Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-16
Piekary Śląskie: Dostawa artykułów spożywczych typu ryby, mrożonki, artykuły sypkie, przyprawy i inne
Numer ogłoszenia: 454424 - 2012; data zamieszczenia: 16.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Piekarskie Centrum Medyczne Sp. z o.o. , ul. Szpitalna 11, 41-940 Piekary Śląskie, woj. śląskie, tel. 32 39 38 100, faks 32 39 38 127.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sp. z.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych typu ryby, mrożonki, artykuły sypkie, przyprawy i inne.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych typu mrożonki, ryby, artykuły sypkie, przyprawy i inne dla Piekarskiego Centrum Medycznego Sp. z o. o. oraz transport i rozładunek w Kuchni Szpitala Miejskiego w Piekarach Śląskich pw. Św. Łukasza, mieszczącej się przy ul. Szpitalna 11. 2.Szczegółowy wykaz asortymentowy i ilościowy artykułów spożywczych z podziałem na pakiety zawierają formularze cenowe stanowiące Załączniki nr 4 a, b, c do SIWZ. 3.Oferowane do przetargu artykuły winny odpowiadać wszelkim wymaganiom postawionym przez Zamawiającego oraz obowiązującym aktualnie przepisom i normom dotyczącym żywności.. 4.Podane ilości artykułów należy traktować jako orientacyjne, przyjęte na potrzeby przeprowadzenia procedury. Ilości te mogą w trakcie realizacji umowy ulec zmianie. Ilości zamawianych artykułów zawsze będą uzależnione od ilości pacjentów i rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 5.Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tytułu zamówienia przez Zamawiającego mniejszej niż określona w specyfikacji ilości artykułów..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.87.00.00-7, 15.82.11.50-5, 15.24.00.00-2, 15.33.11.70-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnieniu przez oferowane wyroby obowiązujących norm i przepisów ( Załącznika nr 3 do specyfikacji ).
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Pozostałe wymagane dokumenty: a) wypełnioną i podpisaną ofertę na formularzu Oferta ( Załącznik nr 1 do specyfikacji), b)pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli ofertę podpisuje osoba nie wymieniona w dokumencie określającym status prawny wykonawcy, c) wypełniony i podpisany formularz cenowy ( Załącznik Nr 4 ) .Wykonawcy składają formularze cenowe odrębnie dla każdego pakietu, do którego przystępują. W ramach pakietu muszą być wycenione wszystkie wskazane pozycje. d) zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli dotyczy danego wykonawcy w celu zweryfikowania czy oferta podpisana jest przez osobę uprawniona do reprezentowania Wykonawcy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1.W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. 2.Strony dopuszczają możliwość zmiany ceny na korzystniejszą dla Zamawiającego ( np. w ramach tzw. promocji okresowych ) w trakcie trwania umowy , bez konieczności starań ze strony Zamawiającego i aneksowania umowy. 3.Zmiany cen, o których mowa w pkt 1 i 2 nie wymagają konieczności aneksowania umowy. 4.Zamawiający dopuszcza możliwość wzrostu ceny jednostkowej po uprzednim przedłożeniu przez Wykonawcę stosownej kalkulacji zawierającej uzasadnienie nowej ceny i akceptacji nowej ceny przez Zamawiającego. 5.Zmiana ceny, o której mowa w ust. 5 może być dokonana najwcześniej po upływie 12 m-cy od daty zawarcia umowy i nie może być dokonywana częściej niż jeden raz na rok a zwyżka ceny w skali roku nie może przekroczyć 5 % ceny jednostkowej netto określonej w formularzu cenowym oferty. 6.Strony dopuszczaja zmianę umowy w zakresie zmiany osób upoważnionych do kontaktowania się w sprawie umowy w przypadku rozwiązania umowy o pracę z tymi osobami, lub innych zmian organizacyjnych w strukturze kadrowej Zamawiającego lub Wykonawcy,
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.pkiekary.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 41-940 Piekary Śląskie, ul. Szpitalna 11. Specyfikacja w wersji papierowej udostępniana odpłatnie na wniosek Wykonawcy. Cena 20 PLN za zaliczeniem pocztowym.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zamawiającego pod adresem 41-940 Piekary Śląskie, ul. Szpitalna 11.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1 Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamowienia są mrozone warzywa tj; SZPINAK (pakowany max po 2,5 kg ) kg 350; KALAFIOR (pakowany max po 2 kg ) kg 120; FASOLKA SZPARAGOWA (pakowany max po 2 kg ) kg 120 ; BROKUŁ (pakowany max po 2 kg ) kg 800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet 2 Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia sąryby tj; DORSZ MROŻONY - filet czerniak ( pakowane max po 6 lub 9 kg) kg 800 ; ŚLEDZIE typu matijas marynowane ( pakowane max po 1do 3 kg) kg 150 ; MINTAJ MROŻONY - filet ( pakowane max 6 kg) kg 200 ; ŚLEDZIE typu matijas solony ( pakowane max po 1do 3 kg) kg 100;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet 3 Artykuły spożywcze typu sypkie, przyprawy i inne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze typu sypkie, przyprawy i inne tj : Art. sypkie CUKIER (op. 1 kg) kg 500 HERBATA (op. 0,10 kg) kg 85 KASZA JĘCZMIENNA (op. 1 kg) kg 850 KASZA MANNA (op. 1 kg) kg 500 KAWA ZBOŻOWA (op. 0,5 kg) kg 450 KISIEL (op. 0,04 kg) szt 850 GALARETKA (0,09 kg) szt 830 MAKARON gruby (op. 0,5 kg) kg 700 MAKARON nitki (op. 0,5 kg lub 0.25 kg) kg 500 MĄKA PSZENNA (op.1 kg typ500) kg 1500 MĄKA ZIEMNIACZANA (op. 1 kg) kg 350 MĄKA ŻUREK (op. 1 kg) kg 60 PŁATKI OWSIANE (op 0.5 kg) kg 250 RYŻ (op. 1 kg) kg 850 SÓL (op. 1 kg) kg 800 Budyń ( op. 0,04 kg) szt 800 Makaron spagetti ( op 0,5 kg) kg 600 Sucharki cukrowe (op 0,29 kg) kg 120 Przyprawy ZIELE ANGIELSKIE (0,015 kg) kg 5 PRZYPRAWA DO KURCZAKA (0,02 kg) szt 150 PRZYPRAWA typu JARZYNKA (1 kg) kg 500 PIEPRZ ZIOŁOWY (0,02 kg) kg 18 PIEPRZ CZARNY mielony(0,02 kg) kg 18 PAPRYKA SŁODKA(0,02 kg) szt 550 MAJERANEK (0,01 kg) szt 550 PRZYPRAWA typu MAGII (1 litr) litry 600 LIŚCIE LAUROWE (0,01 kg) szt 280 CYNAMON (0,02 kg) szt 100 KMINEK (0,02 kg) szt 250 Art. inne DŻEM (0,4 kg) szt 900 FASOLA KONSERWOWA (0,4 kg) szt 200 GROSZEK KONSERWOWY (0,4 kg) szt 300 KOMPOT (1 litr) szt 1100 KONCENTRAT POMIDOROWY (0,2 kg) kg 300 MAJONEZ (0,4 kg) szt 550 MUSZTARDA (0,2 kg) szt 180 OCET (0,5 litra) litry 150 OGÓRKI KONSERWOWE (1 litr) szt 350 OLEJ (1 litr) l 450 POMIDORY KONSERWOWE (0,4 kg) szt 350 KONSERWY ŚLEDZIOWE (0,2 kg) szt 150 KUKURYDZ KONSREWOWA ( 0,4 kg) szt 250.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.87.00.00-7, 15.82.11.50-5, 15.24.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z PIEKAR ŚLĄSKICH
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
- Usługa transportu sanitarnego i medycznego pacjentów Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Chirurgii Urazowej im. dr. Janusza Daaba w Piekarach Śląskich
- Dostawa oleju opałowego - Kochcice
- Usługa polegająca na udzielaniu schronienia osobom bezdomnym z terenu miasta Piekary Śląskie.
- Dostawa 30 sztuk laptopów z oprogramowaniem
- Dostawa 18 sztuk laptopów z oprogramowaniem
więcej: przetargi w Piekarach Śląskich »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie 1 września 2024r do 31 sierpnia 2025r.
- Dostawa żywności i artykułów spożywczych
- Dostawy przypraw, sosów, wody.
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.