eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kąty › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach w roku 2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-17

Kąty: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach w roku 2010
Numer ogłoszenia: 433780 - 2009; data zamieszczenia: 17.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Kąty 22, 05-332 Kąty, woj. mazowieckie, tel. 025 7991907, faks 025 7991907.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.katy.dps.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach w roku 2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego w roku 2010, według zapotrzebowania, w ilościach podanych w załącznikach do SIWZ. Zamówienie obejmuje następujące grupy, ujęte w poszczególnych załącznikach do oferty: Załącznik nr 2 - Produkty mleczarskie, Załącznik nr 3 - Pieczywo, Załącznik nr 4 - Warzywa, owoce, Załącznik nr 5 - Drób, mięso, wyroby mięsne i wędliniarskie, Załącznik nr 6 - Jaja, Załącznik nr 7 - Ryby mrożone, konserwy rybne, Załącznik nr 8 - Pozostałe produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, obejmujących tylko jedną lub większą ilość części. Jeden Dostawca może złożyć ofertę składającą się maksymalnie z siedmiu części. Zamówienie powinno być wykonywane sukcesywnie, stosownie do aktualnych potrzeb Zamawiającego, transportem własnym Dostawcy. Zamawiający będzie informował Dostawcę telefonicznie lub faxem o bieżącym zapotrzebowaniu. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu o 20 % w zależności od potrzeb. Dostawy żywności muszą się odbywać zgodnie z zasadami HACCP (GMP/GHP) przy użyciu odpowiednich środków transportowych dla artykułów wymagających niskich temperatur. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany wyszczególnionych w załącznikach do SIWZ asortymentów na inne o zbliżonych właściwościach.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 03.14.25.00 - Jaja 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 15.11.21.00 - Świeży drób 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od wnoszenia wadium przez Oferenta

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu o zamówienie publiczne mogą wziąć udział Dostawcy, którzy wykażą spełnianie wymogów, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy, a w tym: a) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. Spełniają wymagania zawarte w SIWZ. 3. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy - Prawo zamówień publicznych. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia: a) podmioty występujące wspólnie muszą ustanowić i wskazać Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia i zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego (art.23 ust.2 Pzp), b) każdy uczestnik wspólnej oferty musi spełniać warunki określone w rozdz. VI ust. 1 pkt. a i pkt. 3 SIWZ. Przy ocenie pozostałych warunków zamawiający weźmie pod uwagę łączny potencjał podmiotów. Ocena spełnienia warunków dokonana będzie wyłącznie w oparciu o te przedłożone wraz z ofertą dokumenty, których przedstawienia żądał Zamawiający. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Dostawcy zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia. Ocena ta zostanie dokonana przez Komisję powołaną przez Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Kątach. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Dostawcy z postępowania z zastrzeżeniem treści art. 26 ust. 3 i 4 ustawy Pzp..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Dostawcy mają dostarczyć: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków postępowania, o którym mowa w art. 22 ust 1 Pzp- Załącznik nr 9, W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Dostawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Dostawcę. 2. Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz zgodności z systemem HACCP (Załącznik nr 10). 3. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału, zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. ( Dz.U.Nr 87 poz.605) oraz rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 października 2008 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane ( Dz.U. Nr 188 poz. 1155) tj.: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert- oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez Dostawcę. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Dostawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Dostawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.katy.dps.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Kątach, Kąty Nr 22, 05-332 Siennica.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Kątach, Kąty Nr 22, 05-332 Siennica, Dział Finansowy.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty Mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty Mleczarskie - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik Nr 2.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 3.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa, owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa, owoce - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 4.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Drób, mięso, wyroby mięsne i wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób, mięso, wyroby mięsne i wędliniarskie - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 5.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.21.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 6.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby mrożone, konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby mrożone, konserwy rybne - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 7.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pozostałe produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pozostałe produkty spożywcze - wielkość i zakres zamówienia określa Załącznik nr 8.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.