eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałbrzych › Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla 50 mieszkańców Domu Seniora-Rusinowa w Wałbrzychu na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie



Ogłoszenie z dnia 2015-03-29

Numer ogłoszenia: 43721 - 2015; data zamieszczenia: 29.03.2015

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.

Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 61890 - 2015 data 19.03.2015 r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Dom Seniora - Rusinowa, Os. Górnicze 19A, 58-308 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 661447590.

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II 1.4.
  • W ogłoszeniu jest: 1) Wykonawca zobowiązuje się wytworzyć przedmiot zamówienia w oparciu o surowce i materiały zakupione we własnym zakresie i na własny koszt. 2) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego posiłków dostarczanych oraz za jakość oferowanych posiłków: tj. odpowiednią gramaturę ,wartość odżywczą i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 3) Dostarczane posiłki muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w kuchenkach. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych produktów zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności. 4) Posiłki muszą być wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących. W szczególności zabrania się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np. pierogów mrożonych, pyz, klopsów, gołąbków itp. 5) Wykonawca jest zobowiązany do używania masła a nie produktów masłopodobnych oraz używania wędlin i mięsa I gatunku. 6) Posiłki powinny być urozmaicone. Posiłki wyszczególnione w jadłospisie nie mogą się powtarzać co 7 dni. 7) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić 4 posiłki dziennie dla mieszkańców z dietą podstawową i 5 posiłków dziennie dla mieszkańców z określoną jednostką chorobową wymagających odpowiedniej diety zgodnie ze złożonym zamówieniem. 8) Obiad składa się z dwóch dań. 9) W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U. z 2012 r., poz.964), wg tygodniowego zapotrzebowania kuchenek podręcznych. zaopatrzenie to będzie składać się z: konserw rybnych x 3 szt. konserw mięsnych x 2 szt. pasztetów w puszce x 5 szt. masła roślinnego 0,5 kg x 3 szt. dżemu 280 gram x 5 szt. serków topionych do smarowania w pudełku x 3 szt. pieczywa białego 0,6 kg x 4 szt, pieczywa ciemnego 0,5 kg x 3 szt. herbaty 100g. x 7 opakowań kawy zbożowej typu Inka x 4 opakowania mleka 2% 1 l. w kartonie x 7 szt. cukru x 10 kg soku do wody x 5 litry. Wykonawca zaopatrywać będzie kuchenki podręczne na początku każdego tygodnia. 10) Wykonawca zobowiązany jest również zaopatrzyć kuchenkę w sól, pieprz, przyprawę do zup w płynie, ketchup, musztardę. 11) W ramach wykonywanej umowy Wykonawca zapewni posiłki mające charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw i ciast na Boże Narodzenie i Wielkanoc oraz na uroczystości okolicznościowe (Dzień Babci, Dzień Dziadka, Światowy Dzień Chorego). 12) Zamawiający wymaga: podawania do obiadu co najmniej 3 x w tygodniu szt. mięsa (niemielonego) o gramaturze nie niższej niż 150 gramów czystego mięsa po obróbce, 1 x w tygodniu formy mielonej mięsa o gramaturze nie niższej niż 150 gram. ( raz w miesiącu gołąbki - gramatura porcji nie mniej niż 300 gram) 1 x ryby w postaci fileta w jednym kawałku- gramatura czystej ryby bez panierki po obróbce termicznej- 100 gram, lub śledzia w śmietanie - gramatura czystego śledzia min. 150 gram, 2 x dania jarskiego nie mniej niż 300 gram, podawania w ramach dania jarskiego raz na dwa tygodnie zamiennie: pierogów (ruskich lub z owocami), placków ziemniaczanych, kopytek, klusek śląskich naleśników, racuchów, placków z jabłkami, pyz. podawania co najmniej 1 x w tygodniu porcji ciasta, bułki słodkiej lub zamiennie ciastek miękkich typu biszkopt, surówki i warzywa gotowane podawane do obiadu powinny być dostosowane do pory roku i diety, częstotliwość podania tej samej surówki nie może przekraczać 7 dni. Surówki powinny być tak przygotowane, aby pogryzienie ich przez osoby starsze nie stanowiło trudności. Gramatura: surówki - 250 g, warzywa gotowane - 300g, podawania zup mlecznych w porze śniadania od poniedziałku do niedzieli zamiennie z kawą zbożową z mlekiem lub kakao, zachowania gramatury dziennej poniższych produktów w granicach: Pieczywo nie mniej niż 250 g Wędlina (różna) nie mniej niż 60g, Wędlina różna na gorąco nie mniej niż 100 g. Sałatki (różne) nie mniej niż 100g Dodatki warzywne typu pomidor, ogórek, itp. nie mniej niż 100 g Twarogi (różne) nie mniej niż 100g Ser żółty nie mniej niż 100g Produkty podawane w zestawie np. ser-wędlina gramatura dostosowana Jajko nie mniej niż 1 szt. klasy L Pasty (różne) nie mniej niż 100g Zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,5 litra, Mleko nie mniej niż 0,5 litra o zawartości 2% Masło śmietankowe nie mniej niż 40g, Produkty typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie mniej niż 100 g. podawania produktów typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie rzadziej niż co 5 dni, 13) Zamawiający dopuszcza podawanie gorących posiłków w porze kolacji. 14) Do kolacji podawana powinna być herbata. 15) Minimalna temperatura podanych posiłków gorących powinna wynosić dla zupy: 75C, drugiego dania 65C, płynów 80 C. 16) Wysokość tzw. wsadu do kotła nie może być niższa niż 8,50zł netto na osobę w ciągu dnia. Zamawiający zastrzega sobie prawo wglądu do dokumentacji źródłowej celem sprawdzenia wartości wsadu do kotła. 17) Posiłki muszą być dostarczane 2 lub 3 razy dziennie do kuchenki Zamawiającego śniadanie i II śniadanie - w godz. 7.00-7.30 obiad, podwieczorek i kolacja - w godz.12.00 kolacja na ciepło - w godz. 17.00 18) Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania 10-dniowych jadłospisów uwzględniających racje pokarmowe, wartość odżywczą i kaloryczną zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności, zgodnie z ustalonymi przez lekarza Zamawiającego dietami. Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji wyznaczonej przez Zamawiającego osobie z 7-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający może wnieść w ciągu 3 dni w formie pisemnej zastrzeżenia co do przedłożonego jadłospisu. W razie wniesienia uwag do przedłożonego jadłospisu Wykonawca ma obowiązek je uwzględnić Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania zestawień wartości odżywczej (kaloryczności) każdego jadłospisu dekadowego. 19) O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy powiadomić Zamawiającego. 20) Wykonawca i Zamawiający są zobowiązani do prowadzenia ewidencji dostarczanych posiłków: śniadania, obiady, kolacje, drugie śniadanie, podwieczorek oraz do każdorazowego imiennego potwierdzenia odbioru posiłków przez osoby upoważnione przez Zamawiającego do odbioru ilości i jakości posiłków. 21) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania informacji i dokumentacji dotyczącej zapotrzebowania na posiłki i wykazem diet (karty zapotrzebowania dziennego przekazane faksem lub e-mailem) do godziny 10:00 dnia poprzedniego, ale w szczególnych przypadkach, związanych z ruchem mieszkańców (urlopy, zgony, pobyt w szpitalu) zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych posiłków...
  • W ogłoszeniu powinno być: 1-Wykonawca zobowiązuje się wytworzyć przedmiot zamówienia w oparciu o surowce i materiały zakupione we własnym zakresie i na własny koszt. 2-Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego posiłków dostarczanych oraz za jakość oferowanych posiłków: tj. odpowiednią gramaturę ,wartość odżywczą i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 3-Dostarczane posiłki muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w kuchenkach. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych produktów zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności. 4-Posiłki muszą być wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących. 5-W szczególności zabrania się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np. pierogów mrożonych, pyz, klopsów, gołąbków itp. 6-Wykonawca jest zobowiązany do używania masła a nie produktów masłopodobnych oraz używania wędlin i mięsa I gatunku. 7-Posiłki powinny być urozmaicone. Posiłki wyszczególnione w jadłospisie nie mogą się powtarzać co 7 dni. 8-Wykonawca zobowiązany jest zapewnić 4 posiłki dziennie dla mieszkańców z dietą podstawową ( śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) i 5 posiłków (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) dziennie dla mieszkańców z określoną jednostką chorobową wymagających odpowiedniej diety zgodnie ze złożonym zamówieniem. -Obiad składa się z dwóch dań. 9-W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U. z 2012 r., poz.964), wg tygodniowego zapotrzebowania kuchenek podręcznych. zaopatrzenie to będzie składać się z: -masła roślinnego 0,5 kg x 3 szt. -dżemu 280 gram x 5 szt. -serków topionych 100g. x 5 szt. -pieczywa białego 0,6 kg x 4 szt, pieczywa ciemnego 0,5 kg x 3 szt. -herbaty 100g. x 7 opakowań -kawy zbożowej w saszetkach lub typu Inka x 4 szt. -mleka 2% 1 l. w kartonie x 7 szt. -cukru x 10 kg - soku do wody x 5 litry. -Wykonawca zaopatrywać będzie kuchenki podręczne na początku każdego tygodnia. 10-Wykonawca zobowiązany jest również zaopatrzyć kuchenkę w sól, pieprz, przyprawę do zup w płynie, ketchup, musztardę. 11-W ramach wykonywanej umowy Wykonawca zapewni posiłki mające charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw i ciast na Boże Narodzenie i Wielkanoc oraz na uroczystości okolicznościowe (Dzień Babci, Dzień Dziadka, Światowy Dzień Chorego). 12-Zamawiający wymaga: podawania do obiadu : zupa 0,5 l., mięso nie mniej niż 100 g., dodatek skrobiowy 250 g., surówka 120g., lub warzywa gotowane 150g., 3 x w tygodniu szt. mięsa (niemielonego) o gramaturze nie niższej niż 100 gramów czystego mięsa po obróbce, 1 x w tygodniu formy mielonej mięsa o gramaturze nie niższej niż 100 gramów. ( raz w miesiącu gołąbki - gramatura porcji nie mniej niż 250 gramów) 1 x ryby w postaci fileta w jednym kawałku- gramatura czystej ryby bez panierki po obróbce termicznej- 100 gramów, lub śledzia w śmietanie - gramatura czystego śledzia min. 100 gramów, 2x dania jarskiego nie mniej niż 250 gramów, -podawania w ramach dania jarskiego raz na dwa tygodnie zamiennie: pierogów (ruskich lub z owocami), placków ziemniaczanych, kopytek, klusek śląskich naleśników, racuchów, placków z jabłkami, pyz, -podawania co najmniej 1 x w tygodniu porcji ciasta, bułki słodkiej lub zamiennie ciastek miękkich typu biszkopt, -surówki i warzywa gotowane podawane do obiadu powinny być dostosowane do pory roku i diety, częstotliwość podania tej samej surówki nie może przekraczać 7 dni. Surówki powinny być tak przygotowane, aby pogryzienie ich przez osoby starsze nie stanowiło trudności. Gramatura: surówki 120 gramów, warzywa gotowane 150 gramów. -podawania zup mlecznych w porze śniadania od poniedziałku do niedzieli zamiennie z kawą zbożową z mlekiem lub kakao, -zachowania gramatury dziennej poniższych produktów w granicach: Pieczywo nie mniej niż 215 g Wędlina (różna) nie mniej niż 60g, Wędlina różna na gorąco nie mniej niż 100 g. Sałatki (różne) nie mniej niż 100g dodatki warzywne typu pomidor, ogórek, itp. nie mniej niż 50 g Twarogi (różne) nie mniej niż 100g Ser żółty nie mniej niż 100g Produkty podawane w zestawie np. ser-wędlina gramatura dostosowana Jajko nie mniej niż 1 szt. klasy L Pasty (różne) nie mniej niż 100g Zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,5 litra, Mleko nie mniej niż 0,5 litra o zawartości 2% tłuszczu, podawanego jako zupa mleczna, Kawa zbożowa lub kakao z mlekiem nie mniej niż 200 ml. Masło śmietankowe nie mniej niż 40g, Produkty typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie mniej niż 100 g. -podawania produktów typu jogurt, kefir, mus, galaretka, kisiel itp. nie rzadziej niż co 5 dni, 13)Zamawiający dopuszcza podawanie gorących posiłków w porze kolacji. 14)Do kolacji podawana powinna być herbata. 15)Minimalna temperatura podanych posiłków gorących powinna wynosić dla zupy: 75C, drugiego dania 65C, płynów 80 C. 16) Wysokość tzw. wsadu do kotła nie może być niższa niż 8,50zł netto na osobę w ciągu dnia. Zamawiający zastrzega sobie prawo wglądu do dokumentacji źródłowej celem sprawdzenia wartości wsadu do kotła. 17) Posiłki muszą być dostarczane 2 lub 3 razy dziennie do kuchenki Zamawiającego -śniadanie i II śniadanie - w godz. 7.00-7.30 -obiad, podwieczorek i kolacja - w godz.12.00 -kolacja na ciepło - w godz. 17.00 18) Wykonawcazobowiązany jest do sporządzania 10-dniowych jadłospisów uwzględniających racje pokarmowe, wartość odżywczą i kaloryczną zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności, zgodnie z ustalonymi przez lekarza Zamawiającego dietami. Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji wyznaczonej przez Zamawiającego osobie z 7-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający może wnieść w ciągu 3 dni w formie pisemnej zastrzeżenia co do przedłożonego jadłospisu. W razie wniesienia uwag do przedłożonego jadłospisu Wykonawca ma obowiązek je uwzględnić Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania zestawień wartości odżywczej (kaloryczności) każdego jadłospisu dekadowego. 19) O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy powiadomić Zamawiającego. 20) Wykonawca i Zamawiający są zobowiązani do prowadzenia ewidencji dostarczanych posiłków: śniadania, obiady, kolacje, drugie śniadanie, podwieczorek oraz do każdorazowego imiennego potwierdzenia odbioru posiłków przez osoby upoważnione przez Zamawiającegodo odbioru ilości i jakości posiłków. 21) Zamawiający zobowiązuje się do przekazywania informacji i dokumentacji dotyczącej zapotrzebowania na posiłki i wykazem diet (karty zapotrzebowania dziennego przekazane faksem lub e-mailem) do godziny 10:00 dnia poprzedniego, ale w szczególnych przypadkach, związanych z ruchem mieszkańców (urlopy, zgony, pobyt w szpitalu) zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych posiłków..

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.