eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gniezno › 1. Dostawa wyposażenia Pracowni Gastronomiczno - Hotelarskiej Kształcenia Zawodowego przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-29

Gniezno: 1. Dostawa wyposażenia Pracowni Gastronomiczno - Hotelarskiej Kształcenia Zawodowego przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie
Numer ogłoszenia: 442826 - 2011; data zamieszczenia: 29.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Dostawy

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4, ul. Gdańska 106, 62-200 Gniezno, woj. wielkopolskie, tel. 61 426 65 23, faks 61 424 07 67 , strona internetowa www.zsp4.gniezno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła ponadgimnazjalna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 1. Dostawa wyposażenia Pracowni Gastronomiczno - Hotelarskiej Kształcenia Zawodowego przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Maskownica z zaczepem przedłużająca stół 1600x300 szt.5 2. Maskownica z zaczepem przedłużajaca stół 455x300 szt.4 3. Maskownica z zaczepem przedłużająca stół 900x300 szt.1 4. Maskownica z zaczepem przedłużająca stół 1400x300 szt.1 5. Podgrzewacz elektryczny z kociołkami 2x4 l szt.2 6. Szatkownica do warzyw z kompletem tarcz szt.2 7. Rozdrabniacz odpadów ISE 65 szt.1 8. Garnek średni d 16cm 1,9l szt.16 9. Garnek niski d 20cm 3,3l szt.16 10.Garnek niski d 24cm 5 l szt.16 11.Garnek niski d 28 cm 8,0l szt.16 12.Garnek niski d 32 cm 12,9 l szt.16 13.Garnek wysoki d 28 cm 15,4 l szt.16 14.Rondel d 16 cm 1,9 l szt.16 15.Rondel d 20 cm 3,3 l szt.16 16.Gęsiarka żeliwna 6 l szt.2 17.Garnek do ryb 450x150x100 szt.4 18.Patelnia aluminiowa /teflonowa d 20 cm szt.16 19.Patelnia aluminiowa /teflonowa d 24 cm szt.16 20.Patelnia aluminiowa /teflonowa d 28 cm szt.16 21.Patelnia do naleśników d 25 cm szt.16 22.Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 65 Standart szt. 64 23.Pojemnik gastronomiczny GN 1/2 200 z uchwytami szt. 6 24.Pokrywa GN 1/2 z uchwytami szt. 6 25.Listwa wspornikowa do bemara szt.2 26.Stojak stalowy do desek - 6 desek HACCP szt. 16 27.Deska do krojenia HACCP zielona szt.16 28.Deska do krojenia HACCP brązowa szt.16 29.Deska do krojenia HACCP biała szt.16 30.Deska do krojenia HACCP nienieska szt.16 31.Deska do krojenia HACCP żółta szt.16 32.Deska do krojenia HACCP czerwona szt.16 33.Naleśnikarka pojedyńcza szt.2.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.22.00.00 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    Podczas montażu wyposażenia w sali ćwiczeń na I piętrze okazało się że ze względu na skośny sufit stoły robocze muszą być odsunięte o 30 cm od ściany. Zbyt bliskie zamontowanie stołów zagrażałoby bezpieczeństwu uczniów - możliwość uderzenia głową o sufit. Konieczne zatem jest zakupienie maskownic z zaczepem przedłużających stół roboczy. Profesjonalne kuchnie gazowe o mocy 3,6 KW wymagają profesjonalnych patelni, rondli i garnków z podwójnym dnem - używanie naczyń domowego użytku zagrażałoby bezpieczeństwu uczniów i groziłoby utrata gwarancji na zakupione kuchnie gazowe. Podobnie rzecz się ma z koniecznością zakupu pojemników gastronomicznych GN 1/1 do piekarników elektrycznych o mocy 3 KW oraz pojemników gastronomicznych GN 1/2 do bemarów. Konieczność zakupu: naleśnikarni, podgrzewaczy elektrycznych z kociołkami, szatkownic do warzyw, rozdrabniacza odpadów, desek do krojenia HACCP zielone, brązowe, białe, niebieskie, żółte, czerwone są koniecznym wyposażeniem pracowni gastronomicznej dla kształcenia w zawodach kucharz, kucharz małej gastronomii, technik organizacji usług gastronomicznych zawartym w kryteriach Ministra Edukacji Narodowej.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • Gastro-Technika Domżalski Paweł, ul. Skrajna 2, 62-200 Gniezno, kraj/woj. wielkopolskie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.