eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Daszyna › PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH (DAŃ GORĄCYCH) DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DASZYNA W 2012 R.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-14

Daszyna: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH (DAŃ GORĄCYCH) DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DASZYNA W 2012 R.
Numer ogłoszenia: 426282 - 2011; data zamieszczenia: 14.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Daszynie , Daszyna 34a, 99-107 Daszyna, woj. łódzkie, tel. 24 3890410, faks 24 3890410.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW OBIADOWYCH (DAŃ GORĄCYCH) DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DASZYNA W 2012 R..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących posiłków obiadowych (dań gorących) dla dzieci i młodzieży do niżej wymienionych szkół na terenie gminy Daszyna: - Publiczna Szkoła Podstawowa w Daszynie - Gimnazjum w Daszynie - Publiczna Szkoła Podstawowa w Mazewie. 2. Zamawiający przewiduje przygotowanie i dostarczenie maksymalnie 95 gorących posiłków obiadowych (dań gorących) dziennie przez 183 dni nauki szkolnej. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu), co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy wykonania zamówienia. 3. Żywienie dzieci odbywać się będzie pięć razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku, przez cały 2012 r., z wyłączeniem wakacji, ferii zimowych, dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych. 4.Dostawa posiłków odbywać się będzie od dnia 2012/01/02 do dnia 2012/12/19 w terminach, miejscach i godzinach ustalonych przez Wykonawcę z dyrektorami szkół. 5.Zamawiający zobowiązany jest do dostarczenia Wykonawcy zapotrzebowania na posiłki z dowozem, które stanowi załącznik do umowy. 6.Wykonawca odpowiada za przygotowanie posiłków zgodnie z normami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 7.Do przygotowania posiłków Wykonawca będzie używał wyłącznie produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych. 8.Proces produkcji i transport posiłków musi odbywać się zgodnie z wymogami higieniczno - sanitarnymi. 9.Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane. 10.Dostarczony posiłek powinien spełniać następujące warunki: 1) zupa w ilości 400 ml z wkładką mięsną w ilości 100 g (po ugotowaniu) nie częściej niż 2 razy w tygodniu, lub 2) dania mięsne składające się z: -sosu mięsnego lub porcji mięsnej w ilości 100 g po ugotowaniu -węglowodanów (ziemniaki lub ryż, kasza, makaron, kluski śląskie) w ilości 200 g -surówki lub gotowanych jarzyn w ilości 100 g. 11.Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 12.Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków. 13.Wykonawca zobowiązany jest dbać o czystość termosów. 14.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego dobru i jakości posiłków. 15.Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc do korzystania z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od ilości zgłoszeń. 16.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 17.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 18.Zamawiający nie dopuszcza udziału podwykonawców w przedmiotowym postępowaniu..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, iż posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności przedmiotowego zamówienia -oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP-załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, iż posiada wiedzę i doświadczenie do wykonywania określonej działalności lub czynności przedmiotowego zamówienia -oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP-załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, iż spełnia warunek dotyczący dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym do wykonywania przedmiotowego zamówienia lub załączy pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego-oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP-załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, iż spełnia warunek udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 ustawy PZP- załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca oświadczy, iż spełnia warunek udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 ustawy PZP- załącznik nr 2 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Decyzja o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności w zakresie produkcji potraw od surowca i świadczenia usług cateringowych posiłków wystawioną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydane przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na podstawie art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.daszyna.bip.cc
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.daszyna.bip.cc.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Daszynie , Daszyna 34a, 99-107 Daszyna, woj. łódzkie,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.