Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-14
Warszawa: Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Numer ogłoszenia: 465236 - 2013; data zamieszczenia: 14.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Warszawski Uniwersytet Medyczny , ul. Żwirki i Wigury 61, 02-091 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 5720366, faks 22 5720363.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wum.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety: Pakiet 1: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas posiedzeń Kolegium Rektorskiego oraz posiedzeń Senatu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w 2014 r.; Pakiet 2: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii pracowników Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego dnia 17.12.2013 r.; Pakiet 3: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii Emerytów i Rencistów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego dnia 13.12.2013 r.; Pakiet 4: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez Samorząd Studentów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego dnia 12.12.2013 r.; Pakiet 5: Wykonanie usługi cateringowej - przerwa kawowa - podczas VI Konferencji Naukowej Wydziału Farmaceutycznego WUM oraz podczas Wigilii dla pracowników Wydziału Farmaceutycznego WUM dnia 20.12.2013 r.; Pakiet 6: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez II. Wydział Lekarski Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego dnia 18.12.2013 r..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zgodnie z treścią Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 r., poz. 231), zwanego dalej Rozporządzeniem, w celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, posiada wiedzę i doświadczenie, dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej realizację zamówienia Wykonawca składa: 1) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 2) W celu potwierdzenia spełniania powyższego warunku Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia w ww. wykazie głównych usług, wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w tym: 2.1) w zakresie usług objętych Pakietem 1: co najmniej jednej usługi cateringowej świadczonej sukcesywnie na rzecz jednego odbiorcy, przez okres nie krótszy niż 9 miesięcy, z podaniem jej wartości, przedmiotu, daty rozpoczęcia i zakończenia oraz podmiotu, na rzecz którego usługa była lub jest wykonywana, o łącznej wartości brutto nie mniejszej niż 15.000,- zł, potwierdzonej załączonym do oferty dowodem, że usługa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie. Wzór Wykazu usług dla Pakietu 1 stanowi Załącznik do SIWZ. 2.2) W zakresie usług objętych Pakietami 2, 3, 4, 5 i 6: co najmniej jednej usługi cateringowej, z podaniem jej wartości, przedmiotu, daty wykonania oraz podmiotu, na rzecz którego usługa została zrealizowana, o wartości brutto nie mniejszej niż: w zakresie usług objętych Pakietem 2: 15.000,00 zł; w zakresie usług objętych Pakietem 3: 6.000,00 zł; w zakresie usług objętych Pakietem 4: 4.000,00 zł; w zakresie usług objętych Pakietem 5: 8.000,00 zł; w zakresie usług objętych Pakietem 6: 2.000,00 zł - potwierdzonej załączonym do oferty dowodem, że usługa ta została wykonana należycie. Wzór Wykazu usług dla Pakietów 2-6 stanowi Załącznik do SIWZ. 2.3) Dotyczy usług objętych Pakietami 2-6: w przypadku gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jeden Pakiet, wystarczającym jest wykazanie co najmniej jednej usługi cateringowej, o łącznej wartości nie mniejszej niż suma wartości Pakietów, których oferta dotyczy. 3. Dowodami, o których mowa w ust. 2 pkt. 2.1 i 2.2 są: 1) poświadczenie, 2) oświadczenie Wykonawcy - jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w ust. 3 pkt 1 jw. 4. Zamawiający jednocześnie informuje, że: 1) zgodnie z treścią § 9 ust. 2 ww. Rozporządzenia, Wykonawca w miejsce poświadczeń, o których mowa w ust. 3 pkt 1 może przedłożyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie usług, określone w § 1 ust. 1 pkt 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 226, poz. 1817). 2) w przypadku gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w Wykazie, o którym mowa w ust. 2 pkt 2.1 i 2.2 zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów, o których mowa w ust. 3.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia, przed podpisaniem umowy, stosownej opinii sanitarnej wydanej przez właściwą Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną potwierdzającej, że warunki infrastruktury Wykonawcy spełniają wymagania sanitarno-epidemiologiczne dotyczące produkcji żywności i obrotu żywnością.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wum.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warszawski Uniwersytet Medyczny, ul. Żwirki i Wigury 61, 02-091 Warszawa, Dział Zamówień Publicznych, pok. 308 (III piętro).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2013 godzina 09:30, miejsce: Warszawski Uniwersytet Medyczny, ul. Żwirki i Wigury 61, 02-091 Warszawa, Dział Zamówień Publicznych, pok. 308 (III piętro).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas posiedzeń Kolegium Rektorskiego oraz posiedzeń Senatu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w 2014 r..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 1: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w okresie od 02.01.2014 r. do 31.12.2014 r. podczas: a) 10-12 posiedzeń Kolegium Rektorskiego WUM b) 10-12 posiedzeń Senatu WUM - w następujących przewidywanych terminach: 27.01.2014 r., 10.02.2014 r., 31.03.2014 r., 28.04.2014 r., 26.05.2014 r., 23.06.2014 r., 22.09.2014 r., 27.10.2014 r., 24.11.2014 r. i 15.12.2014 r., oraz obsługa do 2 dodatkowych spotkań w roku możliwych w innych terminach..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet 2: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii pracowników Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 2: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii pracowników Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w dniu 17.12.2013 r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 17.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet 3: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii Emerytów i Rencistów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii Emerytów i Rencistów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w dniu 13.12.2013 r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 13.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet 4: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez Samorząd Studentów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez Samorząd Studentów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w dniu 12.12.2013 r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet 5: Wykonanie usługi cateringowej -przerwa kawowa - podczas VI Konferencji Naukowej Wydziału Farmaceutycznego WUM oraz podczas Wigilii dla pracowników Wydziału Farmaceutycznego WUM.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 5: Wykonanie usługi cateringowej - przerwa kawowa - podczas VI Konferencji Naukowej Wydziału Farmaceutycznego WUM oraz podczas Wigilii dla pracowników Wydziału Farmaceutycznego WUM w dniu 20.12.2013 r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 20.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet 6: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez II. Wydział Lekarski Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 6: Wykonanie usługi cateringowej podczas Wigilii organizowanej przez II. Wydział Lekarski Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w dniu 18.12.2013 r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 18.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Świadczenie usług pocztowych dla Agencji Mienia Wojskowego Oddziału Regionalnego w Szczecinie
- Przebudowa pomieszczenia 147 w Gmachu Głównym Politechniki Warszawskiej w Warszawie przy pl. Politechniki 1 na potrzeby Biura Komunikacji i Promocji, numer referencyjny ZP.RB.SE.8.2024.
- DOSTAWA MATERIAŁÓW STOLARSKICH
- Dostawa materiałów popularyzacyjnych.
- Zakup i dostawa odzieży ratowniczej, odzieży roboczej, obuwia roboczego oraz zakup i sukcesywna dostawa fartuchów lekarskich oraz bluz polar
- Dostawa produktów leczniczych określonych w 2 pakietach.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa - przygotowanie oraz dostarczanie wyżywienia w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski"
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od lipca do grudnia 2024 r.
- "ŚWIADCZENIE USŁUGI CAŁODOBOWEGO KOMPLEKSOWEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW W SP ZOZ w SIEMIATYCZACH"
- "ŚWIADCZENIE USŁUGI ŻYWIENIA DZIECI PRZEDSZKOLNYCH I SZKOLNYCH W ZESPOLE PLACÓWEK OŚWIATOWYCH NR 2 W MŁAWIE"
- Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku - III postępowanie
- Usługa przygotowania i dostawy dziennych zestawów posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 89 w Lublinie w okresie od 1.09.2024 do 31.08.2025 roku
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.