eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bystrzyca Kłodzka › Dostawa artykułów spożywczych w 2013 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-27

Bystrzyca Kłodzka: Dostawa artykułów spożywczych w 2013 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Numer ogłoszenia: 474736 - 2012; data zamieszczenia: 27.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Górna 23, 57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8110555, faks 0-74 8110550.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dps.bystrzyca.bip-info.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w 2013 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w 2013 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne pogrupowanych na części:Część I - Drób CPV 15111200-6; Wieprzowina CPV 15113000-3 Część II - Produkty mięsno-wędliniarskie CPV 15131100-6 Część III - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3; Margaryna i podobne produkty CPV 15431000-8 Część IV - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6; Jaja CPV 03142500-3; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4 Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Część VI - Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1 Część VII - Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-0.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.13.11.00-6, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.81.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia wykonawca przedłoży wykaz, zgodnie z załącznikiem nr 11 do SIWZ, wykonanych lub wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres wykonywania działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Wykaz powinien zawierać co najmniej 2 dostawy odpowiadające ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę cen zawartych w ofercie wyłącznie w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał 2013 roku ogłaszany komunikatem Prezesa GUS w Monitorze Polskim, jeżeli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danych towarów może być w takim przypadku zmniejszona lub zwiększona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał danego roku. Zmiana cen wymaga uprzedniego pisemnego zawiadomienia zamawiającego przez wykonawcę wraz ze wskazaniem podstawy zmiany.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.bystrzyca.bip-info.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej ul. Górna 23, 57-500 Bystrzyca Kłodzka.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2012 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej ul. Górna 23, 57-500 Bystrzyca Kłodzka.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Drób Wieprzowina.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki 950kg,Nogi z kurcząt 360 kg,Filet z kurczaka120 kg,Wątróbki drobiowa78,8kg, Łopatka b/k800 kg,Mięso wieprzowe od szynki170 kg,Karczek b/k110kg,Schab b/k130 kg,Żeberka wieprzowe100 kg,Filet z indyka130 kg,Mięso gulaszowe z indyka150 kg, Żołądek drobiowy 25 kg,Boczek surowy1,7kg, Kości wieprzowe200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mięsno-wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierś wędzona z indyka 25kg Szynka indycza 90 kg Pieczeń dietetyczna 25 kg Salceson z indyka 92 kg Krakowska z indyka 30 kg Szynka wieprzowa 15 kg Szynka wiejska 150 kg Smaczek w galarecie 80 kg Baleron 85 kg Polędwica sopocka 100 kg Polędwica drobiowa 40 kg Szynka konserwowa wieprzowa 37 kg Kurczak po staropolsku 30 kg Pasztet kremowy drobiowy 56 kg Pasztet wieprzowy 100 kg Pasztet drobiowy 130g 2500 szt Kaszanka 60 kg Salceson włoski 80 kg Mortadela 108 kg Kiełbasa ogniskowa 42kg Kiełbasa szynkowa wieprzowa 80 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 40 kg Kiełbasa żywiecka 30 kg Kiełbasa śląska 55 kg Kiełbasa domowej roboty 126 kg Kiełbasa podwawelska 95 kg Kiełbasa luksusowa 45 kg Kiełbasa biała parzona 85 kg Ogonówka 80kg Serdelki wieprzowe 100 kg Parówki drobiowe 150 kg Pasta boczkowa 200g 170 szt Boczek wędzony 50 kg Konserwa mięsna 330g (zawartość mięsa wieprzowego min. 90%) 180 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% 11340l Mleko w proszku (zawartość tłuszczu min.26%) 85 kg Śmietana 12% 416 l Masło roślinne kostce 250g 555kg Masło śmietankowe ekstra w kostce 200g 366 kg Margaryna do pieczenia w kostce 250 g 15 kg Margaryna do smażenia w kostce 250g 235 kg Twaróg 380 kg Serek śmietankowy 17 kg Ser topiony 85 kg Ser topiony krążki 238 op Ser topiony blok 100g 988 szt Serek twarogowo-śmietankowy w porcji (typu KIRI) 100 op Serek smakowy 150g 1600 szt Serek wiejski 150 g 1500 szt Serek waniliowy 100 g 600 szt Kefir 150g 125 szt Jogurt owocowy 130g 3000 szt Jogurt naturalny 150 g 1000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CPV 03142500-3 Jaja, CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze CPV 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; CPV 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja (L 63g-73g) 21300 szt Olej 1l 410szt Olej 0,5 l 65 szt Ryż 225 kg Mąka pszenna typ 500 625 kg Płatki owsiane 0,5 kg 175 szt Kasza manna 90kg Kasza kukurydziana 38 kg Kasza gryczana 42 kg Kasza jęczmienna 74 kg Mąka ziemniaczana 60 kg Cukier kryształ 1500 kg Cukier puder 13kg Sól 226 kg Herbata czarna granulowana 100g 1098 szt Kawa zbożowa 1 kg 250 szt Makaron różny 400 kg Ocet 1l 82szt Musztarda 180 g 434 szt Cynamon 20 g 59szt Przyprawa do piernika 20 g 4 szt Gałka muszkatołowa 25g 16 szt Pieprz ziołowy 20 g 15 szt Przyprawa gyros 20g 32 szt Soda oczyszczona 50 g 10 szt Proszek do pieczenia 40g 30 szt Cukier waniliowy 30g 370 szt Ketchup łagodny 1kg 82 kg Kalafior mrożony 70 kg Dżem 260g 1918szt Syrop owocowy 330ml 170 szt Miód naturalny 25 g 3129 szt Kwasek cytrynowy 20g 55 szt Kakao ciemne 200g 70 szt Czekolada mleczna100g 100 szt Wafelki czekoladowe 28g 1316 szt Mieszanka truflowa 400g 90 op Ciastka herbatniki 60 g 510 op Chrzan w słoikach 70 szt Kukurydza - puszka 116 szt Imbir 20g 16szt Groszek konserwowy 67 szt Koncentrat pomidorowy 30% 200g 152 szt Sok pomidorowy 1l 80szt Biszkopty 150 g 17op Biszkopt z nadzieniem 38g 703 szt Suchary 285g 48 op.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny krojony 0,6kg 8786 szt. Bułka paryska krojona 0,4 kg 7922 szt. Chleb graham krojony 0,5 kg 2197 szt. Bułki drożdżowe 120g 1398szt. Pączki 156 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Owoce, warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki 8500 kg Ziemniaki młode (czerwiec, lipiec, sierpień) 3000 kg Kapusta biała 636,3 kg Kapusta młoda 165 szt Kapusta pekińska 332kg Kapusta kiszona 300 kg Kapusta czerwona 352 kg Kapusta włoska 140 szt Seler korzeń 225 kg Pietruszka korzeń 220 kg Marchew 1500 kg Sałata 200 szt Burak ćwikłowy 637kg Botwina pęczek 20 szt Por kg 115 kg Por szt. 70 szt Papryka czerwona 50 kg Pieczarki 10 kg Cukinia 11 kg Ogórek zielony 211 kg Kalafior 122 szt Brokuł 26 szt Fasolka szparagowa 22,5 Czosnek kg 10 kg Czosnek szt 150 szt Rzodkiewka-pęczek 250 szt Szczypior-pęczek 220 szt Koper zielony-pęczek 375 szt Pietruszka natka-pęczek 40 szt Cebula 575 kg Pomidor 815 kg Sałatki warzywne konserwowane 900g 80 szt Fasolka szparagowa konserwowa 900g Sałatka szwedzka 900g 167szt Ogórki kiszone 93 kg Szczaw konserwowy 330g 45szt Papryka konserwowa 900g 137 szt Ogórki konserwowe 900g 406 szt Fasola sucha 51 kg Groch suchy 18 kg Jabłka 1225 kg Cytryny 51 kg Banany 225 kg Mandarynka 19 kg Pomarańcze 24 kg Nektaryna 50 kg Brzoskwinia koszyk 20 op Kiwi kg 52 Kiwi szt 180 Susz owocowy - mieszanka 250g 15op Grzyby suszone - podgrzybek 0,5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z dorsza mrożony 260 kg Makrela wędzona 140kg Konserwa rybna w oleju 330g 150 szt Konserwa rybna w pomidorach 330g 500 szt Śledzie matias 132kg Sałatka śledziowa 100 kg Masełko rybne 40kg Tuńczyk w kawałku konserwa 170g 646 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.