eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białystok › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Bursy Szkolnej w Białymstoku, 15-034 Białystok, ul. Dobra 3

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-03-26

Białystok: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Bursy Szkolnej w Białymstoku, 15-034 Białystok, ul. Dobra 3
Numer ogłoszenia: 42761 - 2015; data zamieszczenia: 26.03.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 26413 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna, ul. Dobra 3, 15-034 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 7326 989, faks 85 740 62 82.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Bursy Szkolnej w Białymstoku, 15-034 Białystok, ul. Dobra 3.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułu spożywczych w miarę zgłaszanego przez Zamawiającego zapotrzebowania przez 12 miesięcy od daty zawarcia umowy (wyłączając okres wakacji, ferii zimowych, przerw świątecznych na niżej podane grupy artykułów spożywczych zgodnie z CPV Zadanie nr 1 Różne produkty spożywcze - chleb i pieczywo - CPV15800000-6 wg załącznika nr 1 do SIWZ, Zadanie nr 2 Różne produkty spożywcze - wyroby ciastkarskie i piekarnicze - CPV-15800000-6 wg załącznika nr 2 do SIWZ, Zadanie nr 3 Różne produkty spożywcze - CPV-15800000-6, 15600000-4 wg załącznika nr 3 do SIWZ, Zadanie nr 4 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV- 15800000-9 wg załącznika nr 4 do SIWZ, Zadanie nr 5 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV- 15800000-9 wg załącznika nr 5 do SIWZ, Zadanie nr 6 Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3 wg załącznika nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na zadania nr 1,2,3,4,5,6 Każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie. Wykonawca ma prawo złożyć ofertę na poszczególne zadania tj. 1,2,3,4,5,6. W przypadku składania ofert na cały zakres zamówienia, oferowaną cenę należy przedstawić oddzielnie na poszczególne części zamówienia. Oferta musi być kompletna w każdej części zamówienia. Nie uwzględnienie w ofercie chociażby jednej pozycji z asortymentu artykułów, określonych w załącznikach skutkować będzie odrzuceniem oferty. Zamawiający wymaga Dostarczane sukcesywnie partie towaru będą odpowiednio opakowane i oznakowane o najwyższej jakości z ważnym terminem przydatności do spożycia i posiadać będą aktualne świadectwa dopuszczające do spożycia i sprzedaży, dostawca dostarczy je każdorazowo Zamawiającemu na jego wezwanie. a)Wykonawca udzieli Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, określonych na czytelnych etykietach. b)Wykonawca zagwarantuje Zamawiającemu, że dostarczona żywność będzie wolna od wad. c)Wykonawca zagwarantuje, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136, poz.914 z póź. zm.). Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Produkty mają być oznakowane zgodnie z wymogami rozporządzenia w sprawie oznakowań środków spożywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 z póź. zm. ) tzn. musza zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta. d)Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu będącego przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okażą na każde żądanie zamawiającego. e)Wymagania jakie powinien spełnić Wykonawca w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Produkty oznakowane mają być zgodne z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 ). Przy każdej dostawie wędlin i mięsa Zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacji HDI zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz.127 ) oraz rozporządzenie WE 856/2004 PEiR z 29.04.2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r. z póź. zm.) f)Przy każdej dostawie Wykonawca przedstawi Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.). Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem dostawcy do magazynu zamawiającego - forma płatności - przelew Ilości podane w załącznikach 1, 2, 3, 4, 5, 6 są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie, dokonywane faxem lub telefonicznie w dni powszednie z wyłączeniem okresu wakacji, ferii zimowych, przerw świątecznych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1 Różne produkty spożywcze - chleb i pieczywo - CPV15800000-6 wg załącznika nr 1 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia Prus Market Teresa Prus, ul. Jurowiecka 54, Białystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17692,50

  • Oferta z najniższą ceną: 17692,50 / Oferta z najwyższą ceną: 18533,96

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2 - Różne produkty spożywcze - wyroby ciastkarskie i piekarnicze -CPV -15800000-6 wg załącznika nr 2 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powszechna Spółdzielnia Spożywców Społem w Białymstoku, Rynek Kościuszki 15, Białystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 13277,74

  • Oferta z najniższą ceną: 13277,74 / Oferta z najwyższą ceną: 13277,74

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 3 - Różne produkty spożywcze - CPV - 15800000-6, 15600000 - 4 wg załącznika nr 3 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe MILAND Sp. z o.o., Al. 1000-lecia P.P. 4, Białystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 55000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 59655,45

  • Oferta z najniższą ceną: 59655,45 / Oferta z najwyższą ceną: 61130,45

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Zadanie nr 4 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV - 15800000-9 wg załącznika nr 4 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Mięsny BOST Jakim Bogdan, Jakim Stanisław Sp. J. 18-106 Turośń Kościelna, ul. Lipowa 48, ul. Lipowa 48, Turośń Kościelna, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 47500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 43538,25

  • Oferta z najniższą ceną: 43538,25 / Oferta z najwyższą ceną: 49533,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Zadanie nr 5 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV- 15800000-9 wg załącznika nr 5 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS Sp. z o.o., Potoczyzna 33 a, Mońki, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 120000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 122403,75

  • Oferta z najniższą ceną: 122403,75 / Oferta z najwyższą ceną: 125307,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Zadanie nr 6 - Produkty mleczarskie - CPV-15500000-3 wg załącznika nr 6 do SIWZ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • HURT i DETAL Art. Spożywczo - Rolne Anna Siekierko, 18-200 Wysokie Mazowieckie, ul. Szpitalna 24, ul. Szpitalna 24, Wysokie Mazowieckie, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 98000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 99945,98

  • Oferta z najniższą ceną: 99945,98 / Oferta z najwyższą ceną: 102014,03

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.