eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-Zdrój › Dostawy ryb i przetworów rybnych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-09

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy ryb i przetworów rybnych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.
Numer ogłoszenia: 442412 - 2012; data zamieszczenia: 09.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy ryb i przetworów rybnych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy ryb i przetworów rybnych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju. Zamawiający ustala łączną wielkość zamówienia na : Część 1 Konserwy rybne CPV 15240000-2: 1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem-1109,00 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) 2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem-1109,00 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) 3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem-1109,00 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) 4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym -445,00 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) Część 2 (Ryby mrożone) CPV 15220000-6: Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg-2000 kg Wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; Zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; Tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety bez glazury Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta Część 3 (Kotlety rybne) CPV 15242000-6: Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia-2000 kg Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg Wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; Zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta Termin wykonania zamówienia Produkty dostarczane powinny być sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie : - od 01.12.2012 do 31.03.2013 - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i braku podstaw do wykluczenia z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i braku podstaw do wykluczenia z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i braku podstaw do wykluczenia z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i braku podstaw do wykluczenia z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego i braku podstaw do wykluczenia z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

    Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

    Zamawiajacy przewiduje mozliwość zmiany umowy wyłącznie w zakresie postanowień dotyczących ceny, w przypadku gdy ulegną zmianie stawki podatku VAT.

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jastrzębiu Zdroju ul. C.K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie Zdrój.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu Zdroju ul. C.K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie Zdrój-Sekretariat.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy konserw rybnych..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem 1109,00 kg Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem-1109,00 Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem-1109,00 kg Konserwa Śledź w sosie pomidorowym-445,00 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy ryb mrożonych..

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg-2000 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy kotletów rybnych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg-2000 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.20.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.