eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Frombork › Dostawa artykułów spozywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-03-03

Frombork: Dostawa artykułów spozywczych
Numer ogłoszenia: 44023 - 2014; data zamieszczenia: 03.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Specjalistyczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Sanatoryjna 1, 14-530 Frombork, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 6216302, faks 55 6216300.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-frombork.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spozywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 LP. produktu- przyprawy j.m ilość w roku 1 Margaryna miękka zwykła - kostka 250 g. kg. 300 2 Olej roślinny - 1 litr litr. 800 3 Mąka pszenna -1 kg kg. 1800 4 Kasza jęczmienna - 1 kg kg. 1000 5 kasza gryczana-1 kg kg. 250 6 Płatki owsiane - 0,5 kg. kg. 350 7 Ryż - 1 kg kg. 1900 8 Kasza manna - 1 kg kg. 250 9 Makaron - świderki lub nitki - 0,5 kg kg. 900 10 Makaron - świderki z mąki Durum - 0,5 kg kg. 1200 11 Cukier kg 4750 12 Cukier waniliowy- 32g szt. 80 13 Chrzan tarty- słoik kg 100 14 Cynamon kg 2 15 Dżem- marmolada kg 550 16 Fasolka szparagowa konserwowa kg. 220 17 Groch ziarnisty-połówki kg. 300 18 Groszek konserwowy kg. 220 19 Herbata 100 g szt. 2900 20 Kawa zbożowa kg. 80 21 Kisiel kg 200 22 Koncentrat pomidorowy kg. 300 23 Kwasek cytrynowy kg. 36 24 Liść laurowy kg. 2,5 25 Majeranek. kg 3,5 26 Majonez 0,9 litra szt. 360 27 Musztarda. kg 450 28 Ocet 0,5l litr 10 29 Ogórki konserwowe 0.9 l. szt. 400 30 Papryka mielona 20g. szt. 320 31 Pieprz mielony kg. 20 32 Przyprawa do zupy w płynie -o smaku (winiar, amino, knor) lub równoważne litr 180 33 Przyprawa do zup i sosów (sypka 200g) szt. 1100 34 Syrop owocowy 0,5 litra szt. 1000 35 Sól kg. 1500 36 Mąka ziemniaczana kg. 100 37 Ziele angielskie kg. 5 38 Fasola ziarnista kg. 450 39 Zupa pieczarkowa 50 g. szt. 200 40 Zupa żurek 50g. szt. 200 41 Zupa ogonowa 50g szt. 200 42 Zupa pieczarkowa. kg. 40 43 Zupa żurek. kg. 40 44 Zupa ogonowa kg. 40 45 Szczaw konserwowy kg. 150 46 Żelatyna spożywcza kg. 3,0 47 Ketchup kg. 120 48 Kukurydza konserwowa kg 150 49 Kakao spożywcze kg. 90 50 Pietruszka suszona kg 5 51 Sól czosnkowa szt. 270 52 Pieprz ziołowy kg. 4 53 Mak kg. 5 54 Rodzynki kg. 3 55 Aromat do ciasta 10ml szt. 10 56 Grzyby suszone mieszane kg. 3 57 Śliwki suszone kg. 5 58 Jabłka suszone kg. 5 59 Koper suszony kg 2 60 Papryka pasteryzowana kg. 200 61 Fasola czerwona konserwowa kg. 100 62 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 2500 63 Napoje niegazowane 1,5 litra szt. 100 64 Ptasie mleczko Wedel lub równoważne kg. 120 65 Czekolada 200g szt. 500 66 Cukierki owocowe(nadziewane) kg. 40 67 Batony ( typu Mars) 60g szt. 300 68 Wafelki w polewie czekoladowej(typu Grześki)40g lub równoważne szt. 300 69 Ciastka* kg. 40 70 Sok owocowy 100% litr 100 71 Bulion drobiowy kg 200 72 Kawa rozpuszczalna kg 5 73. Przyprawa do kurczaka- 70g szt. 80 74. Przyprawa do ryb-20g szt. 80 75. Zioła prowansalskie-10g szt 80 76. zaprawa cytrynowa- 0,33l szt. 200 77. Przyprawa do wieprzowiny-20g szt. 80 78. Przyprawa do gulaszu-20g szt. 80 79. Przyprawa do karkówki-20g szt. 80 *ciastka typu: kruche, biszkoptowe, piernik ( w polewie czekoladowej lub lukrowej, z nadzieniem) UWAGA: Ceny należy przeliczyć na j.m podane w tabeli. Pakiet nr 2 LP. produktu- przyprawy j.m ilość w roku 1 Jaja klasy L szt. 28700.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.04.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca załączy do oferty Oryginał oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca załączy do oferty Oryginał oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca załączy do oferty Oryginał oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca załączy do oferty Oryginał oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca załączy do oferty Oryginał oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (o ile nie wynika z dokumentów rejestracyjnych) w przypadku podpisywania oferty przez osoby nie wpisane do dokumentów rejestracyjnych w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że zapoznał się z warunkami przetargu zawartymi w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w tym z kryteriami oceny ofert oraz załącznikami do SIWZ oraz że przyjmuje je bez zastrzeżeń. 4. Oświadczenie Wykonawcy, że w przypadku wybrania jego oferty zobowiązuje się do podpisania umowy sprzedaży stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ zgodnie z treścią oferty. 5. Oświadczenie Wykonawcy, że zapewnia właściwe warunki higieniczne transportu przedmiotu zamówienia ( zgodnie z rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 w sprawie higieny środków spożywczych rozdział IV; VIII. ( Oświadczenia z pkt 5 i 6 załącznik nr 4 do SIWZ) 6. Oświadczenie, że dostarczany towar jest w pierwszym gatunku jakości. 7. Wskazanie przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy / nie powierzy podwykonawcom. 8. Wykaz wszystkich dokumentów - spis zawartości złożonej oferty.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Odbiorca dopuszcza możliwość zmiany umowy w części dotyczącej cen towarów : a) jeżeli wzrost cen na artykuły nie będzie wyższy niż wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany przez GUS. b) w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian; c) obniżania cen jednostkowych poszczególnych elementów przedmiotu zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-frombork.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Samodzielnego Publicznego Specjalistycznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej we Fromborku ul. Sanatoryjna 1 (pok. 18 na parterze)..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.03.2014 godzina 13:00, miejsce: Sekretariat Samodzielnego Publicznego Specjalistycznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej we Fromborku ul. Sanatoryjna 1 (pok. 18 na parterze)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 -.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna miękka zwykła - kostka 250 g. kg. 300 2 Olej roślinny - 1 litr litr. 800 3 Mąka pszenna -1 kg kg. 1800 4 Kasza jęczmienna - 1 kg kg. 1000 5 kasza gryczana-1 kg kg. 250 6 Płatki owsiane - 0,5 kg. kg. 350 7 Ryż - 1 kg kg. 1900 8 Kasza manna - 1 kg kg. 250 9 Makaron - świderki lub nitki - 0,5 kg kg. 900 10 Makaron - świderki z mąki Durum - 0,5 kg kg. 1200 11 Cukier kg 4750 12 Cukier waniliowy- 32g szt. 80 13 Chrzan tarty- słoik kg 100 14 Cynamon kg 2 15 Dżem- marmolada kg 550 16 Fasolka szparagowa konserwowa kg. 220 17 Groch ziarnisty-połówki kg. 300 18 Groszek konserwowy kg. 220 19 Herbata 100 g szt. 2900 20 Kawa zbożowa kg. 80 21 Kisiel kg 200 22 Koncentrat pomidorowy kg. 300 23 Kwasek cytrynowy kg. 36 24 Liść laurowy kg. 2,5 25 Majeranek. kg 3,5 26 Majonez 0,9 litra szt. 360 27 Musztarda. kg 450 28 Ocet 0,5l litr 10 29 Ogórki konserwowe 0.9 l. szt. 400 30 Papryka mielona 20g. szt. 320 31 Pieprz mielony kg. 20 32 Przyprawa do zupy w płynie -o smaku (winiar, amino, knor) lub równoważne litr 180 33 Przyprawa do zup i sosów (sypka 200g) szt. 1100 34 Syrop owocowy 0,5 litra szt. 1000 35 Sól kg. 1500 36 Mąka ziemniaczana kg. 100 37 Ziele angielskie kg. 5 38 Fasola ziarnista kg. 450 39 Zupa pieczarkowa 50 g. szt. 200 40 Zupa żurek 50g. szt. 200 41 Zupa ogonowa 50g szt. 200 42 Zupa pieczarkowa. kg. 40 43 Zupa żurek. kg. 40 44 Zupa ogonowa kg. 40 45 Szczaw konserwowy kg. 150 46 Żelatyna spożywcza kg. 3,0 47 Ketchup kg. 120 48 Kukurydza konserwowa kg 150 49 Kakao spożywcze kg. 90 50 Pietruszka suszona kg 5 51 Sól czosnkowa szt. 270 52 Pieprz ziołowy kg. 4 53 Mak kg. 5 54 Rodzynki kg. 3 55 Aromat do ciasta 10ml szt. 10 56 Grzyby suszone mieszane kg. 3 57 Śliwki suszone kg. 5 58 Jabłka suszone kg. 5 59 Koper suszony kg 2 60 Papryka pasteryzowana kg. 200 61 Fasola czerwona konserwowa kg. 100 62 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 2500 63 Napoje niegazowane 1,5 litra szt. 100 64 Ptasie mleczko Wedel lub równoważne kg. 120 65 Czekolada 200g szt. 500 66 Cukierki owocowe(nadziewane) kg. 40 67 Batony ( typu Mars) 60g szt. 300 68 Wafelki w polewie czekoladowej(typu Grześki)40g lub równoważne szt. 300 69 Ciastka* kg. 40 70 Sok owocowy 100% litr 100 71 Bulion drobiowy kg 200 72 Kawa rozpuszczalna kg 5 73. Przyprawa do kurczaka- 70g szt. 80 74. Przyprawa do ryb-20g szt. 80 75. Zioła prowansalskie-10g szt 80 76. zaprawa cytrynowa- 0,33l szt. 200 77. Przyprawa do wieprzowiny-20g szt. 80 78. Przyprawa do gulaszu-20g szt. 80 79. Przyprawa do karkówki-20g szt. 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pakiet nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja klasy L szt. 28700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.