eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czechowice-Dziedzice › Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla stołówki Gimnazjum Publicznego Nr 1 w Czechowicach-Dziedzicach w 2013 r.



Ogłoszenie z dnia 2013-11-08

Czechowice-Dziedzice: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla stołówki Gimnazjum Publicznego Nr 1 w Czechowicach-Dziedzicach w 2013 r.
Numer ogłoszenia: 455912 - 2013; data zamieszczenia: 08.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum Publiczne Nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego, ul. Polna 33, 43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie, tel. 32 215 55 09, faks 32 215 55 09.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla stołówki Gimnazjum Publicznego Nr 1 w Czechowicach-Dziedzicach w 2013 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy (w miarę pojawiających się potrzeb) artykułów żywnościowych do siedziby Zamawiającego, tj. Gimnazjum Publicznego Nr 1 ul. Polna 33 w Czechowicach-Dziedzicach. Wykonawca do artykułów żywnościowych zobowiązany jest zapewnić środek transportu zgodny z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2010 r., Nr 136. poz. 914 ze zm.). Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. UWAGA: Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym systemem HACCP (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących). Szczegółowy opis zamówienia określono w załączniku nr 3 do SIWZ stanowiącym jednocześnie formularz cenowy. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym Zamawiający posłużył się prawem opcji, o którym mowa w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. Tym samym, wskazany został zakres minimalny artykułów żywnościowych w poszczególnych grupach asortymentowych - który zamawiający na pewno zakupi oraz zakres maksymalny tego zamówienia, tzw. widełki do których zakres minimalny będzie mógł być powiększony do realnych potrzeb Zamawiającego. Przy czym, wykonawca zobowiązany jest podać cenę na minimalny oraz maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega, że realizacja zakresu maksymalnego zamówienia uzależniona będzie od okoliczności niezależnych od zamawiającego i stanowi uprawnienie Zamawiającego, z którego może, ale nie musi on skorzystać. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na niżej wymienione grupy asortymentowe artykułów żywnościowych: Część I świeże warzywa i owoce - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6 Część II wyroby piekarskie - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 Część III mrożone artykuły spożywcze - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9 Część IV jaja kurze świeże o gramaturze 50 g - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3 Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6, Część VI mięso świeże, wędliny i drób - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 Część VII mleko i produkty mleczarskie - kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 Dostawa będzie realizowana cyklicznie. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: Część I świeże warzywa i owoce - w następnym dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.30 do 9.00, Część II wyroby piekarskie - w następnym dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.30 do 9.00, Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.30 do 14.00, Część IV jaja kurze świeże - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.30 do 14.00, Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - w następnym dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.30 do 10.00, Część VI mięso świeże, wędliny i drób - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.30 do 9.00, Część VII mleko i produkty mleczarskie - codziennie od poniedziałku do piątku do godz. 7.30. do 9.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o wartościach odżywczych równoważnych. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający nie przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Pzp. Wykonawca ma obowiązek uznania uzasadnionej reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 3   

Nazwa: Mrożone artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Produkcji Spożywczej AMBI M. Karkut i Wspólnicy - sp. j., ul. Składowa 11, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 476,19 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 923,53

  • Oferta z najniższą ceną: 923,53 / Oferta z najwyższą ceną: 1204,21

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Mięso świeże, wędliny i drób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRZETWÓRSTWO MIĘSNE MICHALEC spółka jawna, ul. Słowackiego 73a, 43-300 Bielsko-Biała, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4380,95 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2921,10

  • Oferta z najniższą ceną: 2921,10 / Oferta z najwyższą ceną: 3204,30

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    - uproszczona procedura udzielenia zamówienia publicznego, - dostawy będące przedmiotem zamówienia są powszechnie dostępne w określonych standardach jakościowych, - wartość zamówienia mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.