eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Konin › Dostawa środków spożywczych dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-27

Konin: Dostawa środków spożywczych dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Numer ogłoszenia: 475306 - 2012; data zamieszczenia: 27.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Zespolony , ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 063 2404133, faks 063 2404134.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-konin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa środków spożywczych dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych w następującym asortymencie i ilościach: Pakiet 1 Dostawy średnio (2 x w tygodniu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie),Jedn.,Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Herbata granulowana (op. 500 g), kg, 50, 600. 2. Soda oczyszczona (op.1000 g) , kg, 3, 36. 3. Herbata ekspresowa (op. 130 g), kg, 2, 24. 4. Ocet spirytusowy 10% (1 l), l, 10, 120. 5. Makaron spaghetti (op. 500 g), kg, 25, 300. 6. Makaron nitka (op. 1000 g), kg, 110, 1320. 7. Makaron gruby (op. 1000 g) kg, 70, 840. 8. Ryż ( op. 1000g), kg, 240, 2880. Pakiet 2 Dostawy średnio (1 x w tygodniu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie),Jedn. ,Ilość jedn.w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Pieprz czarny naturalny (op. 500 g), kg, 3, 36. 2. Jarzynka drobna (op. 1000 g), kg, 80, 960. 3. Kwasek cytrynowy (op. 100 g), kg , 14, 168. 4. Majeranek (op. 50 g), kg , 2,80, 33,60. 5. Liść laurowy (op. 30 g) , kg, 0,20, 2,40. 6. Papryka mielona (op. 50 g), kg, 1,40, 16,80. 7. Susz kopru (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 8. Susz pietruszki (op. 30 g), kg, 1,50, 18. 9. Majonez (op. 400 g) , kg, 5, 60. 10. Musztarda (op. 200 g), kg, 8,50, 102. Pakiet 3 Dostawy średnio (3 x w miesiącu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie) ,Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Cukier (op. 1000g), kg, 530, 6360. 2. Miód naturalny porcja (25 g) , szt. ,350, 4200. 3. Sól jodowana(op. 1000 g), kg , 140, 1680. 4. Kawa naturalna mielona (500 g), kg, 8, 96. Pakiet 4 Dostawy średnio (1 raz w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Glukoza spożywcza (op.400 g), kg, 11,40, 136,80. 2. Przyprawa do zup (1 l) l., 30, 360. 3. Kleik ryżowy (op. 170 g - 200 g), kg, 7, 84. 4. Mąka ziemniaczana(op. 1000g), kg, 30, 360. 5. Kawa zbożowa rozpuszczalna(op. 150 g lub 200 g), kg, 33, 396. Pakiet 5 Dostawy średnio (1 x w miesiącu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn.w 12 m-c: 1. Kotlet sojowy - proszek: teksturat matriks (op. min. 12 kg), kg,12,70 ,152,40. 2. Przedmiot zamówienia powinien być oznakowany, opatrzony etykietą zawierającą: - nazwę i adres producenta - nazwę środka spożywczego - wartość i wartość energetyczną w 100 g produktu - termin przydatności do spożycia - określenie warunków przechowywania - numer partii..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie zastosowano

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom postawionym przez Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek złożyć: - zaświadczenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu zakładu do obrotu produktami żywnościowymi oraz sprawowaniu nad nim urzędowej kontroli /podst. prawna art. 64, ust. 1 ustawy z dn. 26.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225)/.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza obniżenie ceny w każdym przypadku.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-konin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, Sekcja zamówień publicznych, pokój 3/14, II piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, Kancelaria pokój 3/13, II piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (2 x w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Herbata granulowana (op. 500 g), kg, 50, 600. 2. Soda oczyszczona (op.1000 g) , kg, 3, 36. 3. Herbata ekspresowa (op. 130 g), kg, 2, 24. 4. Ocet spirytusowy 10% (1 l), l, 10, 120. 5. Makaron spaghetti (op. 500 g) , kg, 25, 300, 6. Makaron nitka (op. 1000 g), kg, 110, 1320. 7. Makaron gruby (op. 1000 g) ,kg, 70, 840. 8. Ryż ( op. 1000g) ,kg, 240, 2880..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 x w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Pieprz czarny naturalny (op. 500 g), kg , 3, 36. 2. Jarzynka drobna (op. 1000 g), kg, 80, 960. 3. Kwasek cytrynowy (op. 100 g) , kg , 14, 168. 4. Majeranek (op. 50 g), kg , 2,80, 33,60. 5. Liść laurowy (op. 30 g) , kg, 0,20, 2,40. 6. Papryka mielona (op. 50 g), kg, 1,40, 16,80. 7. Susz kopru (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 8. Susz pietruszki (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 9. Majonez (op. 400 g), kg., 5, 60. 10. Musztarda (op. 200 g) , kg, 8,50, 102..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (3 x w miesiącu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Cukier (op. 1000g) , kg, 530, 6360. 2. Miód naturalny porcja (25 g) , szt., 350, 4200. 3. Sól jodowana (op. 1000 g) kg , 140, 1680. 4. Kawa naturalna mielona (500 g), kg, 8, 96..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 raz w tygodniu) w dni robocze: L.p Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c.: 1. Glukoza spożywcza (op.400 g), kg, 11,40, 136,80. 2. Przyprawa do zup (1 l), l., 30, 360. 3. Kleik ryżowy (op. 170 g - 200 g), kg., 7, 84. 4. Mąka ziemniaczana(op. 1000g), kg, 30, 360. 5. Kawa zbożowa rozpuszczalna(op. 150 g lub 200 g), kg,33, 396..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 x w miesiącu) w dni robocze : L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Kotlet sojowy - proszek: teksturat matriks (op. min. 12 kg),kg,12,70, 152,40..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.