To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-12-20
Grębocice: Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Grębocicach
Numer ogłoszenia: 432340 - 2011; data zamieszczenia: 20.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 394402 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół i Przedszkola, ul. Szkolna 2/2-3, 59-150 Grębocice, woj. dolnośląskie, tel. 0-76 8315067, faks 0-76 8315067.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Grębocicach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.1 Wyprodukowanie i dostawa gorących obiadów zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie składających się z drugiego dania i kompotu: a/ drugie danie około 350 g, w tym: - ziemniaki ,kasza, ryż lub makaron, ( zamiennie) - około150 g, - mięso, ryba (zamiennie) - około 100 g, - surówka lub jarzyny gotowane (zamiennie) - około 100 g. - naleśniki, pierogi, kopytka, kluski śląskie (zamiennie)-200 g. - sos z mięsem około 200 g w tym: mięso 100 g i sos 100 g. - jogurt, serek(zamiennie) - około 100 g. b/ kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych lub z owoców suszonych - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2006r. nr 171 poz. 1225) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady (10 dni). - Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiekcie dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki do szkół Dostawca dowozi na swój koszt ( wraz z załadunkiem i rozładunkiem) - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłków w przypadku , gdy są niezgodne z SIWZ oraz z umową. - Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 1.2 Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej (ok. 183 dni nauki szkolnej zgodnie z kalendarzem szkolnym). Obiady będą dowożone do następujących szkół: a) Szkoła Podstawowa im. Janusza Kusocińskiego w Grębocicach ul. Szkolna 2 - około 31 obiadów dziennie b) Gimnazjum im. Jana Nowaka - Jeziorańskiego w Grębocicach ul. Szkolna 2 - około 14 obiadów dziennie W/w ilości zostały oszacowane na podstawie ilości posiłków wydawanych w roku szkolnym 2010/2011 i mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 1.3 Wytyczne dotyczące dostawy: a) posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach od 1030 do 1100 b) obiady muszą być zgodne z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ; w przypadku wycieczek szkolnych możliwa jest zamiana obiadu na prowiant suchy c) dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw; d) do stołówek Szkoły Podstawowej i Gimnazjum dostawca zapewnia oddzielne termosy; e) dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów; f) dostawca zobowiązuje się do odbioru zlewek g) dostawca w swojej siedzibie dodatkowo przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych h) zamówienie ilości obiadów - telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 1400 Wykonawca nie może mieć w stosunku do zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy Marlena Urban Restauracja VANILLIA, UL. Piaskowa 1, 67-200 Głogów, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 62355,55 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 59475,00
Oferta z najniższą ceną: 59475,00 / Oferta z najwyższą ceną: 64812,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI GRĘBOCICE
więcej: przetargi GRĘBOCICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 57 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie
- Usługa przygotowania i dostarczania obiadów dla uczniów do Zespołu Szkół Specjalnych w roku szkolnym 2024/2025.
- Przygot., wyd. posiłków dzieciom do czasu podjęcia nauki w szk. podst., uczniom do czasu uk. szk. ponadpodst. i os. dorosłym z ter. m-ta i g-ny P-sk wraz z dow. do m-ca zam. wskaz. przez Zam. w 2024r.
- Świadczenia usług żywienia Pacjentów Szpitala Powiatowego im. A. Wolańczyka Sp. z o.o.
- Świadczenie usługi kateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu w Celbowie
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 3 w Wieluniu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.