eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Milicz › Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu (Część I) oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Dunkowej i Szkoły Podstawowej w Czatkowicach (Część II)

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-02-01

Milicz: Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu (Część I) oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Dunkowej i Szkoły Podstawowej w Czatkowicach (Część II)
Numer ogłoszenia: 44728 - 2013; data zamieszczenia: 01.02.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 1340 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Milicz, ul. Trzebnicka 2, 56-300 Milicz, woj. dolnośląskie, tel. 071 3840004 w. 314, faks 071 3841119.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu (Część I) oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Dunkowej i Szkoły Podstawowej w Czatkowicach (Część II).

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ I: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego posiłku jednodaniowego dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu. CZĘŚĆ II: Przygotowanie, dostawa i wydawanie jednego gorącego posiłku typu drugiego dania dla dzieci uczących się w Szkole Podstawowej w Dunkowej i w Szkole Podstawowej w Czatkowicach. CZĘŚĆ I. Na jeden gorący posiłek dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu składa się: - Zupa (minimum 500 ml) z obowiązkową wkładką (min. 100 g) i pieczywem (min. 100 g) - maksymalnie cztery dni w tygodniu, - Danie mięsne- jeden dzień w tygodniu z wyjątkiem piątku. W skład zupy wchodzą n/w produkty: - Porcje rosołowe - Warzywa - Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek) - Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) - Wkładka: kiełbasa, parówka, jajko w ilości min. 100 g, (jajka nie częściej niż 2 razy w miesiącu) W skład dania MIĘSNEGO wchodzą: - Ziemniaki (200 g), kasze, makaron lub ryż (100 g), - Porcja mięsa (tj. np. kotlet drobiowy, wieprzowy, mielony) lub ryby (200 g), - Tłuszcze, smalec - Surówki warzywne (100 g), - Kompot lub napój (200 ml). 1. Zamówienie przewiduje około 9.680 posiłków - dla około 55 osób przez około 176 dni. Liczba osób dożywianych może ulec zmianie. 2. Minimalna liczba podopiecznych, dla których wydany będzie posiłek wynosi 10 osób. 3. Posiłki muszą być urozmaicone, przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 4. Posiłki mają być wydawane i spożywane w pomieszczeniu (zgodnie z definicją słownikową - części budynku o określonym przeznaczeniu) zapewnionym przez Wykonawcę, które znajdować się ma terenie miasta Milicz, w odległości do 1500 m od siedziby PKS w Miliczu. 5. Lokalizacja takiego pomieszczenia powinna zapewniać samodzielny dostęp osobom uprawnionym, w tym osobom mającym problemy z poruszaniem się. 6. W pomieszczeniu przeznaczonym do spożywania posiłków powinna znajdować się odpowiednia ilość miejsc siedzących przeznaczonych do spożywania posiłków. 7. Stan pomieszczenia powinien być zgodny z wymogami sanitarnymi. 8. Posiłki mają być wydawane w dni nauki szkolnej w porze obiadowej (w godzinach 12:00-15:00). Dokładne godziny dostarczenia i wydawania posiłków zostaną ustalone pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. 9. Jeżeli posiłki nie będą przygotowywane na miejscu, tj. w miejscu wydawania i spożywania, Wykonawca jest zobowiązany przewozić posiłki dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu w specjalnie do tego dostosowanym samochodzie spełniającym wszelkie wymogi sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. 10. Wykonawca jest zobowiązany przewozić posiłki w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 11. Koszt naczyń jednorazowych (pojemników, sztućców) musi być wkalkulowany w cenę posiłku. 12. Ilość dostarczanych porcji posiłków będą określać wykazy zawierające imię i nazwisko podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Miliczu, sporządzone przez Zamawiającego i dostarczane w uzgodniony sposób Wykonawcy. 13. Posiłki wydawane będą osobom uprawnionym na podstawie miesięcznych kart (bloczków) przygotowanych przez Wykonawcę i wydanych uprawnionym do skorzystania z posiłku podopiecznym Zamawiającego. 14. Osoba uprawniona do korzystania z posiłków, po otrzymaniu z Ośrodka Pomocy Społecznej decyzji administracyjnej przyznającej jej takie prawo po spełnieniu odpowiednich warunków ustawowych, zgłasza się po bloczek do Wykonawcy, kwitując jego odbiór własnoręcznym podpisem. 15. Każda karta (bloczek) zawiera ponumerowane odcinki, których liczba odpowiada liczbie dni danego miesiąca. 16. W przypadku zmiany ilości uprawnionych do dożywiania osób, Zamawiający powiadomi Wykonawcę 1 dzień przed zaistniałą zmianą. Powiadomienie nastąpi w ustalony sposób (telefonicznie, pocztą elektroniczną). 17. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia. 18. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji niniejszego zadania. 19. Zamawiający ma prawo kontroli Wykonawcy w trakcie realizacji zadania. CZĘŚĆ II. Na jeden gorący posiłek dla dzieci w Szkole Podstawowej w Dunkowej i w Szkole Podstawowej w Czatkowicach składa się: drugie danie mięsne - minimum 3 razy w tygodniu i drugie danie bezmięsne- maksymalnie 2 razy w tygodniu (w tym obowiązkowo w piątek) oraz kompot lub napój. W skład potraw wchodzą: 1. Drugie danie MIĘSNE: - Ziemniaki (200 g), kasze, makaron lub ryż (100 g), - Porcja mięsa (tj. np. kotlet drobiowy, wieprzowy, mielony) lub ryby (200 g), - Tłuszcze, smalec, - Surówki warzywne (100 g), - Kompot lub napój (200 ml). 2. Drugie danie BEZMIĘSNE: - Pierogi ruskie (200 g), makaron z serem, naleśniki, placki, łazanki (400 g), - Kompot lub napój (200 ml). 1. Zamówienie przewiduje około 5.100 posiłków - dla około 30 uczniów przez około 170 dni. Liczba dożywianych uczniów może ulec zmianie. 2. Posiłki będą dostarczane i wydawane w n/w placówkach: - Szkoła Podstawowa w Dunkowej, Dunkowa 1, 56-300 Milicz. - Szkoła Podstawowa w Czatkowicach, Czatkowice, ul. Szosowa 2, 56-300 Milicz, 3. Przewidywana liczba dożywianych uczniów w szkołach wynosi około 30 uczniów, w rozbiciu na poszczególne szkoły: - Szkoła Podstawowa w Dunkowej- około 10 uczniów. - Szkoła Podstawowa w Czatkowicach- około 20 uczniów, 4. Minimalna liczba uczniów, dla których przywieziony i wydany będzie posiłek wynosi: - Szkoła Podstawowa w Dunkowej- 3 uczniów. - Szkoła Podstawowa w Czatkowicach- 5 uczniów, 5. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 6. Wykonawca jest zobowiązany przewozić posiłki dla uczniów w specjalnie do tego dostosowanym samochodzie spełniającym wszelkie wymogi sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. 7. Wykonawca jest zobowiązany przewozić posiłki w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 8. Na cenę usługi składa się koszt posiłku wraz z naczyniami i sztućcami jednorazowymi oraz koszt dowozu za 1 km na najkrótszych trasach: I) Milicz-Dunkowa-Milicz, II) Milicz-Czatkowice-Milicz. 9. Posiłek powinien być dostarczony do szkół ciepły- temperatura posiłków: od 50 st. C do 60 st. C. 10. Wykonawca jest zobowiązany wydać posiłki w szkole w specjalnie do tego przeznaczonym pomieszczeniu (klasie) znajdującym się w budynku szkoły w naczyniach jednorazowych, których koszt wkalkulowany jest w cenę posiłku. 11. Stan pomieszczenia powinien być zgodny z wymogami sanitarnymi. 12. Posiłki mają być wydawane w dni nauki szkolnej w porze obiadowej (g. 11:00-12:00). Godziny dostarczania i wydawania posiłków mają być zgodne z rozkładem zajęć lekcyjnych (przerwa). Dokładne godziny dostarczenia i wydawania posiłków zostaną ustalone pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. 13. Ilość porcji posiłków w poszczególnych szkołach będą określać wykazy z poszczególnych szkół, zawierające nazwisko i imię ucznia. 14. Wykazy uczniów będą sporządzone przez Zamawiającego i dostarczane w uzgodniony sposób Wykonawcy. 15. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z wyprzedzeniem 2-dniowym. 16. Posiłki wydawane będą na podstawie miesięcznych kart (bloczków) przygotowanych przez Wykonawcę i wydanych uprawnionym do skorzystania z posiłku uczniom szkół. 17. Każda karta (bloczek) zawiera ponumerowane odcinki, których liczba odpowiada liczbie dni danego miesiąca. 18. W przypadku zmiany ilości uprawnionych do dożywiania osób, Zamawiający powiadomi wykonawcę 1 dzień przed zaistniałą zmianą. Powiadomienie nastąpi w ustalony sposób (telefonicznie, pocztą elektroniczną). 19. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu tygodnia. 20. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji niniejszego zadania. 21. Zamawiający ma prawo kontroli Wykonawcy w trakcie realizacji zadania.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powiatowe Centrum Edukacyjne i Psychologiczno - Pedagogiczne, ul. Trzebnicka 4B, 56-300 Milicz, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 100833,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 66792,00

  • Oferta z najniższą ceną: 66792,00 / Oferta z najwyższą ceną: 66792,00

  • Waluta: PLN.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KARCZMA ZUZANA, Jolanta Małańczak, Wierzchowice, ul. Sadownicza 5, 56-320 Krośnice, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 85000,01 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 58650,00

  • Oferta z najniższą ceną: 58650,00 / Oferta z najwyższą ceną: 58650,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.