eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawieart. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę drobnego sprzętu kuchennegodoZakładu Karnego w Raciborzu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-04

Racibórz: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawieart. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę drobnego sprzętu kuchennegodoZakładu Karnego w Raciborzu
Numer ogłoszenia: 47066 - 2013; data zamieszczenia: 04.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości poniżej progów określonych w przepisach wydanych na podstawieart. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę drobnego sprzętu kuchennegodoZakładu Karnego w Raciborzu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa I 1. chochla - 250 ml - monoblok - wykonana ze stali nierdzewnej 18_10 wysoko polerowanej - uchwyt satynowy, - pojemność wytłoczona na uchwycie, - bardzo sztywna, - uchwyt zakończony hakiem umożliwiającym zawieszenie - zgodna z normami HACCP ; ilość 12 szt 2. Termos transportowy z pokrywą GN 1 1 200 - przeznaczony do przewozu pojemników z gorącymi lub zimnymi potrawami - wykonany z wytrzymałego  polietylenu z grubą izolacją z pianki poliuretanowej odpornego na uszkodzenia - wyposażony w uchwyty do przenoszenia - przeznaczony do przewozu posiłków w pojemnikach GN stalowych, poliwęglanowych lub polipropylenowych - pokrywa zamykana na cztery klamry - wentyl odpowietrzający - wsad GN 1 1 o wysokości 200 mm - max. temp. wsadu 90°C pojemność GN 1 1 200 mm - można piętrować; ilość 8szt 3. Pojemnik gastronomiczny GN 1_3 200 - przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych - wykonany ze stali nierdzewnej - bez uchwytów - wzmocnione krawędzie - zgodny z normami HACCP - pojemność 7,3 l (325x176x200mm) ;ilość 12szt 4. Pojemnik gastronomiczny GN 1_6 200 - przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych - wykonany ze stali nierdzewnej - bez uchwytów - wzmocnione krawędzie - zgodny z normami HACCP - pojemność 2,8l (162x176x200mm) ; ilość 12szt 5 Pojemnik gastronomiczny GN 1_4 200 - przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych - wykonany ze stali nierdzewnej - bez uchwytów - wzmocnione krawędzie - zgodny z normami HACCP - pojemność 5 l (162x265x200mm) ; ilośc 12szt 6. Pokrywa z uszczelką GN 1_3 Pokrywa z uszczelką silikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty ; ilość 12szt 7. Pokrywa z uszczelką GN 1_6 Pokrywa z uszczelkąsilikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty ; ilośc 12szt 8. Pokrywa z uszczelką GN 1_4 Pokrywa z uszczelką silikonową wykonana ze stali nierdzewnej posiada otwór eliminujący podciśnienie, kolor: inox, brak wycięcia na uchwyty ; ilośc 12szt 9. Pokrywa do wiadra Wykonana ze stali nierdzewnej, średnica 295 mm ;ilość 12szt 10. Wózek transportowy do termosów Wózek do termosów na żywność przystosowanych do pojemników GN, wyposażony w 4 obrotowe kółka o średnicy 10 cm ; ilośc 2szt 11. Kontener na odpady 120l wraz z pokrywą - Odporny na otarcia i wgniecenia, - średnica wewnętrzna 510 mm, zewnętrzna 550mm - wysokość 690mm, - wykonany z szarego poliwęglanu, - wzmocnione brzegi, - wbudowane uchwyty, - podwójnie wzmocnione dno - pokrywa zaciskana ze wzmocnionymi brzegami ; ilośc 3 kpl 12. Mikser ręczny (blender) - wyposażony w nóż uniwersalny(gwiazdka ), tarczę ubijającą oraz miksującą - części mające kontakt z żywnością wykonane ze stali nierdzewnej, - zasilanie 230V, - moc 0,18 kW, - stałe ramię - długość ramienia 158 mm, ; ilośc 1 szt 13. Szufelka - z poliwęglanu, - pojemność 2l , - przeznaczona do kontaktu z żywnością ; ilośc 1szt 14. Skrzynka magazynowa z poliwęglanu wraz z pokrywą - 66x45,7x31,8 cm (81,4 l ) - matowa faktura naroży oraz dna - szerokie uchwyty o zwiększonej wytrzymałości - miejsce na etykietę - wzmocnione naroża i brzegi - zwiększona odporność na uszkodzenia mechaniczne - odporne na działanie temperatur z zakresu od -40 do + 100st. C - wykonana z trwałego i odpornego na uszkodzenia poliwęglanu - wzmocnione brzegi pokrywy, funkcja antypoślizgowa ; ilośc 4 kpl 15. Pojemnik termoizolacyjny GN 1_1 595x390x120 mm - przeznaczony do transportu tac i pojemników GN. - wykonany z odpornego na uszkodzenia tworzywa - łatwy do utrzymania w czystości - można myć w zmywarkach. - na bocznej ścianie pojemnika specjalne pole do etykietowania. - zgodny z normami HACCP - przeznaczony do sztaplowania - pojedynczy pojemnik o wysokości 120 mm (80 mm wysokości użytkowej) mieści jedną tacę lub jeden pojemnik GN 1_1 65 mm. ; ilość 2 szt.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.31.40.00 - Przemysłowy sprzęt kuchenny 36.67.11.50 - 36.67.11.50 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny 39.22.43.40 - Kosze 39.71.12.10 - Rozdrabniacze żywności 39.22.11.30 - Pojemniki na żywność .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 260 PLN słownie: dwieście sześćdziesiąt złotych zero groszy (Formy wnoszenia wadium - zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy pzp) Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 20-02-2013r Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWĘ DROBNEGO SPRZĘTU KUCHENNEGO Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 20-02-2013r do godziny 9:30 Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu wymaganych od wykonawcy na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ, przedłożonych zamawiającemu wraz z ofertą. Poszczególne warunki oceniane będą metodą: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Eichendorffa 14; 47-400 Racibórz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2013 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.