eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Węgrów › Dostawa żywności dla potrzeb kuchni szpitalnej SPZOZ Węgrów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-02

Węgrów: Dostawa żywności dla potrzeb kuchni szpitalnej SPZOZ Węgrów
Numer ogłoszenia: 46877 - 2015; data zamieszczenia: 02.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Kościuszki 15, 07-100 Węgrów, woj. mazowieckie, tel. 025 7922833, faks 025 7922833.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.wegrow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla potrzeb kuchni szpitalnej SPZOZ Węgrów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb kuchni szpitalnej SPZOZ Węgrów w podziale na 7 pakietów, z których każdy stanowi część zamówienia: Pakiet I-mięso, Pakiet II- wędliny, Pakiet III- drób, Pakiet IV-nabiał, Pakiet V- jaja kurze, Pakiet VI- ryby, Pakiet VII- artykuły ogólnospożywcze ..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.22.10.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 1 do Specyfikacji, formularz ofertowy. 2.Sporządzony przez Wykonawcę , według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2 do Specyfikacji, formularz cenowy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiący Załącznik Nr 6 niniejszej Specyfikacji. 2.Zamawiający przewiduje ramach zawartej umowy zmiany dotyczące: zmiany stawek podatkowych, wynikające ze zmiany podatku VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzoz.wegrow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ul. Kościuszki 15 07-100 Węgrów Dział Zamówień Publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.04.2015 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ul. Kościuszki 15 07-100 Węgrów Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I- Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kark wołowy (antrykot) - 200 kg. 2.Kark wieprzowy b/k - 160 kg. 3.Kości karkowe wieprzowe - 100 kg. 4.Łopatka cielęca - 30 kg. 5.Łopatka wieprzowa b/k - 180 kg. 6.Mięso wołowe b/k z udźca - 20 kg. 7.Schab wieprzowy z/k - 250 kg. 8.Słonina bez skóry - 130 kg. 9.Smalec - kostka 250g - 650 szt. 10.Wątroba wieprzowa - 30 kg. 11.Żeberka wieprzowe - 30 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II- Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Baleron - 150 kg. 2.Kiełbasa cienka śląska - 20 kg. 3.Szynka konserwowa - 100 kg. 4.Salceson - 30 kg. 5.Szynka Hetmańska - 250 kg. 6.Szynka z piersi indyka - 30 kg. 7.Polędwica Sopocka - 300 kg. 8.Szynka Smakowita - 310 kg. 9.Pasztetowa - 50 szt. 10.Mielonka tyrolska - 30 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet III- Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kurczak świeży - 650 kg. 2.Piersi z kurczaka - 690 kg. 3.Udo (noga) z kurczaka - 620 kg. 3. Porcje rosołowe - 600 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet IV- Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mleko 2% w folii a1L - 18 800litrów 2.Mleko w proszku a500g - 10szt. 3.Mleko Bebiko a350g - 15szt. 4.Śmietana 30% a250ml - 480szt. 5.Margaryna w kostce a250g- 800szt. 6.Masło MIX a200g - 5 800szt. 7.Twaróg półtłusty - 620kg. 8.Ser żółty Zamojski - 300kg. 9.Serki topione a100g - 850szt. 10.Jogurt owocowy Danone a125g - 1 400szt. 11.Jogurt naturalny Danone a180 g - 100szt. 12.Jogurt Zott Serduszko a125g - 50szt. 13.Serek waniliowy homogenizowany a150g - 50szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet V-Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja kurze spożywcze kl. L - 10 000- szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet VI- Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryba mrożona Miruna - filet - 60 kg 2. Śledzie - płaty solone - 20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet VII- Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Biszkopty a150g - 120 szt. 2. Bobo Frut a175ml - 36 szt. 3. Budyń a41g - 210 szt. 4. Chrupki kukurydziane a50g - 40 szt. 5. Cukier a1kg - 1530 kg. 6. Cukier waniliowy a32g - 210 szt. 7. Czosnek granulowany a20g - 80 szt. 8. Cynamon a20g - 35 szt. 9. Dżem a260g - 1 000 szt. 10. Fasola a400g - 100 szt. 11. Galaretka owocowa a75g - 70 szt. 12. Glukoza a100g - 20 szt. 13. Groch a400g - 80szt. 14. Groszek konserwowy a400g - 120 szt. 15. Herbata granulowana a100g - 300 szt. 16. Herbatniki a50g - 250 szt. 17. Kakao a100g - 10szt. 18. Kasza gryczana a1 kg - 30kg. 19. Kasza jęczmienna a1 kg - 80 kg. 20. Kasza manna a1 kg - 570 kg. 21. Kawa Inka a150g - 970 szt. 22. Kisiel a40g - 210szt. 23. Kleik ryżowy a200g - 410 szt. 24. Kompot - różne smaki a900ml - 200szt. 25. Koncentrat pomidorowy a200g - 480szt. 26. Konserwa rybna - szprot w oleju a170g - 270szt. 27. Kukurydza konserwowa a400g - 30szt. 28. Kwasek cytrynowy a25g - 850szt. 29. Liście laurowe a50g - 10szt. 30. Majeranek a50g - 80 szt. 31. Majonez a900ml - 70 szt. 32. Makaron a1kg - 600 kg. 33. Makaron Łazanki a500g - 140 szt. 34. Marmolada a600g - 150 szt. 35. Mąka pszenna a1kg - 1350kg. 36. Mąka ziemniaczana - 30 kg. 37. Musztarda a200g - 50 szt. 38. Ocet a500ml - 20szt. 39. Olej a1000ml - 120 szt. 40. Papryka mielona słodka a20g - 10 szt. 41. Pasztet podlaski drobiowy a195g - 1780 szt. 42. Pieprz naturalny mielony a100g - 130 szt. 43. Pieprz ziołowy a20g - 30 szt. 44. Płatki owsiane a500g - 630szt. 45. Proszek do pieczenia a18g - 20 szt. 46. Przyprawa do bigosu a20g - 10 szt. 47. Przyprawa do mięs Delikat a75g - 65 szt. 48. Przyprawa do mięsa mielonego a20g - 20 szt. 49. Przyprawa Jarzynka a200g - 380 szt. 50. Przyprawa w płynie do zup a200g - 350 szt. 51. Kostka rosołowa drobiowa a6 kostek - 50 op. 52. Ryż a1kg - 850kg 53. Soda oczyszczona a50g - 10 szt. 54. Sos sałatkowy Francuski a9g 750 szt. 55. Sól a1kg -389 kg. 56. Syrop owocowy a2000ml - 420 szt. 57. Szczaw siekany konserwowy a300g - 80 szt. 58. Wafle wielosmakowe op. 180g - 30 szt. 59. Ziele angielskie a100g - 45szt. 60. Zupa pieczarkowa a59g - 30 szt. 61. Żelatyna a50g - 10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.