eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mirków › DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY DŁUGOŁĘKA

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-02-23

Mirków: DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY DŁUGOŁĘKA
Numer ogłoszenia: 43147 - 2012; data zamieszczenia: 23.02.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 9935 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Długołęce, Długołęka, ul. Szkolna 40a, 55-095 Mirków, woj. dolnośląskie, tel. 71 315 20 50, faks 71 315 20 60.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY DŁUGOŁĘKA.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa dożywiania w roku 2012, dzieci w szkołach na terenie Gminy Długołęka, polegająca na przygotowywaniu i dostarczeniu jednego dziennie gorącego dwudaniowego posiłku (w dniach pobierania nauki w szkole). 1) Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków na nie mniej niż: a) mięso lub ryba - 100g, b) ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza lub inne) - 200g i surówka - 100g, c) zupa - 250ml, d) napój (sok owocowy, warzywny lub kompot) - 200ml, lub deser (minimum 1 jogurt, owoce, inne) 2) Zupa i drugie danie muszą zachować kaloryczność na poziomie minimum 750 kcal. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe : a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może się powtarzać w okresie kolejnych, następujących po sobie 5 dni w tygodnia, b) powinien być dostarczony co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym, c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych, d) w posiłkach powinny przeważać składniki gotowane, pieczone lub duszone, e) do przygotowania posiłków powinny być stosowane tłuszcze roślinne, z ograniczonym stosowaniem tłuszczy zwierzęcych, stosowane powinny być duże ilości świeżych warzyw, f) ważna jest estetyka potraw i posiłków. 2. Zakres przedmiotu zamówienia podzielono na 2 części - zadania w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków do następujących obiektów szkolnych: 1) Część 1 - ZADANIE NR 1 - przygotowanie i dostarczenie posiłków w naczyniach jednorazowych do następujących obiektów szkolnych: a) Gimnazja: a1) Borowa a2) Wilczyce b) Zespoły Szkół (Gimnazjum, Szkoła Podstawowa): b1) Brzezia Łąka, b2) Siedlec Trzebnicki, b3) Łozina c) Szkoły Podstawowe: c1) Dobroszów, c2) Borowa, c3) Szczodre c4) Węgrów Przedmiotem zamówienia dla zadania nr 1 - jest usługa dożywiania, około 70 dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjum w gminie Długołęka polegająca na przygotowywaniu i dostarczeniu do szkół jednego dziennie gorącego dwudaniowego posiłku (w dniach pobierania nauki w szkole). 2) Część 2 - ZADANIE NR 2 - przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej w Kiełczowie, gmina Długołęka. Przedmiotem zamówienia dla zadania nr 2 - jest usługa dożywienia, około 12 dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Kiełczowie, polegająca na przygotowywaniu i dostarczeniu do szkoły jednego gorącego dwudaniowego posiłku dziennie (w dniach pobierania nauki w szkole). 3. Wykonawca MOŻE złożyć ofertę obejmującą całość zamówienia lub złożyć ofertę tylko dla jednej, wybranej części zamówienia. W przypadku złożenia oferty obejmującej całość zamówienia wykonawca winien wypełnić ofertę dla części 1 oraz części 2 zamówienia. Zapisy dotyczące każdego z zadań: 4. Zamawiający informuje, iż dla umożliwienia wykonawcom przygotowania oferty, określono szacunkową liczbę dzieci objętych dożywianiem to dla części 1 zamówienia - zadania nr 1 - 70 dzieci oraz dla części 2 zamówienia - zadania nr 2 - 12 dzieci. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może uleć zmianie. W przypadku zmiany liczby posiłków, wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Przewidywana ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy wynosi dla części 1 zamówienia - zadania nr 1 - 13 000 szt. oraz dla zadania nr 2 - 2 200 szt. 5. Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowaniu i dostarczaniu dwudaniowych, gorących posiłków dzieciom w szkołach. Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych równoważnych naczyniach zgodnych z obowiązującymi normami, aprobatami polskimi oraz UE itp. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia naczyń i sztućców jednorazowych lub innych równoważnych naczyń zgodnych z obowiązującymi normami, aprobatami polskimi lub UE do serwowania posiłków na swój koszt. 6. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni pobierania nauki w szkole). 7. Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. tj. Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914 z póź. zm.). 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę, a naruszenie takie stanowić będzie podstawę do odstąpienia od umowy przez Zamawiającego z winy Wykonawcy. 9. Posiłki powinny być dostarczane do szkół w dni nauki szkolnej w godzinach ustalonych z Dyrektorami poszczególnych szkół przez dostarczającego posiłki. 10. Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 11. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku. 12. O czystość termosów zadba Wykonawca. 13. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół i przekazania ich osobie upoważnionej przez dyrektora szkoły do wydawania posiłków. 14. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Długołęce. 15. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami szkół. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: ZADANIE NR 1 - przygotowanie i dostarczenie posiłków w naczyniach jednorazowych do następujących obiektów szkolnych: a) Gimnazja: a1) Borowa a2) Wilczyce b) Zespoły Szkół (Gimnazjum, Szkoła Podstawowa): b1) Brzezia Łąka, b2) Siedlec Trzebnicki, b3) Łozina c) Szkoły Podstawowe: c1) Dobroszów, c2) Borowa, c3) Szczodre c4) Węgrów

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.02.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Pan Krzyś Sp. z o.o., ul. Zakrzowska 21, 51-318 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 98514,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8,00

  • Oferta z najniższą ceną: 8,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: ZADANIE NR 2 - przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej w Kiełczowie, gmina Długołęka.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.02.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Usługi Gastronomiczne KIKA Krystyna Piejko, ul. Szkolna 3, 55-093 Kiełczów, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 17020,44 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5,00

  • Oferta z najniższą ceną: 5,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.