eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jelenia Góra › Dostawa artykułów spożywczych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-03-26

Jelenia Góra: Dostawa artykułów spożywczych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego
Numer ogłoszenia: 42467 - 2015; data zamieszczenia: 26.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół i Placówek Specjalnych , ul. Kruszwicka 3, 58-500 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7678963, 7538723, faks 0-75 7538726.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: bip294.lo.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w pakietach. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9; Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1; Część 4-ryby mrożone, warzywa mrożone 152200006; 15331177-9; Część 5-chleb,artykuły piekarnicze CPV 15810000-9; Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, batoniki Grześki w czekoladzie 39g szt.1518, ciastka delicje 147g szt. 436, Cukier 1340 kg, cukierki Michałki Śnieżka kg 110, czekolada Milka 100g szt. 607, czekolada Wedel 100g szt. 251, deserek Hej 150 g szt 334, dżem truskawkowy Łowicz słoik 280 g 200 szt., dżem wiśniowy Łowicz słoik 280 g 160 szt., fasola Jas średni 400g szt. 165, groch łuszczony połówki 400g szt 165, herbata expresowa Saga (300 torebek. w paczce) 40 szt, jajka kl. L ściółkowe 2500, jajka kl. L szt. 5840, jogurt Fantasia 122g szt. 430, jogurt Gratka 115g szt. 390, jogurt Jogobella 150g szt. 1430, jogurt Miamu 125 g szt. 315, jogurt owocowa Wyspa 150 g szt. 260, jogurt Serduszko 125 g szt. 521, kakao Puchatek 500g szt.50, kakao Decomoreno 150 g szt. 200, kasza gryczana 400g szt 165, kasza jęczmienna kg 170, kasza manna 20 kg, kawa inka paczka 150g szt. 75, ketchup łagodny Pudliszki 480 g szt 260, kompot czarna porzeczka 860 g Frubex szt. 36, koncentrat pomidorowy Pudliszki 950g szt 85, konfitura brzoskwiniowa Łowicz 240g szt.76, konfitura truskawkowa Łowicz 240g szt.88, konfitura Wiśniowa Łowicz 240g szt.64, krem Nutella 600 g szt 42, kukurydza konserwowa Pudliszki 400 g szt 120, majonez Winiary 3000ml szt.9, majonez Winiary 700 ml szt. 160, makaron Czarniecki szt. 100, makaron łazanki Lubella kg 43, makaron nitki Goliard 250g szt. 290, makaron spaghetti Lubella 500 g szt 30, makaron spaghetti Lubella kg. 90, makaron świderki Lubella kg 180, margaryna Kasia 250 g szt. 154, masło mixełko łaciate 200 g szt. 320, masło Osełka SOBIK 300g szt. 900, masło wiejskie Koło 82% 200 g szt. 1250, mąka wrocławska typ 500 kg 370, mleko folia 2% 0,9 l szt 800, mleko karton 2% 1 l szt. 2100, ogórek konserwowy Frubex słoik g 880 szt.450, olej Oleo 1 l szt. 700, pasta sandwiczowa 160 g szt 274, pasztet prochowicki 160g szt. 130, płatki Chocapic 550 g Nestle szt 19, płatki Cini Mini 550g Nestle szt. 32, płatki kukurydziane Nestle 1 kg szt 12, płatki Nesguick 500 g szt. 30, przyprawa Kucharek 200 g szt. 400, przyprawa Kucharek kg 23, przyprawa Maggi Winiary 960 g szt 29, ryż Paraboiled 4x100g szt. 180 ryż kg 200, ser Salami Serenada dojrzewajacy tłusty kg 110, ser żółty Gouda plastry kg 35, serek Almette smiatankowy 150 g szt. 250, serek Danio 140g szt. 1220, serek Hej 150 g szt 356, serek topiony krążek Hochland 200 g mix szt 75, serek wiejski 200 g Koło szt. 72, sok pomarańczowy 0,2 l karton szt 1500, sok Kubuś 0,33 l szt.2300, sól kg 240, szczaw konserwowy Rolnik 300 g szt 198, śmietana Łaciata 18% 0,5 litr 1050, śmietana Łaciata 30% 0,5 litra szt. 400, twaróg półtłusty krajanka kg 115, twaróg półtłusty w pergaminie kg 100, zupa Żurek Winiary 49 g szt. 230. Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9; boczek surowy kg 40, boczek wędzony 50 kg, kiełbasa krakowska podsuszana z polskiego Dwora kg 20, kiełbasa krucha kg 40, kiełbasa mortadela kg 37, kiełbasa parówki bananowe kg 20; kiełbasa parówki z szynki 250 g op. 80, kiełbasa parówki z szynki zawartość mięsa minimum 80% kg 80, kiełbasa sucha Geesowska kg 35, kiełbasa surowa biała kg 140, kiełbasa śląska 170 kg, kości wędzone kg 150, mięso filet z kurczaka 480 kg, mięso karczek b/kości 380 kg, mięso łopatka b/kości kg 650, mięso schab b/kości kg 300, mięso szynka b/kości kg 150, mięso udko z kurczaka kg 470, mięso wołowina pieczeniowa kg 90, porcje rosołowe ze skrzydełkami kg 1020, Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1; , banany 650 kg, buraki 400 kg, cebula 450 kg, cytryny 45 kg, jabłka 2300 kg, kapusta biała 230 kg, kapusta czerwona 130 kg, kapusta kiszona wiadro 5 kg 600 kg, kapusta pekińska 310 kg, mandarynki 350 kg, marchew korzeń 250 kg, ogórki kiszone op.3 kg szt. 25, ogórki kiszone op.500g 240 szt, papryka czerwona kg 50, pieczarki 155 kg, pietruszka korzeń 45 kg, , pomidor 390 kg, por kg 60, seler 105 kg, Ziemniaki 7500 kg. Część 4-ryby mrożone, warzywa mrożone CPV 152200006; 15331170-9; brokuł kg 90; bukiet warzyw królewski 110 kg, fasola szparagowa 100 kg, groszek 75 kg, kalafior kg 55, makrela wędzona 60 kg, marchew kostka 265 kg, marchew mini kg 80, mieszanka chińska kg 180, mieszanka kompotowa bez pestki kg 220, paluszki rybne z Mintaja kg 90, porzeczka czarna kg 50, porzeczka czerwona kg 50, ryba filet Dorsz bez glazury 320 kg, ryba filet Miruna bez glazury kg 420 , szpinak rozdrobniony kg 25, truskawka mrożona 290 kg, wiśnia drylowana kg 20, wiśnia kg 20, włoszczyzna paski 445 kg, zupa grzybowa 55 kg , zupa jarzynowa 120 kg. Część 5-chleb,artykuły piekarnicze CPV 15810000-9; bułka drożdżowa nadziewana 100 g szt. 540, bułka grahamka 100 g szt. 300, bułka tarta kg 70, bułka z dynią 30 g szt. 3100, bułka razowa 80g szt. 300, bułka ziołowa 80 g szt 740, bułka zwykła duża 80 g szt. 1500, bułka zwykła mała 50 g szt. 4400, chałka duża 400 g szt 210, chałka mała 300g szt. 90, chleb graham 400 g szt. 50, chleb pełnoziarnisty 400 g szt 160, chleb razowy 400 g szt 320, chleb słonecznikowy 400 g szt 50, chleb wieloziarnisty 400 g szt. 100, chleb wiejski 600 g szt 800, chleb zwykły krojony 600 g szt. 900, ciasto babka piaskowa 400 g szt 50, ciasto sernik wiedeński kg 60, ciasto sernik z owocami kg 90, pączek szt. 150, rogal maślany 100 g szt. 400. Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8 kluski leniwe świeże 290 kg, kluski śląskie świeże 210 kg, kopytka świeże 230 kg, krokiety z kapustą i pieczarkami świeże 65 kg krokiety z serem i pieczarkami świeże 120 kg, naleśniki z jabłkami świeże 50 kg, naleśniki z serem świeże 130 kg, pierogi ruskie świeże 330 kg, pierogi z jagodami świeże 20 kg, pierogi z kapustą i grzybami świeże 140 kg, Pierogi z mięsem świeże 185 kg, Pierogi z serem świeże 120 kg. pierogi z truskawkami świeże 20 kg, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamawianych dostaw o 20% w związku z nowym rokiem szkolnym i możliwą zmianą ilości uczniów, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić. Wykonawca dostarczy i rozładuje przedmiot zamówienia na wskazane przez zamawiającego miejsce na terenie Zespołu Szkół i Placówek Specjalnych przy ul. Kruszwickiej 3 i przy ul. Grottgera 1. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie raz - dwa razy w tygodniu po telefonicznym zamówieniu złożonym przez osoby upoważnione przez Zamawiającego w przeddzień dostawy w dni robocze w godzinach 7.00-15.00 transportem wykonawcy, przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami). Artykuły spożywcze muszą być świeże, o najwyższej jakości. Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania wszystkich odpowiednich norm oraz posiadać wszelkie niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zamówienia będą realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Artykuły spożywcze w pakietach. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9; Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1, Część 4-ryby, warzywa mrożone CPV 152200006; 15331177-9, Część 5-chleb,artykuły piekarnicze CPV 15810000-9, Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamawianych dostaw o 20 %.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.33.11.77 - 15.33.11.77 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.85.10.00 - Produkty mączne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Oświadczenie, że dostawy spełniają wszystkie odpowiednie normy oraz posiadają wszelkie niezbedne dokumenty i atesty dopuszczajace do obrotu na terenie kraju. Zobowiązanie, że wszystkie dostarczone produkty będą świeże, najwyższej jakości.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip294.lo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy 58-500 Jelenia Góra ul. Kruszwicka 3 tel 75 7538723 sekretariat. lub pobrać ze strony bip294.lo.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.04.2015 godzina 14:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy 58-500 Jelenia Góra ul. Kruszwicka 3 sekretariat..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.