eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kętrzyn › Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-01

Kętrzyn: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.
Numer ogłoszenia: 44768 - 2013; data zamieszczenia: 01.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Gen. Władysława Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi dla poszczególnych zestawów załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jeden lub więcej zestawów: 3.1. Zestaw nr 1 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne (załącznik nr 1a do SIWZ), 3.2. Zestaw nr 2 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka (załącznik nr 1b do SIWZ), 3.3. Zestaw nr 3 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach (załącznik nr 1c do SIWZ)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie konkretyzuje warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie Wykonawcy o powierzeniu wykonania części zamówienia podwykonawcom zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego. 2. O zmianach określonych w ust. 1 strony informują się w formie pisemnej. Zmiany określone w ust.1 pkt 2, 3 nie wymagają zawarcia aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej im. gen. bryg. Stefana Pasławskiego, ul. Gen. Władysława Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.02.2013 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 118 W-MOSG lub przesłać na adres: W-MOSG im. gen. bryg. Stefana Pasławskiego, ul. Gen. W. Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE, WOŁOWE I PRZETWORY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab wieprzowy (bez kości) -PN-86/A-82002- 700 kg Karkówka wieprzowa (bez kości) -PN-86/A-82002- 800 kg Łopatka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002 - 1200 kg Szynka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) -PN-86/A-82002- 1000 kg Udziec wołowy (bez kości, Extra)-PN -88/A-82003 - 500 kg Antrykot wołowy (bez kości, krąg) -PN -88/A-82003- 500 kg Goleń wołowa przednia (bez kości, pręga wołowa b/k) -PN -88/A-82003- 300 kg Wątroba wieprzowa (świeża) - 500 kg Boczek surowy świeży (bez skóry) -PN-86/A-82002- 200 kg Słonina świeża (bez skóry, I- klasa)-PN-86/A-82002- 300 kg Żeberka wieprzowe (paski, Ekstra) -PN-86/A-82002- 500 kg Smalec -PN-90/A-85802 - 300 kg Szynka wiejska (wieprzowa, wędzona, parzona, wytworzona z elementów szynki bez kości, wiązana sznurkiem, barwa jasno brązowa z połyskiem, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 - 500 kg Szynka z beczki (wieprzowa, wędzona, wytworzona z szynki bez kości wiązana sznurkiem, barwa ciemnowiśniowa, waga 1 sztuki od 1,9 do 2,9kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 - 300 kg Baleron wieprzowy (wędzony parzony ,wytworzony z karkówki bez kości, barwa jasno brązowa do brązowej, waga 1 sztuki od 2,0 do 2,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007-500 kg Polędwica sopocka (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do jasno wiśniowej, waga 1 sztuki od 1,2 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007 - 500 kg Polędwica z beczki (wędzona, parzona, wytworzona ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, barwa brązowa do ciemnej wiśni, waga 1 sztuki od 1,0 do 2,0 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007- 300 kg Kiełbasa żywiecka podsuszana (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej o długości od 25 do 28 cm, barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, waga 1 sztuki od 0,75 do 0,85kg, nadająca się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007- 400 kg Kiełbasa szynkowa (wędzona, parzona, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa, baton w osłonce białkowej w kształcie walca o długości od 24 do 26 cm, waga 1 sztuki od 1 do 1,2 kg, nadająca się do krojenia maszynowego) - PN-A- 82007 - 400 kg Kiełbasa podwawelska wieprzowa (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona, wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 30-35cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 150 do 160g) -PN-A-82007- 700 kg Kiełbasa śląska (średnio rozdrobniona, czysto wieprzowa, parzona, wędzona, batony w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 12cm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 75 do 90g) - -PN-A-82007-300 kg Schab w posypce (wytworzony ze schabu bez kości tłuszczu i skóry, parzony, kształt zbliżony do prostokąta, obsypany posypką smakowo-zapachową z każdej strony, waga 1 sztuki od 1,0 do 1,8kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007- 400 kg Karczek (wytworzony z karkówki wieprzowej bez kości, parzony, pieczony, z posypką smakowo-zapachową na całej powierzchni, waga 1 sztuki od 1,8 do 2,5kg, nadający się do krojenia maszynowego) -PN-A-82007- 200 kg Parówki śniadaniowe (wieprzowo-wołowe, wędzone, parzone, batony w osłonkach celulozowych, odkręcane do długości 12cm i średnicy 19mm barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 50 do 60g) -PNA82007 - 500 kg Kiełbasa biała, parzona (średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowo-wołowego, w jelitach naturalnych wieprzowych O od 26 do 28mm, odkręcane do długości 13 cm, waga 1 sztuki od 90 do 100g ) -PN-A-82007- 300 kg Boczek wędzony,(wieprzowy parzony, wytworzony z boczku wieprzowego bez kości, waga 1 sztuki od 1,5 do 2,5 kg) -PN-A-82007- 400 kg Kiełbaski, (średnio rozdrobnione, czysto wieprzowe, parzone, batony odkręcane do długości 10 cm i średnicy od 10 do 12 mm, barwa jasnobrązowa, waga 1 sztuki od 35 do 40g) -PN-A-82007 - 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.12.10-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2014.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE Z INDYKA I KURCZAKA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z piersi indyka, surowy (świeży, bez kości) PN-A-86524- 800 kg Filet z piersi kurczaka, surowy (świeży , bez kości) PN-A-86524- 1300 kg Noga kurczaka (surowa, świeża o wadze 1 porcji 220-320g) PN-A-86524- 2000 kg Podudzie z kurczaka (surowe, świeże o wadze 1 porcji 120 -150 g) PN-A-86524- 500 kg Kurczak, surowy, świeży PN-A-86524- 200 kg Skrzydełka z kurczaka, surowe, (świeże ) PN-A-86524- 1000 kg Filet z piersi indyka, (wędzony, parzony, uformowany w kształt piersi indyczej) - PN-A-86526- 500 kg Kiełbasa złota (cienka, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, wyłącznie z mięsa drobiowego, nadająca się do spożycia na zimno i ciepło) - PN-A-86526- 500 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa (w kształcie batonu) - PN-A-86526- 700 kg Szynka z piersi indyka (wytworzona z mięsa jasnego, w kształcie bloku) - PN-A-86526- 300 kg Szynka mozaika (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu, z rysunkiem mozaiki, z białym i czerwonym mięsem indyczym na przekroju) - PN-A-86526- 600 kg Polędwica miodowa (wytworzona z mięsa indyczego w kształcie batonu w osłonce barierowej o przekroju od 75 do 85mm) - PN-A-86526- 400 kg Szynka konserwowa drobiowa (wytworzona z mięsa udowego w osłonce barierowej, parzona) - PN-A-86526 - 500 kg Parówki drobiowe Hot-dog (w osłonce celulozowej z nadrukiem tapetowym o przekroju 20mm i długości od 17 do 19cm, parzone, wędzone) - PN-A-86526- 1000 kg Serdelki z indyka (w osłonce naturalnej) - PN-A-86526- 300 kg Mortadela (delikatesowa, z papryką lub z pieczarkami w kształcie batonu, wytworzona wyłącznie z mięsa drobiowego) - PN-A-86526- 200 kg Pasztet drobiowy (wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego) - 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2014.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: KONSERWY MIĘSNE I PASZTETY W PUSZKACH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa mięsna- Gulasz angielski - (Premium, opakowanie puszka okrągła 300g - łatwo otwieralna, skład: mięso wieprzowe min. 92%) -PN-A-82022- 4000 kg Konserwa mięsna- Gulasz angielski - (Medium, opakowanie puszka okrągła 190 -200g - łatwo otwieralna, skład: mięso wieprzowe min.70%) -PN-A-82022- 3000 kg Pasta sandwiczowa z kurcząt (opakowanie puszka okrągła 150 - 170g - łatwo otwieralna) - 200 kg Pasztet z kurcząt (opakowanie puszka okrągła od 50 do 80g łatwo otwieralna) - 200 kg Konserwa - Szynka z indyka (wyprodukowana tylko z mięsa drobiowego, opakowanie kubek od 100 do 150g łatwo otwieralny) - 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2014.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.