eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubawa › Dostawa wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-16

Lubawa: Dostawa wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie.
Numer ogłoszenia: 454334 - 2012; data zamieszczenia: 16.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Lubawie , ul. Grunwaldzka 16, 14-260 Lubawa, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 648 86 43, 645 21 53, faks 0-89 648 71 98.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: warmia.mazury.pl/powiat_ilawski/
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: bip.warmia.mazury/powiat_ilawski/.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samodzielna samorządowa jednostka oragnizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie Społecznej w Lubawie w następujących ilościach i asortymencie łopatka wieprzowa bez kości-750 kg; schab bez kości -150 kg; karczek wieprzowy bez kości-350 kg; szynka wieprzowa bez kości-230 kg, żeberka-230 kg; kości wieprzowe 1000 kg; udko z kurczaka-800 kg; kurczak cały, swieży-170 kg; filet z piersi kurczaka-350 kg; wątróbka drobiowa-150 kg; żołądki drobiowe-120 kg; kiełbasa szynkowa-200 kg; kiełbasa mortadela-150 kg; kiełbasa parówkowa-500 kg; kiełbasa zwyczajna-300 kg; kiełbasa śląska-300 kg; kiełbasa mielonka-150 kg; kiełbasa ogonówka-200 kg; kiełbasa krakowska-150 kg; szynka konserwowa-200 kg; kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska-200 kg; kiełbasa biała parzona-50 kg; szynka gotowana chuda-200 kg; boczek wędzony-160 kg ; pasztetowa wędzona (wątrobianka) -300 kg; pieczeń rzymska -300 kg; metka cebulowa (baton) 200 kg; metka łososiowa (baton) -150 kg;, flaczki wieprzowe-150 kg; kaszanka jęczmienna (krupniok)-150 kg; kaszanka baton- 150 kg; pasztet wieprzowy-50 kg, salceson czarny-250 kg; salceson biały- 100 kg; słonina-20 kg..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunku zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do siwz. Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunku, o którym mowa powyżej.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku posiadania wiedzy i doświadczenia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunku zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do siwz. Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunku, o którym mowa powyżej.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku posiadania potencjału technicznego do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunku zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 2 do siwz. Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia o spełnieniu warunku, o którym mowa powyżej.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Weryfikacja spełniania tego warunku dokonana zostanie na podstawie wypełnionego formularza stanowiącego załącznik Nr 2 do siwz oraz złożonego oświadczenia o spełnieniu warunku zgodnie ze wzorem.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek Zamawiający żąda, by Wykonawca złożył oświadczenie o spełnieniu warunku zgodnie z załącznikiem Nr 2 do siwz. Ocena spełniania warunku nastąpi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia o spełnieniu warunku, o którym mowa powyżej.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) wypełniony formularz ofertowy sporządzony wg wzoru jak w załączniku Nr 4a, 4b, 4c, 4d do SIWZ, 2) pełnomocnictwo do podpisania oferty, jeśli nie wynika ono z innych przedłożonych dokumentów,

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.warmia.mazury/powiat_ilawski/.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Dąbrowskiego 15 B (pokój administracji) 14-200 Iława..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2012 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Dąbrowskiego 15 B (sekretariat-I pietro) 14-200 Iława..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie Społecznej w Lubawie następujących ilościach i asortymencie : łopatka wieprzowa bez kości-750 kg; schab bez kości -150 kg; karczek wieprzowy bez kości-350 kg; szynka wieprzowa bez kości-230 kg, żeberka-230 kg; kości wieprzowe 1000 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny drobiowo-wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy wyrobów wędliniarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie w następujących ilościach i asortymencie:kiełbasa szynkowa-200 kg; kiełbasa mortadela-150 kg; kiełbasa parówkowa-500 kg; kiełbasa zwyczajna-300 kg; kiełbasa śląska-300 kg; kiełbasa mielonka-150 kg; kiełbasa ogonówka-200 kg; kiełbasa krakowska-150 kg; szynka konserwowa-200 kg; kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska-200 kg; kiełbasa biała parzona-50 kg; szynka gotowana chuda-200 kg; boczek wędzony-160 kg ; pasztetowa wędzona (wątrobianka) -300 kg; pieczeń rzymska -300 kg; metka cebulowa (baton) 200 kg; metka łososiowa (baton) -150 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Podroby wieprzowe i wędliny podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy podrobów wieprzowch i wędlin podrobowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie Społecznej w Lubawie w następujących ilościach i asortymencie:flaczki wieprzowe-150 kg; kaszanka jęczmienna (krupniok)-150 kg; kaszanka baton- 150 kg; pasztet wieprzowy-50 kg, salceson czarny-250 kg; salceson biały- 100 kg; słonina-20 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.13.11.34-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa drobiowego i podrobów na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Lubawie Społecznej w Lubawie w następujących ilościach i asortymencie:udko z kurczaka-800 kg; kurczak cały, swieży-170 kg; filet z piersi kurczaka-350 kg; wątróbka drobiowa-150 kg; żołądki drobiowe-120 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.