eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-09

Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw
Numer ogłoszenia: 441310 - 2012; data zamieszczenia: 09.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna niemająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Półtusze wieprzowe bez głowy klasy E/U, szacowana ilość 10500,00 kg Część II Wątroba wieprzowa szacowana ilość 1100,00 Metka cebulowa, szacowana ilość 300,00kg, Szynka biała gotowana, szacowana ilość 350,00kg, Wątrobianka, szacowana ilość 500,00kg. Pasztet pieczony, szacowana ilość 200,00kg, Salceson biały, szacowana ilość 1400,00kg, Pasztetowa wędzona, szacowana ilość 500,00kg, Kaszanka, szacowana ilość 800,00kg, Mielonka wieprzowa, szacowana ilość 1200,00kg, Kiełbasa biała,szacowana ilość 250,00kg, Kiełbasa mortadela, szacowana ilość 2400,00kg, Kiełbasa parówkowa, szacowana ilość 1 200,00kg Parówki cienkie, szacowana ilość 1300,00kg, Kiełbasa zwyczajna, szacowana ilość 100,00kg, Pieczeń, szacowana ilość 400,00kg, Serdelowa, szacowana ilość 800,00kg, Kiełbasa kanapkowa, szacowana ilość 2400,00kg Zielonogórska, szacowana ilość 400,00kg, Szynka mielona, szacowana ilość 400,00kg, Szynka z łopatki, szacowana ilość 350,00kg Kiełbasa śląska, szacowana ilość 100,00kg Metka łososiowa, szacowana ilość 900,00kg Część III Parówka drobiowa, szacowana ilość 500,00kg, Mielonka drobiowa, szacowana ilość 500,00kg, Śląska drobiowa, szacowana ilość 200,00kg, Polędwica drobiowa, szacowana ilość 300,00kg, Szynka drobiowa, szacowana ilość 250,00kg, Drobiowa biała, szacowana ilość 200,00kg Pasztetowa drobiowa, szacowana ilość 300,00kg Część IV Udko z kurczaka, szacowana ilość 400,00kg, Filet z kurczaka, szacowana ilość 300,00kg, Część V Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwierana, waga opakowania 100g-130g) , szacowana ilość 600,00kg, Konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwierana, waga opakowania 100g-130g), szacowana ilość 500,00kg..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. załącznik nr 3 do siwz

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. załącznik nr 3 do siwz

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. załącznik nr 3 do siwz

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. załącznik nr 3 do siwz

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. załącznik nr 3 do siwz

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy 1. zmiana osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych 2. zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy 3. zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład karny w Kaliszu ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Półtusze wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Półtusze wieprzowe bez głowy klasy EU, szacowana ilość 10500,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny wieprzowo wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wątroba wieprzowa szacowana ilość 1100,00 Metka cebulowa, szacowana ilość 300,00kg, Szynka biała gotowana, szacowana ilość 350,00kg, Wątrobianka, szacowana ilość 500,00kg. Pasztet pieczony, szacowana ilość 200,00kg, Salceson biały, szacowana ilość 1400,00kg, Pasztetowa wędzona, szacowana ilość 500,00kg, Kaszanka, szacowana ilość 800,00kg, Mielonka wieprzowa, szacowana ilość 1200,00kg, Kiełbasa biała,szacowana ilość 250,00kg, Kiełbasa mortadela, szacowana ilość 2400,00kg, Kiełbasa parówkowa, szacowana ilość 1 200,00kg Parówki cienkie, szacowana ilość 1300,00kg, Kiełbasa zwyczajna, szacowana ilość 100,00kg, Pieczeń, szacowana ilość 400,00kg, Serdelowa, szacowana ilość 800,00kg, Kiełbasa kanapkowa, szacowana ilość 2400,00kg Zielonogórska, szacowana ilość 400,00kg, Szynka mielona, szacowana ilość 400,00kg, Szynka z łopatki, szacowana ilość 350,00kg Kiełbasa śląska, szacowana ilość 100,00kg Metka łososiowa, szacowana ilość 900,00kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Parówka drobiowa, szacowana ilość 500,00kg, Mielonka drobiowa, szacowana ilość 500,00kg, Śląska drobiowa, szacowana ilość 200,00kg, Polędwica drobiowa, szacowana ilość 300,00kg, Szynka drobiowa, szacowana ilość 250,00kg, Drobiowa biała, szacowana ilość 200,00kg Pasztetowa drobiowa, szacowana ilość 300,00kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Udko z kurczaka, szacowana ilość 400,00kg, Filet z kurczaka, szacowana ilość 300,00kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwierana, waga opakowania 100g-130g) , szacowana ilość 600,00kg, Konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwierana, waga opakowania 100g-130g), szacowana ilość 500,00kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.