To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-04-02
Przeworsk: Organizacja i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 46737 - 2015; data zamieszczenia: 02.04.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 21277 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe, ul. Jagiellońska 10, 37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie, tel. 016 6487009, faks 016 6487009.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Organizacja i przeprowadzenie kursu kelnerskiego dla uczniów Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu w ramach projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 2.1. Miejsce przeprowadzenie kursu: Kurs będzie prowadzony w salach dydaktycznych Zespołu Szkół Rolniczych w Zarzeczu ul. im. Wincentego Witosa, 37-205 Zarzecze 1. Sale będą udostępnione nieodpłatnie 2.2 Liczba osób biorących udział w kursie: 20 osób (2 grupy - po 10 osób) 2.3 Liczba godzin: 60 godzin na 1 grupę (40% zajęć teoretycznych i 60 % praktycznych) Liczba godzin zajęć dziennie w dniach od poniedziałku do piątku na osobę nie może być większa niż 4 godziny lekcyjne, a w dni wolne od nauki szkolnej nie może być większa niż 8 godzin lekcyjnych. Długość przerw będzie ustalana w sposób elastyczny przez wykonawcę. 2.4 Termin przeprowadzenia kursu: Kurs należy przeprowadzić w okresie: marzec- kwiecień - maj 2015r. 5. Tematyka kursu - Zajęcia teoretyczne i zajęcia praktyczne obejmujące naukę umiejętności potrzebnych na stanowisku kelnera, zawierające, co najmniej następujące zagadnienia: 5.1. Wygląd i prezencja kelnera - cechy osobowe dobrego kelnera; - kultura obsługi gości przy stole z elementami wiedzy psychologicznej; - sprzedaż sugestywna; - napiwki - nagroda za dobrze wykonaną pracę kelnera. 5.2. Karty menu - znaczenie znajomości karty menu i karty win; - podawanie kart menu; - doradzanie przy wyborze potraw. 5.3. Przygotowanie sali konsumenckiej - przygotowanie zastawy stołowej do podawania dań i napojów; - przygotowanie pomocnika kelnerskiego. 5.4. Techniki nakrywania stołów bielizną stołową - metoda składania obrusów; - techniki rozkładania obrusów; - technika zdejmowania obrusa; - zmiana obrusa w obecności gości. 5.5. Dekoracja stołu - zasady dekorowania stołu; - elementy dekoracyjne; - dekoracyjne składanie serwet płóciennych. 5.6. Nakrywanie stołów - nakrycie proste; - nakrycie rozszerzone; - przygotowanie nakrycia w obecności gości. 5.7. Przenoszenie tac i zastawy stołowej - przenoszenie talerzy; - przenoszenie bulionówek; - przenoszenie szkła i filiżanek; - przenoszenie sztućców; - przenoszenie półmisków. 5.8. Zbieranie zastawy stołowej po konsumpcji - zbieranie talerzy po konsumpcji; - zbieranie zastawy stołowej na tacę 5.9. Przebieg obsługi gości - powitanie i zajmowanie miejsc przez gości; - przyjmowanie zamówienia; - serwowanie potraw i napojów; - rozmowa z gośćmi; - realizacja rachunku; - pożegnanie gości. 5.10. Ogólne zasady obsługi - kolejność podawania potraw i napojów; - kolejność obsługi; - skargi i reklamacje; - postępowanie z trudnym gościem. 5.11. Metody obsługi - serwis niemiecki; - serwis rosyjski; - elementy serwisu francuskiego; - serwis bufetowy. 5.12. Podawanie napojów bezalkoholowych - podawanie gorących napojów bezalkoholowych; - podawanie zimnych napojów bezalkoholowych. 5.13. Podawanie napojów alkoholowych - podawanie piwa; - techniki podawania wina oraz dekantacja wina; - podawanie wódek; - dobór alkoholi do potraw. 5.14. Organizacja obsługi przyjęć okolicznościowych - przygotowanie sali, nakrywanie i dekoracja stołów; - techniki obsługi gości. 5.15. Konsultacje indywidualne - tworzenie profesjonalnego CV. 6. Cel zadania Celem realizacji zadania jest nabycie przez uczestników kursu umiejętności kelnerskich oraz zwiększenie motywacji do dalszego doskonalenia wiedzy i umiejętności w tym zakresie. 7. Wykonawca zobowiązany jest do: a)przeprowadzenia kursu zgodnie z ustalonym opisem nauczania, liczby godzin szkolenia i harmonogramem. b)zapewnienia uczestnikom od pierwszego dnia zajęć niezbędnych materiałów szkoleniowych - na własność. c)wydania zaświadczeń potwierdzających ukończenie kursu dla uczestników.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie dotyczy projektu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Projektu pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.03.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 11.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 5.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- GEMINI Ośrodek Szkolenia Zawodowego Barmanów i Kelnerów, Pardałówka 17, 34-500 Zakopane, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14126,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 6900,00
Oferta z najniższą ceną: 5380,00 / Oferta z najwyższą ceną: 11940,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z PRZEWORSKA
- "Pełnienie funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego dla zadania pn. Przebudowa mostu w ciągu drogi powiatowej Nr P1583 R Studzian - Wojciechówka wraz z dojazdami w m. Studzian"
- Pełnienie funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego nad realizacją prac zagospodarowania poscaleniowego dla projektu: ,,Scalenie gruntów wsi Łopuszka Wielka, gm. Kańczuga"
- Budowa chodnika w ciągu drogi powiatowej Nr P 1587R ul. Chruściela w km 1+220 - 1+565
- Budowa chodnika w ciągu drogi powiatowej P 1605R Urzejowice - Krzeczowice - Siennów w km 0+285 - 0+530
więcej: przetargi w Przeworsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Szkolenie grupowe dla osób bezrobotnych pn.: "Podstawy pracy z komputerem z ECDL (Moduł B1)"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w projekcie "ODPOWIEDZIALNI ZA PRZYSZŁOŚĆ" dla uczestników zrekrutowanych przez jednostki podległe PWK OHP w Rzeszowie (etap 1c)
- Organizacja i przeprowadzenie 9 kursów zawodowych dla młodzieży, realizowanych przez Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP w Białej Podlaskiej, Chełmie, Lublinie i Zamościu - 9 części
- Kurs kosmetyczny
- Kierowca operator wózków jezdniowych podnośnikowych z mechanicznym napędem podnoszenia z wyłączeniem wózków z wysięgnikiem oraz wózków z osobą obsługującą podnoszoną wraz z ładunkiem
- Przeprowadzenie kursów zawodowych oraz kursów prawa jazdy kat. B dla uczestników projektu pn. "Zdobądź nowe umiejętności" , Fundusze Europejskie dla Małopolski 2021-2027
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.