eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szklarska Poręba › Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych w Szklarskiej Porębie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-06

Szklarska Poręba: Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych w Szklarskiej Porębie
Numer ogłoszenia: 43340 - 2014; data zamieszczenia: 06.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Resocjalizacyjno-Wychowawczych , ul. Górna 29, 58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie, tel. 075 7172769, faks 075 7174679.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zprw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Powiatowa samorzadowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych w Szklarskiej Porębie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych w Szklarskiej Porębie przy ul. Górnej 29, z podziałem na 3 części. Część I - dostawa nabiału i przetworów mlecznych Część II - dostawa produktów spożywczych, przypraw , napojów i przetworów warzywno-owocowych Część III - dostawa jaj.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.98.00.00-1, 15.33.00.00-0, 15.84.20.00-2, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie wymaga ww zakresie innych oświadczeń bądź dokumentów oprócz oswiadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie wymaga ww zakresie innych oświadczeń bądź dokumentów oprócz oswiadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie wymaga ww zakresie innych oświadczeń bądź dokumentów oprócz oswiadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie wymaga ww zakresie innych oświadczeń bądź dokumentów oprócz oswiadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie wymaga ww zakresie innych oświadczeń bądź dokumentów oprócz oswiadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Przewiduje się możliwość podwyższenia cen jednostkowych określonego produktu w przypadku wzrostu cen na rynku. Ceny jednostkowe poszczególnych produktów mogą ulec podwyższeniu raz na kwartał, nie więcej jednak niż o wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał publikowany w Monitorze Polskim (tzw. klauzula waloryzacyjna). Ceny zostaną podwyższone z pierwszym dniem miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono pismo wnioskujące o zmianę cen. 2. Wyżej wymienione dokonanie zmiany umowy w zakresie jw. wymaga uprzedniego złożenia na piśmie wniosku Wykonawcy wykazującego zasadność wprowadzenia zmian i zgody Zamawiającego na jej dokonanie lub przedłożenia propozycji zmiany przez Zamawiającego. 3. Jakiekolwiek zmiany niniejszej umowy wymagają zachowania formy pisemnej w formie aneksu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zprw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych ul. Górna 29 58-580 Szklarska Poręba.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2014 godzina 10:00, miejsce: Zespół Placówek Resocjalizacyjno - Wychowawczych ul. Górna 29 58-580 Szklarska Poręba Budynek Biura -Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa nabiału i przetworów mlecznych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18%tł. opakowanie kubek kg 200 Śmietana 30%tł. opakowanie karton l 260 Mleko pełne w proszku op. torba - folia kg 200 tłuszcz roślinny do smarowaniao zawartości tł. 60%, op. kubek kg 300 tłuszcz roślinny do smarowania z dodatkiem tłuszczu mlecznego, op. kubek kg 200 Ser topiony różne smaki/z dodatkami op. Kostka kg 150 ser topiony różne smaki/z dodatkami, op. plastry kg 100 ser topiony różne smaki/z dodatkami, op. krążek (trójkąty) kg 100 Ser żółty twardy łagodny , kl.I, zawartość tł.mlecznego nie mniej niż 45% typu gouda , kg 400 Ser żółty twardy łagodny , kl.I, zawartość tł.mlecznego nie mniej niż 45% typu morski kg 300 Ser żółty twardy łagodny , kl.I, zawartość tł.mlecznego nie mniej niż 45% typu podlaski kg 300 Twaróg świeży półtłusty op. Kostka kg 400 serek ziarnisty typu wiejski op. Kubek kg 60 ser biały twarogowy sernikowy, op. wiaderko kg 160 mix mleczny z dodatkiem oleju zaw. tłuszczu mlecznego minimum 50%, op. Kostka kg 350 Margaryna do pieczenia i smażenia, twarda, o zawartości tł. 80%, op. kostka kg 180 Masło bez dodatku oleju roślinnego o zawartości tłuszczu mlecznego 76%-82%, op. kostka kg 200 Serek homogenizowany owocowy, różne smaki, op. kubek kg 645 Kefir naturalny op. Kubek kg 330 Serek twarogowy ziarnisty ze śmietaną, zaw. tłuszczu nie mniej niż 6%, op. Kubek kg 140 Jogurt owocowy, różne smaki, zawartość tł. 8%, op. Kubek kg 330 Mleko UHT 3,2% tł., opakowanie karton l 120 serek twarogowy typu fromage op.kostka kg 120 ser mozzarella (kulka) kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa produktów spożywczych, przypraw , napojów i przetworów ,warzywno-owocowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały kg 1500 Cukier waniliowy kg 2,5 Cynamon kg 0,5 Herbata granulowana kg 180 herbata czarna, ekspresowa, op. torebki 2g ze sznurkiem kg 2 herbata ekspresowa mięta kg 0,5 Kakao naturalne kg 15 Ryż biały długoziarnisty kg 400 Kasza jęczmienna gruba kg 400 Kasza manna kg 80 Ketchup łagodny pikantny kg 150 Kwasek cytrynowy kg 2,5 Liść laurowy kg 1 Majeranek kg 2,5 Majonez op. Słoik l 200 Makaron świderki kg 500 Makaron nitki kg 150 Makaron zacierka kg 150 Makaron łazanka kg 220 makaron kolanka kg 150 Mąka pszenna typ 405 450 - tortowa kg 350 Mąka ziemniaczana kg 80 Mąka pszenna Typ 500 650 kg 550 Proszek do pieczenia kg 1,2 Musztarda kg 240 Ocet l 25 Olej roślinny l 150 Olej roślinny l 300 Oregano kg 2 Papryka ostra mielona kg 3 Pieprz mielony czarny kg 15 Pieprz ziołowy mielony kg 2 Czosnek mielony kg 5 Ziele angielskie kg 1 Przyprawa do zup w płynie uniwersalna typu magi l 40 Przyprawa warzywna typu kucharek kg 60 Papryka słodka mielona kg 3 Płatki kukurydziane śniadaniowe kg 80 Płatki kukurydziane śniadaniowe kakaowe kg 40 Płatki kukurydziane z miodem kg 40 Płatki owsiane kg 30 Syrop owocowy o smaku czarnej porzeczki l 30 Syrop owocowy o smaku wiśniowym l 50 Syrop owocowy o smaku żurawinowym l 30 Syrop owocowy o smaku truskawkowym l 50 syrop owocowy o smaku malinowym l 30 Kisiel owocowy, różne smaki kg 8 Sól jodowana kg 400 sól do przetworów kg 80 Zupa barszcz biały kg 10 Zupa barszcz czerwony kg 10 Zupa żurek kg 5 Sos boloński kg 10 Cukier puder kg 20 Kawa zbożowa rozpuszczalna kg 6 Miód naturalny, op. słoik kg 5 Dżem owocowy, różne smaki, op. wiaderko kg 800 dżem owocowy, różne smaki, op. słoik kg 160 Czekolada pełnomleczna szt. 200 Baton typu snicers kg 12 Cukierki galaretka owocowa w czekoladzie kg 10 Cukierki mieszanka czekoladowa kg 10 Czekolada pełnomleczna z bakaliami szt. 200 Wafelki w czekoladzie kg 6 kasza gryczana kg 30 Brzoskwinie op. Puszka kg 10 Krem do tortów, różne smaki kg 3 makaron w formie ryżu z mąki pszennej kg 15 makaron spaghetti kg 120 budyń, różne smaki kg 40 żelatyna kg 3 galaretka owocowa, różne smaki kg 2 Masa makowa op. puszka kg 6 Rodzynki kg 2 soda oczyszczona kg 0,6 Fasola konserwowa szparagowa szt. 150 Kukurydza konserwowa op. puszka szt. 150 Ogórek konserwowy szt. 400 Chrzan tarty, op. słoik kg 30 Groszek konserwowy op. Puszka szt. 150 Przecier ogórkowy op. słoik kg 80 Koncentrat pomidorowy 30 - opakowanie słoik kg 100 Groszek konserwowy szt. 20 Ogórek kiszony słoik kg 100 Szczaw konserwowy op. słoik kg 50 Papryka konserwowa op. słoik kg 100 Kompot wiśniowy op. słoik l 150 Kompot czarna porzeczka op. słoik l 150 Kompot truskawkowy op. słoik l 300 kompot śliwka op. słoik l 150 sok pomarańczowy 100 pr, op. karton l 20 sok owocowy multiwitamina, op. karton l 20 napój gazowany oranżada, op. PET l 45 napój gazowany cola, op. PET l 45 woda mineralna gazowana, op. PET l 150 woda mineralna niegazowana, op. PET l 54 Groch łuskany połówki kg 100 Fasola biała sucha Jaś duży kg 190 Kapusta kiszona, op. wiaderko kg 200 kapusta kiszona, op. folia kg 70 Mieszanka warzywna - marchew z groszkiem, op. słoik l 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.00.00.00-8, 15.98.00.00-1, 15.33.00.00-0, 15.84.20.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze, konsumpcyjne, Klasa A, waga L, op. wytłaczanka szt. 12.000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.