eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Reszel › Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu.



Ogłoszenie z dnia 2011-12-22

Reszel: Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu.
Numer ogłoszenia: 435290 - 2011; data zamieszczenia: 22.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej w Reszlu , ul. Konopnickiej 2, 11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7550196, faks 89 7550992.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: edukacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu. 2.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 7 2.1Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 1 dotyczy: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na Zadanie część nr 1 do SIWZ. 2.2Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 2 dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 2 do SIWZ. 2.3Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że waga wynosi nie mniej niż: 1. Kapusta biała 1 szt. - 3 kg a w okresie maj czerwiec 2kg 2. Kapusta włoska 1 szt. - 2 kg 3. Kapusta czerwona 1 szt. - 2 kg 4. Por 1 szt. - 0,25 kg 5. Rzodkiewka 1 pęczek - 0,15 kg 6. Sałata 1 szt. - 0,20 kg 7. Szczypior 1 szt. - 0,10 kg 8. Koper 1 szt. - 0,10 kg 9. Natka pietruszki 1 szt. - 0,10 kg 10. Kalafior świeży 1 szt. - 1,2 kg 11. Brokuł świeży 1 szt. - 1,0 kg 12. Czosnek 1 szt. - 0,05 kg 13. Botwina 1 pęczek- 0,20 kg 14. Kiwi 1szt.- 0,11 kg Również towar zamawiany w kilogramach musi wymagać wymogom jak dla I wyboru. 2.4Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 4 dotyczy: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 4 do SIWZ. 2.5Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 5 dotyczy: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 5 do SIWZ. 2.6.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 6 dotyczy: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 6 do SIWZ. 2.7.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ. 3.Wymienione wyżej załączniki stanowią integralną część SIWZ z zastrzeżeniem, że wszystkie wskazane z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez Zamawiającego. 4.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Podana ilość jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmian ilościowych w poszczególnych pozycjach a Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość,.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 1 2.Wypełniony i podpisany formularz cenowy - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 2 zadanie nr należy wpisać nr zadania3.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3 4. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art.24 ust. 1 ust. Pzp, według wzoru załącznik nr 4

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1)Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów żywionych). Zamawiający nie będą ponosili ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 2)W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3)Załączniki nr 2 stanowiące integralną część SIWZ i wszystkie wskazane w nich z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. 4)Cena poszczególnych produktów określona w formularzu cenowym Wykonawcy, stanowiącym załącznik nr 2 do umowy, może ulec zmianie w przypadku udokumentowanej zmiany ceny produktu na podstawie klauzuli waloryzacyjnej. 5)Klauzula waloryzacyjna. Cena towaru określona w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) lub Wojewódzki Urząd Statystyczny (WUS) przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS lub WUS). Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowej ceny w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po 1 miesiącu od dnia podpisania umowy. Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 2%. 6)Zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy 7)Zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy 8)Wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy. 9)Do umowy wprowadza się klauzulę: sposób wykonania przedmiotu zamówienia lub termin dostarczenia towaru może ulec zmianie w przypadku zaistnienia przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, np. udokumentowanego ogólnego braku na rynku jakiegoś asortymentu produktów spożywczych lub wielkości opakowań, Wykonawca może po uzgodnieniu i uzyskaniu aprobaty przez osobę prowadzącą zapotrzebowania dla stołówki szkolnej dokumentując zaistniałą przyczynę, dostarczyć produkt podobny, równoważny lub w innej wielkości opakowania, w cenie podanej w formularzu cenowym po przeliczeniu na aktualną wielkość opakowania lub towaru z zastrzeżeniem że termin dostarczenia towaru nie może być dłuższy niż 3 dni. O zaistniałym fakcie Wykonawca zobowiązany jest w następnym dniu po otrzymaniu zapotrzebowania na towar, pisemnie powiadomić upoważnionego pracownika szkoły do przekazywania zamówień wykonawcy, pod rygorem zastosowania kar umownych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.reszel.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminna Administracja Szkół i Sportu w Reszlu ul. Reymonta 1-4, 11-440 Reszel.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2011 godzina 10:00, miejsce: w sekretariacie Gminnej Administracji Szkół i Sportu w Reszlu, ul. Reymonta 1-4..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 1 dotyczy: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 II wieprzowa chuda 60 600 Kg. 2 Łopatka b/k 60 600 Kg 3 Schab b/k 30 900 Kg. 4 Szynka b/k 60 280 Kg. 5 Kości szpikowe 90 900 Kg 6 Kości schabowe cięte do 30 - 40 cm. 90 900 Kg. 7 Filet z kurczaka 90 670 Kg. 8 Udko z kurczaka 70 200 Kg. 9 Pałki z kurczaka 60 550 Kg. 10 Porcje rosołowe z kuprem 60 400 Kg. 11 Słonina 10 120 Kg. 12 Smalec 200g 20 170 Kg. 13 Kiełbasa wędzona (wp.62%, woł.6%) 40 400 Kg. 14 Kiełbasa biała 90% mięso wieprz. 10 55 Kg. 15 Kiełbasa lunchmeat (wp.34%, ind.13%, drob.6%) 26 130 Kg. 16 Boczek wędzony 6 40 Kg. Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 2 dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 2 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Cukier (1kg) 32 320 Kg 2 Cukier puder 400g 12 70 Szt. 3 Cukier wanilinowy 36g 60 300 Szt. 4 Ketchup 30%, 970 g 25 200 Szt. 5 Koncentrat pomidorowy 30 %, (970g.) 30 250 Szt. 6 Kwasek cytrynowy 20 g 55 480 Szt. 7 Liść laurowy 12g 2 25 Szt 8 Maggi 200 g. 60 470 Szt. 9 Majeranek 20g 30 330 Szt. 10 Majonez (280g.) 12 150 Szt. 11 Musztarda 190g 20 200 Szt. 12 Olej 1l. 50 500 l. 13 Papryka ostra 20g 10 100 Szt. 14 Papryka słodka 20g 35 320 Szt. 15 Pieprz 20g 60 600 Szt. 16 Maggi 960 ml 3 40 Szt. 17 Przypr. do kurczaka 40g 16 120 Szt. 18 Przypr. do spaghetti 20g 20 200 Szt. 19 Sól 36 355 Kg. 20 Warzywko (200 g.) 42 390 Szt. 21 Ziele angielskie 15g 2 30 Szt. 22 Czosnek susz 20 220 Szt 23 Żurek 51g 20 200 Szt. 24 Mąka tortowa 1kg 75 650 Kg. 25 Mąka ziemniaczana 0,5 kg 6 70 Szt. 26 Kasza jęczmienna 440g 35 350 Szt.. 27 Makaron 1kg 90 900 Szt. 28 Makaron do spaghetti 0,5kg, 45 500 Szt. 29 Makaron łazanki 0,5 kg. 45 500 Szt. 30 Ryż 1kg 30 300 Kg. 31 Proszek do pieczenia 36g 60 300 Szt. 32 Soczek DODONI 200ml 4500 24000 Szt. 33 Soczek (koncentrat) 200 ml. Kubuś 280 2800 Szt. 34 Sok truskawkowy 0,5 l. 10 100 Szt. 35 Ciastka herbatniki 100g 30 600 Szt. 36 Koper susz 20g 12 130 Szt 37 Natka pietruszki (susz) 20g 6 60 Szt. 38 Makaron wstążki 400g 28 280 Szt. 39 Kisiel truskawkowy 10 100 Szt. 40 Sok koncentrat wysokosłodzony 0,68 l. np.(Betex) 50 600 Szt. 41 Pieprz ziołowy 18 g. 10 100 Szt. 42 Przyprawa Uniwersalna 1kg. 1 4 Szt. 43 Zacierka Babuni 0,25 kg. 10 60 Szt. 44 Ocet 10 % 0,5l 2 50 Szt. 45 Kostki rosołowe drobiowe op. Po 12 kostek 2 20 Szt. 46 Czekolada mleczna 35% kakao 6 600 Szt. Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.00.00-7, 15.40.00.00-2, 15.83.30.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Kalafior świeży 8 80 Szt. 2 Kapusta biała 150 1000 Kg. 3 Kapusta czerwona 7 75 Kg, 4 Kapusta pekińska 26 400 Kg. 5 Marchew 90 700 Kg. 6 Ogórek kiszony 3kg 6 60 Kg. 7 Ogórek konserwowy 900g, 420g po odsączeniu 28 300 Szt. 8 Ogórek świeży 60 600 Kg. 9 Pieczarki 10 90 Kg. 10 Pietruszka korzeń 7 70 Kg. 11 Pomidory 30 300 Kg. 12 Por 2 20 Szt. 13 Seler 8 80 Kg. 14 Ziemniaki 900 9000 Kg. 15 Burak 40 400 Kg. 16 Czosnek 30 260 Szt. 17 Fasola 16 100 Kg. 18 Fasolka konserwowa zielona 440g, bez zalewy 245g 4 30 Szt. 19 Groch 6 65 Kg. 20 Groszek konserwowy 280g 12 120 Szt. 21 Grzybki susz 1,5g 6 60 Szt. 22 Koper świeży 20 100 Pęcz. 23 Natka pietruszki świeża 36 360 Szt. 24 Cebula 90 900 Kg. 25 Kapusta kiszona (5kg) 65 920 Kg. 26 Banany 60 500 Kg 27 Gruszki 60 300 Kg 28 Jabłka 50 600 kg 29 Mandarynki 30 200 Kg. 30 Pomarańcze 50 300 Kg. 31 Sałata 40 100 szt 32 Szczaw konserwowy 970g. 6 70 szt 33 Barszcz czerwony koncentrat 330 ml. 3 20 szt. 34 Kiwi 300 600 Szt. 35 Szczypior 10 50 Pęcz. 36 Śliwka renkloda czarna 20 50 kg Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 4 dotyczy: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 4 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Śmietana 400 ml. 18g tłuszczu 350 2650 Szt. 2 Mleko pasteryzowane1l. 2% tłuszczu 60 300 Szt. 3 Masło 200g 2 10 Kg 4 Ser twardy Zółty 8 80 Kg. 5 Twaróg półtłusty 18 80 Kg. Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 5 dotyczy: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Filet rybny (miruna ze skórą SHP 30 330 Kg. 2 Paluszki rybne z fileta 32 200 Kg. 3 Pyzy ziemniaczane 500g 96 400 Szt. 4 Pyzy ziemn. z mięsem 450g, mięso 17,5% 35 150 szt 5 Mieszanka kompotowa czarna porzeczka 2,5 20 Kg 6 Kalafior mrożony 10 60 Kg 7 Truskawka mrożona 15 165 Kg 8 Mieszanka komp. z pestką 7,5 45 Kg Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 6 dotyczy: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 6 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Chleb krojony 0,60 kg 37 390 szt. 2 Bułka zwykła 0,08g 120 1200 szt. 3 Bułka tarta 0,50 kg 20 170 szt. 4 Pączki 30 300 szt. 5 Bułki słodkie z dżemem, twarogiem, makiem 30 300 szt. Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Jaja kurze XL klasa A /opakowanie 10 szt./ 50 500 opak Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.