eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Świadczenie usług cateringowych podczas kursów realizowanych w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.



Ogłoszenie z dnia 2012-11-13

Suwałki: Świadczenie usług cateringowych podczas kursów realizowanych w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.
Numer ogłoszenia: 447930 - 2012; data zamieszczenia: 13.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rozwoju Regionalnego ARES S.A. w Suwałkach, ul. Teofila Noniewicza 42A, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 87 5666106, faks 87 5667497.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych podczas kursów realizowanych w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zakres zamówienia obejmuje trzy zadania (trzy części): Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Zadanie 1: usługa cateringu podczas kursu Operator obrabiarek skrawających CNC realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11. Zadanie 2: usługa cateringu podczas kursu Florystka realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11. Zadanie 3: usługa cateringu podczas kursu Parkieciarz - posadzkarz realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.p nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11 - współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, wdrożony i realizowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytetu VIII Regionalne kadry gospodarki, Działania 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, Poddziałania 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie 1: usługa cateringu podczas kursu Operator obrabiarek skrawających CNC realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.11.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO - USŁUGOWO - TRANSPORTOWE NIKA MONIKA GICZEWSKA, KURIANKI I 18, 16-420 RACZKI, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2333,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2419,20

  • Oferta z najniższą ceną: 2419,20 / Oferta z najwyższą ceną: 2520,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie 2: usługa cateringu podczas kursu Florystka realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.11.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO - USŁUGOWO - TRANSPORTOWE NIKA MONIKA GICZEWSKA, KURIANKI I 18, 16-420 RACZKI, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4000,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4147,20

  • Oferta z najniższą ceną: 4147,20 / Oferta z najwyższą ceną: 4320,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie 3: usługa cateringu podczas kursu Parkieciarz - posadzkarz realizowanego w ramach projektu pt. Kreatywni.pl nr WND-POKL.08.01.01-20-223/11.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.11.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO - USŁUGOWO - TRANSPORTOWE NIKA MONIKA GICZEWSKA, KURIANKI I 18, 16-420 RACZKI, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4334,20 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4492,80

  • Oferta z najniższą ceną: 4492,80 / Oferta z najwyższą ceną: 4680,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy - Prawo zamówień publicznych, są spełnione dwie przesłanki: usługi cateringowe są usługami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych (Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2009 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których uzależniony jest obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich Dz. U. Nr 224, poz. 1795). Istnieje możliwość zaproszenia do wzięcia udziału w postępowaniu (złożenia ofert) co najmniej 5 Wykonawców. Usługi cateringowe nie wymagają skomplikowanego opisu o dużym stopniu złożoności. Są typowe i proste, ponieważ są w pełni porównywalne, a jedynym różnicujący je kryterium jest cena. Ponadto usługi cateringowe są popularne, masowe, odpowiadają standardowym wymaganiom, nie wymagają indywidualnego, specjalistycznego podejścia ani szczególnych kwalifikacji. O powszechnej dostępności świadczyć może wielość podmiotów występujących na rynku i zajmujących się świadczeniem usług cateringowych, które spełniają określone wymogi. Tryb zapytania o cenę jest powszechnie dostępną metodą udzielenia zamówienia publicznego w przypadku zamówień typowych i prostych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.