eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zakopane › Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Zakopanem

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-03

Zakopane: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Zakopanem
Numer ogłoszenia: 47734 - 2009; data zamieszczenia: 03.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 2 w Zakopanem , ul. Skibówki 2d, 34-500 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 0-18 2014602, faks 0-18 2017177.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2zakopane.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej dla Szkoły Podstawowej Nr 2 w Zakopanem.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej . Zakres zamówienia obejmuje dostawę : -mięsa wołowego -drobiu - wieprzowiny -podrobów -wędlin -wędlin drobiowych -produktów mlecznych -owoców i warzyw -pieczywa -ryb - różnych sypkich produktów -jaj.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.81.10.00 - Pieczywo 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 31.42.50.0 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki zawarte w art. 22 ust1 Prawa zamówień publicznych : 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Ocena spełnienia powyższych warunków będzie dokonywana metodą spełnia lub nie spełnia, w oparciu o wymagane dokumenty i oświadczenia dołączone do oferty. Z treści przedłożonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż wymagane przez zamawiającego warunki Wykonawca spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert Uwaga! w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców w ofercie muszą być złożone przedmiotowe dokumenty (wymienione wyżej) dla każdego z nich. 2) podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego stanowiące załącznik nr 1 do siwz Uwaga! w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców oświadczenie ma być podpisane przez każdego z wykonawców. 3) wypełniony druk oferty stanowiący załącznik nr 2 do siwz (wykonawca może złożyć ofertę na własnym formularzu, lecz jej treść i układ muszą być zgodne z formularzem załączonym do siwz) 4) na potwierdzenie wymaganego doświadczenia wykonawca zobowiązany jest załączy do ofert wykaz (należy wypełnić załącznik nr 3 do siwz) wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie dostaw odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawą stanowiącym przedmiot zamówienia tj. wykonał co najmniej 1 dostawę artykułów spożywczych do placówek zajmujących się zbiorowym żywieniem, o wartości nie mniejszej niż 12.000 zł (słownie: dwanaście tysięcy złotych) każda. Wykonawca zobowiązany jest do powyższego wykazu załączyć dokumenty (np.: referencje) potwierdzające, że podane w wykazie dostawy zostały wykonane należycie. 5. na potwierdzenie dysponowania potencjałem technicznym koniecznym do prawidłowego wykonania zamówienia wykonawca zobowiązany jest do oferty załączyć wykaz sprzętu - należy wypełnić załącznik nr 5 do siwz lub pisemne zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jeżeli w wykazie, o którym mowa w pkt 5, wykonawca wskazał narzędzia i urządzenia, którymi będzie dysponował 6. na potwierdzenie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia , wykonawca ma złożyć oświadczenie zawarte w druku oferty. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt XIII -1 specyfikacji, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; Uwaga! Dokument, o którym mowa powyżej powinien być wystawiony nie wcześniej niż6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentu o którym mowa w pkt XIV zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. UWAGA! Dokumenty mogą być przedstawione w formie kopii (kserokopii) poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp2zakopane.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 2 w Zakopanem ul. Skibówki 2D 34-500 Zakopane.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.03.2009 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 2 w Zakopanem ul. Skibówki 2D 34-500 Zakopane.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie ma być realizowane od daty podpisania umowy do 22 grudnia 2009r z wyłączeniem okresu wakacji szkolnych tj. miesiąc lipiec i sierpień 2009r..

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego. Zakres zamówienia obejmuje : Kości ze schabu kg 260 Wołowe z kością kg 70 Wołowe bez kości kg 90 Schab bez kości kg 390 Karkówka bez kości kg 190 Łopatka bez kości kg 290.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mięso drobiowe, podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięso drobiowe, podroby .Zakres zamówienia obejmuje: Filet z kurczaka kg 160 Udka z kurczaka kg 60 Filet z indyka kg 120 Kurczaki kg 60 Dramsztyki kg 190.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa -wędliny wołowe, wieprzowe, drobiowe.Zakres zamówienia obejmuje: Kiełbasa toruńska kg 60 Boczek wędzony kg 40 Kiełbasa wiejska kg 140 Kiełbaski - frankfurterki kg 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa- nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa- nabiał . Zakres zamówienia obejmuje: Twaróg półtłusty kg 190 Masło extra 200g szt. 390 Margaryna palma szt. 320 Śmietana 18% szt. 970 Mleko karton 3% l 190 Jogurt owocowy- różne smaki szt. 2320.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa - jarzyny, owoce, przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - jarzyny, owoce, przetwory .Zakres zamówienia obejmuje: Buraki kg 190 Cytryny kg 60 Cebula kg 120 Fasola JAŚ kg 30 Fasolka szparagowa mrożona kg 130 Groch łuskany kg 20 Kapusta kiszona kg 190 Kapusta biała kg 320 Kapusta czerwona kg 60 Kapusta pekińska szt. 130 Koper zielony pęczek 190 Kalafior mrożony kg 100 Marchew kg 450 Mieszanka warzywna mrożona 6-składnikowa kg 60 Ogórki zielone kg 60 Ogórki kiszone kg 60 Pietruszka korzeń kg 70 Pietruszka zielona pęczek 190 Papryka czerwona kg 30 Pieczarki kg 50 Pomidory kg 130 Rzodkiewka pęczek 30 Seler kg 120 Sałata zielona - lodowa szt. 100 Ziemniaki kg 4850 Banany kg 450 Mandarynki kg 190 Pomarańcze kg 190 Truskawki mrożone kg 130 Mieszanka kompotowa mrożona kg 100 Jabłka kg 230 Groszek konserwowy 400g szt. 60 Kukurydza konserwowa 400g szt. 60 Koperek konserwowy 180g szt. 80 Koncentrat pomidorowy 0,8l szt. 80 Koncentrat barszczu 380 g szt. 50 Syrop malinowy 0,5 l szt. 130 Marchew mrożona typu Bonduelle kg 60 Mieszanka królewska typu Bonduelle kg 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa . Zakres zamówienia obejmuje: Chleb pszenno - żytni 600g szt. 270 Bułki zwykłe szt. 190 Bułka tarta kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa -ryby i konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa -ryby i konserwy .Zakres zamówienia obejmuje: Filet z pangi kg 290.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa - artykuły sypkie i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa - artykuły sypkie i przetwory .Zakres zamówienia obejmuje: Cukier kryształ kg 520 Kasza jęczmienna wiejska - gruba kg 60 Kasza manna kg 10 Mąka pszenna tortowa kg 390 Makaron łazanki kg 260 Makaron świderki lub muszelki kg 260 Makaron nitki typu Czarniecki kg 60 Makaron zacierka kg 70 Ryż biały kg 230 Sól kg 160 Herbata ekspresowa 100 szt. 160 Kwasek cytrynowy 20g szt. 100 Czosnek granulowany 20g szt. 130 Kminek 30g szt. 60 Liść laurowy 10g szt. 50 Majeranek 10g szt. 100 Przyprawa w płynie typu Magii 1 l szt. 60 Pieprz ziołowy 20g szt. 190 Pieprz naturalny mielony 15g szt. 320 Papryka słodka 20g szt. 390 Przyprawa sypka typu Vegeta kg 100 Ziele angielskie 15g szt. 80 Oregano 200 g szt. 5 Zioła prowansalskie 20 g szt. 90 Sos do spaghetti 1,2 kg szt. 5 Olej uniwersalny roślinny 5 l szt. 100 Olej kujawski 1 litr szt. 130 Batony zbożowe typu corny, cookiem, nestle szt. 3860.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa - jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa jaj . Zakres zamówienia obejmuje: Jaja I gat. szt. 220.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.