eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Śrem › Dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-19

Śrem: Dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV.
Numer ogłoszenia: 472492 - 2013; data zamieszczenia: 19.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Śremie , ul. Wawrzyniaka 6, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2830703, faks 061 2830719.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa Wymiaru Sprawiedliwości.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV. Ustala się następującą grupę CPV, według której zamawiający dokonał podziału przedmiotu zamówienia: 15800000-6 Różne produkty spożywcze oraz 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych określone we Wspólnym Słowniku Zamówień, w skład której to grupy wchodzi: Dla części I 15811000-6 Pieczywo, 15811100-7 Chleb. Dla części II 15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne, 15871230-5 Ketchup, 15871250-1 Musztarda, 15871273-8 Majonez, 15872400-5 Sól, 15872100-2 Pieprz, 15871110-8 Ocet lub produkty równoważne, 15872300-4 Zioła, 15871260-4 Sosy, 15831000-2 Cukier, 15851100-9 Makaron niegotowany, 15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty, 15891000-0 Zupy i buliony, 15890000-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone. 15610000-7 Produkty przemiału ziarna 15612100-2 Mąka pszenna 15614000-5 Ryż przetworzony 15613380-5 Płatki owsiane 3.1 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie: Część 1 L.p. Przedmiot zamówienia Część 1 Grupa asortymentowa Szacunkowe potrzeby ilość w kg 1 Chleb pszenno-żytni krojony, foliowany, 400 g 18100 kg 2 Chleb pszenny krojony, foliowany, 400 g 630 kg 3 Chleb razowy krojony, foliowany, 400 g 160 kg 4 Bułka tarta luz 140 kg Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających. Podana ilość asortymentu jest szacunkowa i może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 3.2 Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie, Część 2 L.p. Przedmiot zamówienia część 2 Grupa asortymentowa Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w l 1 Kasza jęczmienna Worki od 1 do 30 kg 1230 kg 2 Kasza manna Worki od 1 do 30 kg 310 kg 3 Mąka pszenna Worki od 1 do 30 kg 550 kg 4 Płatki owsiane Worki od 1 do 30 kg 300 kg 5 Ryż biały Worki od 1 do 30 kg 1200 kg 6 Czosnek granulowany op. od 0,5 kg do 5 kg 25 kg 7 Ketchup op. od 0,5 kg do 5 kg łagodny, pikantny 120 kg 8 Musztarda op. od 0,5 kg do 5 kg stołowa, sarepska 120 kg 9 Majonez op. od 0,5 kg do 1 kg 80 kg 10 Sól jodowana op. od 1 kg do 25 kg 300 kg 11 Pieprz mielony op. od 0,5 kg do 5 kg 40 kg 12 Ocet op. od 0,5 l do 5 l 90 l 13 Majeranek op. od 0,5 kg do 5 kg 35 kg 14 Papryka mielona ostra op. od 1 kg do 5 kg 35 kg 15 Przyprawa Curry op. d 0,5 kg do 5 kg 20 kg 16 Przyprawa uniwersalna op. od 1 kg do 10 kg 40 kg 17 Sos cygański op. od 1 kg do 10 kg 100 kg 18 Sos grzybowy op. od 1 kg do 10 kg 80 kg 19 Sos pieczarkowy op. od 1 kg do 10 kg 70 kg 20 Sos biały op. od 1 kg do 10 kg 60 kg 21 Sos pieczeniowy op. od 1 kg do 10 kg 80 kg 22 Koperek susz op. od 0,5 kg do 5 kg 20 kg 23 Przyprawa do flaków op. od 1 kg do 10 kg 30 kg 24 Cukier luz lub paczkowany biały 2350 kg 25 Budyń paczkowany od 1 do 10 kg 100 kg 26 Kisiel paczkowany od 1 do 10 kg 70 kg 27 Makaron świderki łazanki, muszelki krajanka, itd. pakowane po 10, 15, 20 kg 1570 kg 28 Herbata granulowana op. od 0,1 kg do 10 kg 110 kg 29 Kawa zbożowa luz op. od 1 do 25 kg 370 kg 30 Bulion Jarzynowy op. 1 do 10 kg 60 kg 31 Przyprawa do zup w płynie op. 1 do 10 l 60 l 32 Bulion wołowy op. 1 do 10 kg 30 kg 33 Bulion drobiowy op. 1 do 10 kg 80 kg 34 Mieszanka warzywna - susz op. 5 do 20 kg 400 kg 35 Sojowa kostka op. 5 do 20 kg 70 kg 36 Sojowa krajanka op. 5 do 20 kg 130 kg 37 Sojowy granulat op. 5 do 20 kg 120 kg 38 Sojowy schabowy op. 5 do 20 kg 110 kg 39 Zupa barszcz biały op. 1 do 10 kg 50 kg 40 Zupa barszcz czerwony op. 1 do 10 kg 90 kg 41 Zupa fasolowa op. 1 do 10 kg 40 kg 42 Zupa grochowa op. 1 do 10 kg 50 kg 43 Zupa grzybowa op. 1 do 10 kg 50 kg 44 Zupa jarzynowa op. 1 do 10 kg 80 kg 45 Zupa kalafiorowa op. 1 do 10 kg 50 kg 46 Zupa ogonowa op. 1 do 10 kg 60 kg 47 Zupa pieczarkowa op. 1 do 10 kg 50 kg 48 Zupa pomidorowa op. 1 do 10 kg 90 kg 49 Zupa selerowa op. 1 do 10 kg 40 kg 50 Zupa żurek op. 1 do 10 kg 50 kg Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 Nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w p pkt. 1.1 do 1.4, 2.2 Podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, 2.3 Wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, 2.4 Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, 2.5 Nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 Jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 Jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, 3.3 Zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 Została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do składania ofert, 3.5 Wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny 3.6 Jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia / niespełna. 6. Ocena ofert w zakresie poszczególnych części będzie niezależna od siebie. Odrzucenie oferty Wykonawcy w zakresie jednej części nie powoduje automatycznie odrzucenia jego oferty w zakresie innej części.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Śledczy w Śremie ul. Wawrzyniaka 6 63-100 Śrem sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV - Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy - szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie: Część 1 L.p. Przedmiot zamówienia Część 1 Grupa asortymentowa Szacunkowe potrzeby ilość w kg 1 Chleb pszenno-żytni krojony, foliowany, 400 g 18100 kg 2 Chleb pszenny krojony, foliowany, 400 g 630 kg 3 Chleb razowy krojony, foliowany, 400 g 160 kg 4 Bułka tarta luz 140 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawy artykułów spożywczych z grup 156 oraz 158 CPV - Sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 opis przedmiotu zamówienia szczegółowy zakres, ilość, wyszczególnienie, Część 2 L.p. Przedmiot zamówienia część 2 Grupa asortymentowa Szacunkowe potrzeby ilość w kg lub w l 1 Kasza jęczmienna Worki od 1 do 30 kg 1230 kg 2 Kasza manna Worki od 1 do 30 kg 310 kg 3 Mąka pszenna Worki od 1 do 30 kg 550 kg 4 Płatki owsiane Worki od 1 do 30 kg 300 kg 5 Ryż biały Worki od 1 do 30 kg 1200 kg 6 Czosnek granulowany op. od 0,5 kg do 5 kg 25 kg 7 Ketchup op. od 0,5 kg do 5 kg łagodny, pikantny 120 kg 8 Musztarda op. od 0,5 kg do 5 kg stołowa, sarepska 120 kg 9 Majonez op. od 0,5 kg do 1 kg 80 kg 10 Sól jodowana op. od 1 kg do 25 kg 300 kg 11 Pieprz mielony op. od 0,5 kg do 5 kg 40 kg 12 Ocet op. od 0,5 l do 5 l 90 l 13 Majeranek op. od 0,5 kg do 5 kg 35 kg 14 Papryka mielona ostra op. od 1 kg do 5 kg 35 kg 15 Przyprawa Curry op. d 0,5 kg do 5 kg 20 kg 16 Przyprawa uniwersalna op. od 1 kg do 10 kg 40 kg 17 Sos cygański op. od 1 kg do 10 kg 100 kg 18 Sos grzybowy op. od 1 kg do 10 kg 80 kg 19 Sos pieczarkowy op. od 1 kg do 10 kg 70 kg 20 Sos biały op. od 1 kg do 10 kg 60 kg 21 Sos pieczeniowy op. od 1 kg do 10 kg 80 kg 22 Koperek susz op. od 0,5 kg do 5 kg 20 kg 23 Przyprawa do flaków op. od 1 kg do 10 kg 30 kg 24 Cukier luz lub paczkowany biały 2350 kg 25 Budyń paczkowany od 1 do 10 kg 100 kg 26 Kisiel paczkowany od 1 do 10 kg 70 kg 27 Makaron świderki łazanki, muszelki krajanka, itd. pakowane po 10, 15, 20 kg 1570 kg 28 Herbata granulowana op. od 0,1 kg do 10 kg 110 kg 29 Kawa zbożowa luz op. od 1 do 25 kg 370 kg 30 Bulion Jarzynowy op. 1 do 10 kg 60 kg 31 Przyprawa do zup w płynie op. 1 do 10 l 60 l 32 Bulion wołowy op. 1 do 10 kg 30 kg 33 Bulion drobiowy op. 1 do 10 kg 80 kg 34 Mieszanka warzywna - susz op. 5 do 20 kg 400 kg 35 Sojowa kostka op. 5 do 20 kg 70 kg 36 Sojowa krajanka op. 5 do 20 kg 130 kg 37 Sojowy granulat op. 5 do 20 kg 120 kg 38 Sojowy schabowy op. 5 do 20 kg 110 kg 39 Zupa barszcz biały op. 1 do 10 kg 50 kg 40 Zupa barszcz czerwony op. 1 do 10 kg 90 kg 41 Zupa fasolowa op. 1 do 10 kg 40 kg 42 Zupa grochowa op. 1 do 10 kg 50 kg 43 Zupa grzybowa op. 1 do 10 kg 50 kg 44 Zupa jarzynowa op. 1 do 10 kg 80 kg 45 Zupa kalafiorowa op. 1 do 10 kg 50 kg 46 Zupa ogonowa op. 1 do 10 kg 60 kg 47 Zupa pieczarkowa op. 1 do 10 kg 50 kg 48 Zupa pomidorowa op. 1 do 10 kg 90 kg 49 Zupa selerowa op. 1 do 10 kg 40 kg 50 Zupa żurek op. 1 do 10 kg 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.