eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jurata › Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-27

Jurata: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie
Numer ogłoszenia: 44760 - 2009; data zamieszczenia: 27.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wczasów MSWiA "Kaper" , ul. Mestwina 45, 84-141 Jurata, woj. pomorskie, tel. 058 6752863, faks 058 6752164.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kaperjurata.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład budżetowy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Ośrodka Wczasów MSWiA Kaper w Juracie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych szczegółowo w SIWZ 1) przedmiotem pierwszego zadania jest: Mięso i podroby wieprzowe, wołowe 2) przedmiotem drugiego zadania jest: Mięso i podroby drobiowe 3) przedmiotem trzeciego zadania są: Produkty mięsno-wędliniarskie wieprzowe, wołowe 4) przedmiotem czwartego zadania są: Produkty mięsno wędliniarskie drobiowe Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Oferenci mogą składać oferty na wybrane lub wszystkie części zamówienia. Wymagane parametry jakościowe: - wyroby świeże z maksymalnym terminem przydatności do spożycia, posiadające wymagane atesty i certyfikaty. - wyroby muszą być dostarczane przez uprawnione osoby, transportem odpowiednim do rodzaju przewożonych artykułów (aktualne badania i dopuszczenia SANEPIDU)..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postępowaniu dopuszczeni będą wyłącznie Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp, b) spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy Pzp, -posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, -posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; -znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, -nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia c) złożą ważną ofertę ze wszystkimi załącznikami wymienionymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz spełnią wszystkie wymagane przez ustawę prawo zamówień publicznych warunki tj: d) akceptują wzór umowy przedstawiony w zał. do SIWZ, e) przedłożą aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. f) przedłożą certyfikat potwierdzający wdrożenie Systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) przy produkcji i sprzedaży wyrobów objętych postępowaniem lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad prawidłowością stosowania zasad systemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. g) dokumenty dodatkowe: pozytywna opinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej (bądź protokół kontroli sanitarnej), środków transportu wykorzystywanych do przewozu wyrobów objętych postępowaniem. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie na podstawie przedłożonych dokumentów, zaświadczeń i oświadczeń wymaganych w specyfikacji..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - złożą ważną ofertę ze wszystkimi załącznikami wymienionymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz spełnią wszystkie wymagane przez ustawę prawo zamówień publicznych warunki tj: - akceptują wzór umowy przedstawiony w zał. do SIWZ, - przedłożą aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. - przedłożą certyfikat potwierdzający wdrożenie Systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) przy produkcji i sprzedaży wyrobów objętych postępowaniem lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad prawidłowością stosowania zasad systemu HACCP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - dokumenty dodatkowe: pozytywna opinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej (bądź protokół kontroli sanitarnej), środków transportu wykorzystywanych do przewozu wyrobów objętych postępowaniem. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie na podstawie przedłożonych dokumentów, zaświadczeń i oświadczeń wymaganych w specyfikacji..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kaperjurata.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wczasów MSWiA Kaper ul. Mestawina 45 84-141 Jurata POk.109.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Wczasów MSWiA Kaper ul. Mestawina 45 84-141 Jurata POk.109.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i podroby wieprzowe, wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i podrobów wieprzowych i wołowych w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i podroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i podrobów drobiowych w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mięsno wędliniarskie wieprzowe, wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno wędliniarskich wieprzowych i wołowych w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty mięsno wędliniarskie drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno wędliniarskich drobiowych w ilościach oraz szczegółowym asortymencie opisanych w SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.