-1, PN-A8694:2002/Az1:2004 18.Przyprawa uniwersalna - 2500 l, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 19. Ocet - 450 l, nomenklatura CPV: 15871100-5, PN-EN-13188:2002/AC:2003.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.86.30.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1)Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2)Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3)Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia. 4)Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: a) nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, b)wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności, chyba że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnił uczciwej konkurencji; (nie stosuje się do wykonawców, którym udziela się zamówienia na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 2 lub art. 67 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy Pzp), c)złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, d)nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków lub złożone dokumenty zawierają błędy, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp, e)nie wnieśli wadium (jeżeli jest wymagane), w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. podpisane oświadczenia wykonawcy o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych 3. Wyjaśnienia: 1. Wykonawcy wspólnie ubiegających się o zamówienie (np. konsorcjum) do oferty dołączają: a) pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Pzp, b) dokument wyszczególniony w pkt. 1, ppkt. 1 i 2 złożone przez wszystkich wykonawców, 2. Wszystkie dokumenty wymienione w pkt.1 ppkt 1 mają być złożone w formie oryginału lub kserokopii. Jeżeli wykonawca przedłoży kserokopię dokumentu to potwierdza go na każdej stronie za zgodność, przez osobę(y) uprawnioną dopodpisania oferty, z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 3. Jeżeli dokument wymieniony w pkt 1, ppkt 1 został wystawiony wcześniej niż w wyznaczonym terminie (6 m-cy), Zamawiający uznaje jego ważność tylko w przypadku, kiedy dokument posiada adnotację organu, który go wydał, z której wynika, że informacje w nim zawarte są aktualne i nie uległy zmianie. Adnotacja organu powinna być opatrzona datą. 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w miejsce dokumentów, o których mowa w pkt 1, ppkt 1 składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsca zamieszkania, potwierdzający odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu, o których mowa w powyżej, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Koronowie ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.03.2009 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny w Koronowie ul. Bydgoska 27 86-010 Koronowo ( sekretariat ).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa cukru białego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 Cukier biały: 1.Cukier biały - ( suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek, pakowany w worki papierowe po 50 kg ) 8.000 kg nomenklatura CPV: 15831000-2, PN- A-74850:1996/Az1:2005.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa zup, sosów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 2 Zupy i sosy: 1.Sos pieczeniowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 350 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001; 2.Sos biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 400 kg, nomenklatura CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2001 3.Zupa pieczarkowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 400 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 4.Zupa selerowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) - 250 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 5.Zupa kalafiorowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-250 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 6.Zupa szparagowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -350 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 7.Bulion drobiowy ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -530 kg, nomenklatura CPV:15891500-5, PN-A-94052:1996; 8.Barszcz biały ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-250 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 9.Zupa ogonowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg ) -350 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 10.Żurek ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 300 kg, nomenklatura CPV: 15891400-4, PN-A-94050:1996; 11.Barszcz czerwony ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )-200 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996; 12.Zupa porowa ( w postaci proszku, w opakowaniach jednostkowych nie mniejszych niż 10 kg )- 200 kg, nomenklatura CPV:15891400-4, PN-A-94050:1996;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4, 15.89.14.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa przypraw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 3 Przyprawy: 1.Herbata granulowana w opakowaniu jednostkowym nie mniejszym niż 40 kg -1000 kg, nomenklatura CPV: 15863000-5, PN-A-94013:1998/Az1:2001 2.Kawa zbożowe opakowaniu jednostkowym nie mniejszym niż 25 kg - 600 kg, nomenklatura CPV: 15860000-4, PN-A-94013:1998/Az1:2001 3.Pieprz mielony-czarny -150 kg, nomenklatura CPV: 15872100-2, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 4.Sól drobnoziarnista - 3200 kg, nomenklatura CPV: 15872400-5, PN-C-84081-2:1998 5.Majeranek - 45 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A-86958:1997/Az1:2002 6.Ziele angielskie - 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86965:1997/Az1:2002 7.Majonez - 400 kg, nomenklatura CPV: 15871273-8, ,PN-A86964:2002/Az1:2004 8.Jarzynka - 90 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86965:1997/Az1:2002 9.Liść laurowy- 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86965:1997/Az1:2002 10.Papryka słodka - 35 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 11.Czosnek mielony - 18 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 12.Chrzan tarty - 130 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86965:1997/Az1:2002 13.Kwasek cytrynowy - 17 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 14.Cukier waniliowy - 1 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A - 86955:1997/Az1:2002 15.Żelatyna - 25 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86955:1997/Az1:2002 16.Cynamon -1 kg, nomenklatura CPV: 15870000-7,PN-A - 86955:1997/Az1:2002 17.Musztarda w opakowaniach nie mniejszych niż 5 kg - 900 kg, nomenklatura CPV: 15871250-1, PN-A8694:2002/Az1:2004 18.Przyprawa uniwersalna - 2500 l, nomenklatura CPV: 15870000-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002 19. Ocet - 450 l, nomenklatura CPV: 15871100-5, PN-EN-13188:2002/AC:2003.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.00.00-7, 15.87.12.50-1, 15.87.00.00-7, 15.87.11.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.