eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, MAKARONU I PRZYPRAW

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-09

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, MAKARONU I PRZYPRAW
Numer ogłoszenia: 441150 - 2012; data zamieszczenia: 09.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU, MAKARONU I PRZYPRAW.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.2. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy cukru, makaronu i przypraw w ilościach i częściach wymienionych w załączniku I.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.89.10.00-0, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.70-7, 15.80.00.00-6, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.24.00-5, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.89.30.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8.1. Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 5.2. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.3.1 Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

12.2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany towar.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155 25-563 Kielce sekretariat I piętro (budynek administracji).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. cukier biały kl. II CPV 15831200-4 - 17 000kg (opakowanie 1kg - 50kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. makaron gruby (świderki, kolanka, wstążki) CPV 15851100-9 - 6 500kg (opakowania 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 2. zacierka CPV 15851100-9 - 1 500kg (opakowania 1kg - 10kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 - 500kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 2. kawa zbożowa CPV 15861000-1 - 1 000kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 3. herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 - 700kg (opakowania 1kg - 25kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 4. przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 - 1 300L (opakowania 1L - 3L - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 5. rosół (bulion w proszku jarzynowy, drobiowy, wołowy) CPV 15891500-5 - 1 500kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 6. przyprawa warzywna w proszku CPV 15871270-7 - 1 500kg (opakowania 1kg - 10kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 7. cukier waniliowy CPV 15800000-6 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 8. ocet 10% CPV 15871000-4 - 100L (opakowania 0,5L - 1L - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 9. musztarda CPV 15871250-1 - 800kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 10. majonez CPV 15871273-8 - 700kg (opakowania 200g - 2kg - plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 11. sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 - 2 200kg (opakowania 1kg - 50kg - foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 12. liść laurowy CPV 15872000-1 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 13. majeranek CPV 15872000-1 - 70kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 14. ziele angielskie CPV 15872000-1 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 15. pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 - 130kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 16. czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 - 60kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 17. papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 18. kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 - 50kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 19. koper suszony CPV 15893000-4 - 60kg (opakowania 1kg - 5kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 20. bazylia suszona CPV 15893000-4 - 20 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) 21. cynamon mielony CPV 15893000-4 - 30 kg (opakowania 1kg - 3kg - papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.70-7, 15.80.00.00-6, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.24.00-5, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2, 15.89.30.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.