eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sanok › Dostawy artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Nr 2 w Sanoku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-02

Sanok: Dostawy artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Nr 2 w Sanoku
Numer ogłoszenia: 430246 - 2012; data zamieszczenia: 02.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku , ul. Stróżowska 15, 38-500 Sanok, woj. podkarpackie, tel. 0-13 46-53-951, faks 0-13 46-53-961.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs2.sanok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka jednostki samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Nr 2 w Sanoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych (kod CPV 15000000-8, 03000000-1 wg Wspólnego Słownika Zamówień) dla ZS Nr 2 w Sanoku, których szacunkową ilość określa załącznik nr 2 do SIWZ, z podziałem na zadania..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.13.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.87.00.00-7, 15.89.10.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.20.00-4, 15.22.10.00-3, 15.22.90.00-9, 15.89.43.00-4, 03.00.00.00-1, 03.14.25.00-3, 03.21.21.00-1, 03.21.22.00-2, 03.22.10.00-6, 03.22.12.60-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony na podstawie podpisanego oświadczenia, którego wzór jest Załącznikiem Nr 3 do SIWZ oraz aktualnego odpisu z właściwego rejestru, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony na podstawie podpisanego oświadczenia, którego wzór jest Załącznikiem Nr 3 do SIWZ oraz aktualnego odpisu z właściwego rejestru, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna niniejszy warunek za spełniony na podstawie podpisanego oświadczenia, którego wzór jest Załącznikiem Nr 3 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna niniejszy warunek za spełniony na podstawie podpisanego oświadczenia, którego wzór jest Załącznikiem Nr 3 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna niniejszy warunek za spełniony na podstawie podpisanego oświadczenia, którego wzór jest Załącznikiem Nr 3 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • próbki, opisy lub fotografie
  • inne dokumenty

    Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia oceny organoleptycznej i przydatności w procesie technologicznym produkcji żywności na podstawie próbek dostarczonych przez Wykonawców na ich koszt, w wypadku złożenia oferty na towary równoważne, które nie są Zamawiającemu znane. Na okoliczność oceny zostanie powołana Komisja i zostanie sporządzony protokół. W zakresie realizacji Zadania Nr 4 Zamawiający domaga się dołączenia do specyfikacji cenowej metek wyrobów zawierających co najmniej: nazwę handlową (np. Szynka Bauera), nazwę produktu (np. wędzonka wieprzowa, parzona), skład surowcowy, w szczególności zawartość i rodzaj mięsa (np. mięso wieprzowe min. 60 %, konserwanty, barwniki, stabilizatory itp.), wagę wyrobu, producenta

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Obowiązujące ceny jednostkowe będą zgodne ze złożoną ofertą za wyjątkiem produktów wymienionych w zadaniu Nr 8 - gdzie obowiązywać będzie cena jednostkowa z dnia dostawy. W okresie obowiązywania umowy, tj. od 02-01-2013 r. do 31-12-2013 r., na dostawę produktów określonych w specyfikacji do realizacji Zadania Nr 8 obowiązywać będą ceny rynkowe z dnia dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji cen dostarczanych produktów. Zamawiający zastrzega, że ceny z dnia dostawy nie mogą być wyższe niż uśrednione ceny z aktualnego Notowania cen w Sandomierskim Ogrodniczym Rynku Hurtowym S. A., powiększone o maksymalnie 20 %. Notowania cen w SORH S. A. będą stanowiły dla Zamawiającego odnośnik do porównań. Zamawiający - celem sprawdzenia obowiązujących cen - korzystał będzie z Portalu Profesjonalistów Rynku owocowo - warzywnego: http://www.fresh-market.pl, z zakładki http://ceny.fresh-market.pl/ceny_w_polsce/sandomierz . W wypadku, gdy w Notowaniach cen SORH S. A. nie będzie interesującego Zamawiającego produktu, Zamawiający skorzysta ze strony http://www.agrohurtsa.pl/index.php?strona=notowania . W przypadku trzykrotnego stwierdzenia przez Zamawiającego zawyżonych cen w zakresie realizacji Zadania Nr 8, Zamawiający będzie traktował to jako drastyczne naruszenie warunków umowy, co stanowić będzie podstawę do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym, z wszelkimi konsekwencjami wynikającymi z umowy. Ceny w okresie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie tylko w przypadku udokumentowanej zmiany cen urzędowych lub podatku VAT. Zmiana ceny jednostkowej brutto może nastąpić także w przypadku zmiany wartości czynników cenotwórczych tj. o wzrost wartości wskaźnika inflacji z ostatnich trzech miesięcy poprzedzających zmianę, opublikowany w Dzienniku Urzędowym Głównego Urzędu Statystycznego. W czasie trwania sprzedaży promocyjnej artykułów objętych ofertą przetargową, Wykonawca zobowiązuje się do sprzedawania Zamawiającemu tych artykułów po cenach promocyjnych, jeżeli są one niższe od przetargowych, przez cały okres trwania promocji. Zamawiający dopuszcza możliwość rozwiązania umowy w trybie Art. 145 Ustawy - Prawo zamówień publicznych i w tym przypadku nie mają zastosowania postanowienia o karze umownej, zatem Wykonawca nie może żądać odszkodowania. Każda ze stron może rozwiązać umowę bez wypowiedzenia w przypadku rażącego naruszenia przez drugą stronę istotnych postanowień umowy. Zamawiający rozwiązuje umowę za 30 - dniowym terminem wypowiedzenia w przypadku zawarcia umowy z innym podmiotem, której przedmiotem jest świadczenie usług przygotowywania lub gotowania posiłków. W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonanej części umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs2.sanok.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, ul. Stróżowska 15, 38-500 Sanok; gabinet nr 5 (u sekretarza Zespołu) lub 2 (u kierownika gospodarczego Zespołu)..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, ul. Stróżowska 15, gabinet nr 5 (sekretariat), 38-500 Sanok..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa produktów ogólno spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa wyrobów wędliniarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa mięs.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa zup, bulionów sosów i przypraw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 18.58.70.00-7, 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa warzyw, owoców, grzybów surowych oraz jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 03.21.21.00-1, 03.21.22.00-2, 03.22.10.00-6, 03.22.12.60-6, 03.22.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców przetworzonych, mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.20.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa ryb przetworzonych, mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: dostawa produktów spożywczych gotowych-garmażerki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wg Załącznika Nr 2 do SIWZ w zakresie realizacji tegoż zadania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.