eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieradz › Dostawy produktów spożywczych i napojów w 2010 r., podzielone na 5 części.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-10

Sieradz: Dostawy produktów spożywczych i napojów w 2010 r., podzielone na 5 części.
Numer ogłoszenia: 424714 - 2009; data zamieszczenia: 10.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1551 , ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8261688, faks 43 8261466.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.15sbwd.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów spożywczych i napojów w 2010 r., podzielone na 5 części..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych i napojów w 2010 r, określonych według wspólnego słownika zamówień (CPV): 15000000-8, wchodzących w skład następujących części zamówienia : Część 1 - grupa wg CPV - 153 : sok owocowy w kartoniku 200 ml 15321000-4 PN-A-75951:1994 sok owocowo-warzywny op. 200-350 ml 15320000-7 PN-A-75958:1996 kompot wiśniowy 0,9 l 15332100-5 PN - 75/A - 75953 kompot z czarnej porzeczki 0,9 l 15332100-5 PN - 75/A - 75953 ogórki konserwowe po odcieku opak. do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z ogórka do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z kapusty dp 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z czerwonej kapusty do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 dżemy owocowe opak. do 1 kg 15332290-3 PN - 87/A - 75100 Część 2 - grupa wg CPV - 154 : olej uniwersalny rafinowany 1 l 15421000-5 PN - A - 82300 masło roślinne kostki 250 g 15412200-1 PN - A-86901 1997 Część 3 -grupa wg CPV - 156 : mąka pszenna opak. 1 kg 15612100-2 mąka ziemniaczana opak. 1 kg 15612000-1 PN - 63/R - 64810 płatki kukurydziane różne smaki opak. do 500 g 15613311-1 Część 4 -grupa wg CPV - 158 : ciastka różne opak. do 3 kg 15821200-1 PN - A-88108 1998 musztarda 1000g 15871250-1 PN-A- 86964:1997 chrzan 1000g 15890000-3 PN - A - 77806 ketchup 1000g 15871230-5 PN - A 86951:1997 kakao 250 g 15841000-5 PN-A-88103:1998 ocet spirytusowy but. 1l 15871120-1 PN-A-79733:1996 kawa naturalna mielona do 500 g 15861300-4 PN - 93/A 76100 kwasek cytrynowy opak. 20 g 15890000-3 PN- 81/A-79734 majonez 1 kg 15871273-8 PN-A-86950:1995 przyprawa warzywna do potraw opak. 250 g 15871270-7 baton czekoladowy typu Snickers 55 g lub równoważny 15842220-0 PN - A-88112 199 baton czekoladowy typu Mars50 g lub równoważny 15842220-0 PN - A-88112 1998 wafelek w czekoladzie 39 g 15842000-2 PN - A-88114 1999 Część 5 -grupa wg CPV - 159 : woda mineralna gazowana i niegazowana 1,5 l 15900000-7 PN -Z-11002:1999 typu Żywiec Zdrój lub równoważna 2.Szczegółowy asortyment oraz ilości produktów spożywczych i napojów przedstawiają załączniki nr 2 - 6 arkusze kalkulacyjne stanowiące integralne części SIWZ. 3.Przedmiot zamówienia musi spełniać niżej wymienione wymagania jakościowe: -Przyprawa warzywna do potraw VEGETA lub równoważna o takiej samej lub wyższej jakości; -Chrzan MOTYL lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości; -Ketchup KOTLIN lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości; -Kawa naturalna JACOBS KRONUNG lub równoważna o takiej samej lub wyższej jakości; -Majonez WINIARY lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości; -Baton czekoladowy MARS lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości; -Baton czekoladowy SNICKERS lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości; -Wafelek w czekoladzie GRZESIEK lub równoważny o takiej samej lub wyższej jakości opakowany każdy pojedynczo; Woda mineralna ŻYWIEC ZDRÓJ lub równoważna o podobnej zawartości składników mineralnych. 4.W celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest dołączyć do pierwszej dostawy świadectwo jakości handlowej wydane przez WIJHARS. 5.Dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego na 1 dzień przed terminem planowanej dostawy, w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 6.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: -ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 r. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.); -ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); -rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); -rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.); -rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.); -rozporządzenia Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. Urz. UE L 364 z 20.12.2006 r., str. 5 - 24, z późn.zm.); -rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 338 z 07.12 .2005 r. , str. 1 -26, z późn. zm.); -rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r. Nr 137, poz. 966, z późn. zm.). -rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. Nr 112, poz. 774).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy prawo zamówień publicznych. 2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oferty oraz załączonych dokumentów i wykluczy z postępowania Wykonawców, którzy: 1) Złożą nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; 2) Nie złożą wymaganych oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków wymienionych w punkcie X SIWZ; 3) Nie zgodzą się na przedłużenie okresu związania ofertą; 3. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożą dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, lub, którzy złożyli dokumenty zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba, że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnienie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo termin składania ofert. (art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych). 4. Zamawiający niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zawiadamia Wykonawcę o wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 5. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 6. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli wystąpi przynajmniej jedna przesłanka unormowana w art. 89 ust. 1 Prawa zamówień publicznych w brzmieniu: 1)jest niezgodna z ustawą. 2)jej treść nie odpowiada treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3. 3)jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. 4)zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. 5)została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert. 6)zawiera błędy w obliczeniu ceny. 7)wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodzi się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3. 8)jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 7. Zamawiający niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zawiadamia wszystkich Wykonawców o odrzuceniu ofert, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 8. Zgodnie z art. 23 ust. p.z.p. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1.Podpisane oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania w sprawie udzielenia zamówienia (art. 24 ust. 2 pkt 3 Prawa zamówień publicznych) (załącznik nr 5); 2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (§ 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia z dnia 19.05.2006 r., Dz. U. Nr 87, poz. 605); lub aktualne zaświadczenie z Urzędu Miasta, Gminy lub wójta gminy o posiadaniu gospodarstwa rolnego - dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz.U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.); 3.Zaświadczenia właściwego urzędu skarbowego o braku zaległości podatkowych lub zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległości podatkowych lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawionego nie wcześniej niż 3 m-ce przed upływem terminu składania ofert; 4.Zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych opłaceniu składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, lub zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego (ZUS) - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 5.Aktualną polisę ubezpieczeniową OC (ważną przez cały okres związania umową) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależne wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia; 6.Oświadczenie Wykonawcy (załącznik nr 6), że środki transportu spełniają wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U. Nr 21 poz. 179 z 2003 r.) zgodnie z ustawą w zakresie bezpieczeństwie żywności i żywienia - (Dz.U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225); 7.Zaświadczenie wystawione przez właściwego miejscowo wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (WIJHARS) lub karta zgłoszeniowa z potwierdzeniem przyjęcia przez WIJHARS, potwierdzające, że prowadzona przez wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych na podstawie art. 12 ustawy z dnia z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - nie dotyczy rolników w rozumieniu przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników, w zakresie prowadzonej działalności rolniczej. 8.Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, obowiązany jest dołączyć do oferty cenowej dokument wystawiony na Wykonawcę przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub certyfikat stwierdzający, że u Wykonawcy w produkcji i w obrocie zaoferowanego do dostawy asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP. 9.Decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (na podst. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia). 10.Podpisane oświadczenie, w którym Wykonawca powierza część zamówienia podwykonawcy lub oświadczenie, w którym Wykonawca nie powierza żadnej części zamówienia podwykonawcy (załącznik nr 7). 11.Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie; 3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 12.Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 11 ppkt 1), 2) i 3), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 13. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie do oferty załączyć dokumenty: 1)umowę regulującą współpracę Wykonawców występujących wspólnie, w której ustanawia się pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego 2)oświadczenia i dokumenty wymienione w punktach 1 - 12 dla każdego Wykonawcy z osobna. Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów albo kopii. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem i poświadczone za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy w obrocie gospodarczym..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.15sbwd.internetdsl.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa Nr 1551 ul. Wojska Polskiego 78 98-200 Sieradz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Kancelaria Jawna Jednostka Wojskowa Nr 1551 ul. Wojska Polskiego 78 98-200 Sieradz.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa wg CPV - 153 :.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sok owocowy w kartoniku 200 ml 15321000-4 PN-A-75951:1994 sok owocowo-warzywny op. 200-350 ml 15320000-7 PN-A-75958:1996 kompot wiśniowy 0,9 l 15332100-5 PN - 75/A - 75953 kompot z czarnej porzeczki 0,9 l 15332100-5 PN - 75/A - 75953 ogórki konserwowe po odcieku opak. do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z ogórka do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z kapusty dp 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 sałatka z czerwonej kapusty do 1 kg 15331500-2 PN - 75/A - 77801 dżemy owocowe opak. do 1 kg 15332290-3 PN - 87/A - 75100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.10.00-4, 15.32.00.00-7, 15.33.21.00-5, 15.33.15.00-2, 15.33.22.90-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa wg CPV - 154.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: olej uniwersalny rafinowany 1 l 15421000-5 PN - A - 82300 masło roślinne kostki 250 g 15412200-1 PN - A-86901 1997.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.42.10.00-5, 15.41.22.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa wg CPV - 156.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka pszenna opak. 1 kg 15612100-2 mąka ziemniaczana opak. 1 kg 15612000-1 PN - 63/R - 64810 płatki kukurydziane różne smaki opak. do 500 g 15613311-1.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.61.20.00-1, 15.61.33.11-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa wg CPV - 158.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ciastka różne opak. do 3 kg 15821200-1 PN - A-88108 1998 musztarda 1000g 15871250-1 PN-A- 86964:1997 chrzan 1000g 15890000-3 PN - A - 77806 ketchup 1000g 15871230-5 PN - A 86951:1997 kakao 250 g 15841000-5 PN-A-88103:1998 ocet spirytusowy but. 1l 15871120-1 PN-A-79733:1996 kawa naturalna mielona do 500 g 15861300-4 PN - 93/A 76100 kwasek cytrynowy opak. 20 g 15890000-3 PN- 81/A-79734 majonez 1 kg 15871273-8 PN-A-86950:1995 przyprawa warzywna do potraw opak. 250 g 15871270-7 baton czekoladowy typu Snickers 55 g lub równoważny 15842220-0 PN - A-88112 1998 baton czekoladowy typu Mars 50 g lub równoważny 15842220-0 PN - A-88112 1998 wafelek w czekoladzie 39 g 15842000-2 PN - A-88114 1999.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.12.00-1, 15.87.12.50-1, 15.89.00.00-3, 15.87.12.30-5, 15.84.10.00-5, 15.87.11.20-1, 15.86.13.00-4, 15.87.12.73-8, 15.87.12.70-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa wg CPV - 159.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: woda mineralna gazowana i niegazowana 1,5 l 15900000-7 PN -Z-11002:1999 typu Żywiec Zdrój lub równoważna.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.