eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kętrzyn › Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka, konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-02-17

Kętrzyn: Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka, konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 44922 - 2010; data zamieszczenia: 17.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Sikorskiego 78, 11-401 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 750 31 88, faks 089 750 37 54.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka, konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego i wołowego, przetworów mięsnych, drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka, konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jeden lub więcej zestawów: Zestaw nr 1 - Mięso wieprzowe i wołowe. Zestaw nr 2 - Przetwory mięsne. Zestaw nr 3 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka. Zestaw nr 4 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach. 3. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b, 1c, 1d do SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca ma obowiązek wnieść wadium. Zamawiający określa wadium w wysokości: Zestaw nr 1 - Mięso wieprzowe i wołowe - 1.900,00 zł (słownie: jeden tysiąc dziewięćset złotych 00/100) Zestaw nr 2 - Przetwory mięsne - 1.700,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100) Zestaw nr 3 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka - 2.100,00 zł (słownie: dwa tysiące sto złotych 00/100) Zestaw nr 4 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach - 1.700,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100)

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana według formuły spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia z art. 22 ust. 1

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1. Zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2. Zmiana adresu siedziby firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 3. Zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego, 4. Zmiana konta bankowego Wykonawcy i Zamawiającego, 5. Urzędowej zmiany stawek podatku VAT w okresie realizacji umowy, wartość umowy zostanie zmieniona odpowiednio do zmian stawek podatku VAT. 6. W przypadku zmiany ilości osób żywionych w punkcie żywienia W - MOSG na skutek zmiany ilości osób szkolonych, lub zmiany ilości osób przebywających w Strzeżonym Ośrodku dla Cudzoziemców w Kętrzynie, z przyczyn niezależnych od Zamawiającego oraz na skutek zmian organizacyjnych lub finansowych, wprowadzonych przez jednostkę nadrzędną Zamawiającego, wartość umowy oraz ilość towaru zostaną odpowiednio zmienione. Zmiany do umowy w przypadkach, o których mowa powyżej mogą nastąpić na pisemny wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego i będą mogły być wprowadzone za zgodą Stron w drodze pisemnego aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2010 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 103 Warmińsko - Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej lub przesłać na adres: W-MOSG, ul. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE I WOŁOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Schab wieprzowy - 1000 kg 2. Karkówka wieprzowa - 1200 kg 3. Łopatka wieprzowa - 1300 kg 4. Szynka wieprzowa - 1200 kg 5. Udziec wołowy - 300 kg 6. Antrykot wołowy - 900 kg 7. Goleń wołowa przednia - 200 kg 8. Wątroba wieprzowa - 500 kg 9. Boczek surowy świeży - 100 kg 10. Słonina świeża - 400 kg 11. Smalec - 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRZETWORY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Szynka wiejska - 300 kg 2. Szynka z beczki -400 kg 3. Baleron wieprzowy, wędzony, parzony - 400 kg 4. Polędwica sopocka - 300 kg 5. Polędwica z beczki - 200 kg 6. Kiełbasa żywiecka podsuszana - 400 kg 7. Kiełbasa krakowska sucha - 200 kg 8. Kiełbasa podwawelska wieprzowa - 1000 kg 9. Kiełbasa śląska - 400 kg 10. Schab w posypce - 400 kg 11. Karczek - 300 kg 12. Parówki śniadaniowe - 500 kg 13. Kiełbasa biała, parzona - 500 kg 14. Boczek wieprzowy, wędzony, surowy - 600 kg 15. Boczek wieprzowy, wędzony, parzony - 200 kg 16.Pasztet wieprzowy, pieczony - 200 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE Z INDYKA I KURCZAKA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z piersi indyka, surowy, świeży bez kości - 1000 kg 2. Filet z piersi kurczaka, surowy, świeży bez kości - 600 kg 3. Noga kurczaka - 3300 kg 4. Kurczak, surowy, świeży - 200 kg 5. Skrzydełka z kurczaka, surowe, świeże - 480 kg 6. Filet z piersi indyka, wędzony - 500 kg 7. Kiełbasa podwawelska drobiowa - 800 kg 8. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 500 kg 9. Szynka z piersi indyka - 500 kg 10. Szynka mozaika - 400 kg 11. Polędwica miodowa - 300 kg 12. Szynka konserwowa drobiowa - 300 kg 13. Parówki drobiowe Hot - dog - 800 kg 14. Serdelki z indyka- 400 kg 15. Mortadela z pieczarkami - 200 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1c do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: KONSERWY MIĘSNE I PASZTETY W PUSZKACH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Szynka wieprzowa konserwowa - 400 kg 2. Konserwa mięsna Luncheon - meat (opakowanie puszka okrągła 300 g) - 2700 kg 3. Konserwa mięsna Luncheon - meat (opakowanie puszka okrągła od 190 do 200 g) - 2000 kg 4. Konserwa mięsna Gulasz angielski (opakowanie puszka okrągła 300 g) - 300 kg 5. Konserwa mięsna Gulasz angielski (opakowanie puszka okrągła 190-200 g) - 200 kg 6. Pasztet wieprzowo-wołowy - 400 kg 7. Pasztet białostocki z drobiu - 150 kg 8. Pasta sandwiczowa z kurcząt - 150 kg 9. Pasztet podlaski z kurcząt - 300 kg 10. Konserwa - Szynka z indyka - 200 kg 11. Konserwa - Mielonka drobiowa - 400 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1d do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.