eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród Bobrzański › Nr spr. 5/DKW/Ż/10 Dostawa różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego w Krzywańcu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-02-26

Nowogród Bobrzański: Nr spr. 5/DKW/Ż/10 Dostawa różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego w Krzywańcu
Numer ogłoszenia: 43077 - 2010; data zamieszczenia: 26.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Krzywańcu , Krzywaniec, 66-011 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 068 3276563, faks 068 3276640.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Nr spr. 5/DKW/Ż/10 Dostawa różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego w Krzywańcu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych dla Zakładu Karnego w Krzywańcu w n/w ilościach: ZADANIE NR 1 - CUKIER Cukier - 17000 kg ZADANIE NR 2 - MAKARON Makaron - 9000 kg ZADANIE NR 3 - DŻEMY Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony - 1600 kg, Dżem truskawkowy niskosłodzony - 1600 kg, Marmolada wieloowocowa - 3200 kg, Konfitura z czarnej porzeczki - 35 kg, Konfitura z brzoskwiń - 25 kg, Konfitura z wiśni - 25 kg, Powidła śliwkowe - 30 kg ZADANIE NR 4 - SOSY I ZUPY Zupa rosół - 200 kg, Zupa porowa - 150 kg, Zupa ziemniaczana - 150 kg, Zupa żurek - 150 kg, Zupa barszcz biały - 150 kg, Zupa barszcz czerwony - 200 kg, Zupa cebulowa - 150 kg, Zupa kalafiorowa - 150 kg, Zupa ogonowa - 150 kg, Zupa pieczarkowa - 150 kg, Zupa pomidorowa - 150 kg, Zupa wiosenna - 150 kg, Sos biały - 80 kg, Sos pieczeniowy - 80 kg, Sos myśliwski - 80 kg, Sos grzybowy - 80 kg, Sos pomidorowy - 100 kg, Sos boloński - 45 kg, Sos neapolitański - 45 kg ZADANIE NR 5 - ARTYKUŁY SOJOWE Granulat sojowy - 300 kg, Kostka sojowa - 450 kg, Kotlet sojowy a la schabowy - 600 kg ZADANIE NR 6 - PRZYPRAWY Czosnek granulowany - 15 kg, Fix do gulaszu - 70 kg, Ziele angielskie - 30 kg, Liść laurowy - 25 kg, Majeranek - 12 kg, Papryka słodka mielona - 60 kg, Pieprz czarny mielony - 70 kg, Sól - 2555 kg, Bazylia - 4 kg, Oregano - 4 kg, Koper suszony - 15 kg, Natka pietruszki suszona - 15 kg, Przyprawa warzywna typu vegetta - 120 kg ZADANIE NR 7 - PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA Mąka pszenna - 3000 kg, Mąka ziemniaczana - 150 kg, Kasza gryczana - 2500 kg, Kasza jęczmienna - 3000 kg, Ryż - 3800 kg, Kasza manna - 400 kg ZADANIE NR 8 - INNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Herbata - 760 kg, Kwasek cytrynowy - 30 kg, Przyprawa w płynie typu maggi - 1700 l, Ocet - 500 l, Majonez - 150 kg, Musztarda - 320 kg, Chrzan tarty - 400 kg, Budyń - 12 kg, Galaretka - 9 kg, Kisiel - 15 kg, Proszek do pieczenia - 60 szt., Krem czekoladowy - 35 kg, Cukier waniliowy - 60 szt., Kakao - 12 kg, Paluszki słone - 260 szt., Wafelek - 200 szt., Baton - 200 szt., Czekolada mleczna - 12 kg, Cukierki czekoladowe - 10 kg, Biszkopty - 20 kg, Lizak - 280 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna - 7 kg, Kaszka mleczno - ryżowa - 3 kg, Ciastka maślane - 25 kg, Herbata owocowa - 10 kg, Płatki kukurydziane - 30 kg, Chrupki kukurydziane - 300 szt. ZADANIE NR 9 - PRZETWORY OWOCOWO - WARZYWNE Koncentrat pomidorowy - 1400 kg, Leczo - 2500 kg, Ogórki konserwowe - 4000 kg, Sok przecierowy 0,33 l - 150 szt., Kukurydza konserwowa - 10 kg, Groszek konserwowy - 10 kg, Brzoskwinie w syropie - 25 szt. ZADANIE NR 10 - WODA ŹRÓDLANA Woda źródlana 1,5 l - 2500 szt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9, 15.33.22.90-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.30-5, 15.33.22.00-6, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.00.00-7, 15.61.10.00-4, 15.86.30.00-5, 15.87.11.00-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.33.10.00-7, 15.98.13.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków będzie się odbywała metodą spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany przepisów prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia, a także w sytuacji określonej w § 3 umowy, tj. waloryzacji cen, która będzie się odbywała wg poniższych zasad: 1. Na pisemny wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy cena jednostkowa może być waloryzowana w okresie obowiązywania umowy nie częściej niż raz na kwartał: dla sosów i zup w proszku do wysokości wskaźnika cen towarów żywność, dla przypraw do wysokości wskaźnika cen towarów żywność, dla produktów przemiału ziarna do wysokości cen towarów pieczywo i produkty zbożowe, dla cukru do wysokości wskaźnika cen towarów cukier, dla makaronów do wysokości wskaźnika cen towarów pieczywo i produkty zbożowe, dla przetworów owocowo - warzywnych do wysokości wskaźnika cen towarów żywność, dla dżemów do wysokości wskaźnika cen towarów cukier, dżem, miód, czekolada i wyroby cukiernicze, dla innych artykułów spożywczych do wysokości wskaźnika cen towarów żywność, dla wody mineralnej do wysokości wskaźnika cen towarów wody mineralne, inne napoje bezalkoholowe, soki z owoców i warzyw, dla artykułów sojowych do wysokości wskaźnika cen towarów żywność - opublikowanego w Biuletynie Statystycznym Głównego Urzędu Statystycznego strona internetowa: http://www.stat.gov.pl z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić po 3 miesiącach od terminu rozpoczęcia dostaw określonego w § 4. 2. Przy waloryzacji cen jednostkowych stosowany będzie wskaźnik z miesiąca poprzedzającego datę złożenia wniosku: - w przypadku pierwszej waloryzacji - w odniesieniu do cen za poprzedni kwartał; - w przypadku następnych waloryzacji - w odniesieniu do cen z poprzedniej waloryzacji. 3. Zamawiający sporządzi aneks, którego postanowienia zaczną obowiązywać od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym podpisano aneks. 4. W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych VAT w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Krzywańcu, 66 - 011 Nowogród Bobrzański.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.03.2010 godzina 12:30, miejsce: Siedziba Zamawiającego - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa 17000 kg cukru..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa 9000 kg makaronu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - Dżemy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dżemów, marmolady, konfitur oraz powideł w n/w ilościach: Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony - 1600 kg, Dżem truskawkowy niskosłodzony - 1600 kg, Marmolada wieloowocowa - 3200 kg, Konfitura z czarnej porzeczki - 35 kg, Konfitura z brzoskwiń - 25 kg, Konfitura z wiśni - 25 kg, Powidła śliwkowe - 30 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.30-5, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - Sosy i zupy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa zup i sosów w n/w ilościach: Zupa rosół - 200 kg, Zupa porowa - 150 kg, Zupa ziemniaczana - 150 kg, Zupa żurek - 150 kg, Zupa barszcz biały - 150 kg, Zupa barszcz czerwony - 200 kg, Zupa cebulowa - 150 kg, Zupa kalafiorowa - 150 kg, Zupa ogonowa - 150 kg, Zupa pieczarkowa - 150 kg, Zupa pomidorowa - 150 kg, Zupa wiosenna - 150 kg, Sos biały - 80 kg, Sos pieczeniowy - 80 kg, Sos myśliwski - 80 kg, Sos grzybowy - 80 kg, Sos pomidorowy - 100 kg, Sos boloński - 45 kg, Sos neapolitański - 45 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - Artykuły sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów sojowych w n/w ilościach: Granulat sojowy - 300 kg, Kostka sojowa - 450 kg, Kotlet sojowy a la schabowy - 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie nr 6 - Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw w n/w ilościach: Czosnek granulowany - 15 kg, Fix do gulaszu - 70 kg, Ziele angielskie - 30 kg, Liść laurowy - 25 kg, Majeranek - 12 kg, Papryka słodka mielona - 60 kg, Pieprz czarny mielony - 70 kg, Sól - 2555 kg, Bazylia - 4 kg, Oregano - 4 kg, Koper suszony - 15 kg, Natka pietruszki suszona - 15 kg, Przyprawa warzywna typu vegetta - 120 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie nr 7 - Produkty przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów przemiału ziarna w n/w ilościach: Mąka pszenna - 3000 kg, Mąka ziemniaczana - 150 kg, Kasza gryczana - 2500 kg, Kasza jęczmienna - 3000 kg, Ryż - 3800 kg, Kasza manna - 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.61.00.00-7, 15.61.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie nr 8 - Inne artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa innych artykułów spożywczych w n/w ilościach: Herbata - 760 kg, Kwasek cytrynowy - 30 kg, Przyprawa w płynie typu maggi - 1700 l, Ocet - 500 l, Majonez - 150 kg, Musztarda - 320 kg, Chrzan tarty - 400 kg, Budyń - 12 kg, Galaretka - 9 kg, Kisiel - 15 kg, Proszek do pieczenia - 60 szt., Krem czekoladowy - 35 kg, Cukier waniliowy - 60 szt., Kakao - 12 kg, Paluszki słone - 260 szt., Wafelek - 200 szt., Baton - 200 szt., Czekolada mleczna - 12 kg, Cukierki czekoladowe - 10 kg, Biszkopty - 20 kg, Lizak - 280 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna - 7 kg, Kaszka mleczno - ryżowa - 3 kg, Ciastka maślane - 25 kg, Herbata owocowa - 10 kg, Płatki kukurydziane - 30 kg, Chrupki kukurydziane - 300 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.80.00.00-6, 15.87.11.00-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.33.10.00-7, 15.83.31.00-7, 15.84.20.00-2, 15.84.10.00-5, 15.84.23.00-5, 15.84.22.20-0, 15.84.21.00-3, 15.84.23.00-5, 15.61.33.11-1, 15.86.30.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie nr 9 - Przetwory owocowo - warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworów owocowo - warzywnych w n/w ilościach: Koncentrat pomidorowy - 1400 kg, Leczo - 2500 kg, Ogórki konserwowe - 4000 kg, Sok przecierowy 0,33 l - 150 szt., Kukurydza konserwowa - 10 kg, Groszek konserwowy - 10 kg, Brzoskwinie w syropie - 25 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.25-2, 15.33.10.00-7, 15.33.15.00-2, 15.98.21.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie nr 10 - woda źródlana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa 2500 szt. wody źródlanej 1,5 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.