eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › dostawy różnych produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-30

Bytom: dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 424604 - 2010; data zamieszczenia: 30.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Bytomiu , ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886210, faks 032 3886230.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Woda źródlana gazowana- butelka plastikowa 1,5 litra-3 000 Woda źródlana gazowana -butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-1 000 Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra-850 Woda źródlana niegazowana- butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-150 Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-4 500,Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-53 000 Makaron świderki-2600,Makaron nitki-800,Cukier biały -7500 Barszcz biały - w proszku -100,Barszcz czerwony - w proszku-100,Czosnek suszony ( mielony )-25 Herbata expresowa-1,5 gram-20,Herbata granulowana-100,Jarzynka-450,Żelatyna spożywcza -60 Kawa zbożowa-50,Kisiel bez cukru-70,Koper suszony -25,Kwasek cytrynowy-10,Liść laurowy-5, Majeranek-7,Majonez-500,Musztarda -200,Ocet-320,Papryka mielona (słodka)-6,Papryka mielona (ostra)-5,Pietruszka suszona ( nać )-15,Pieczywo ryżowe-10,Pieprz prawdziwy mielony-25,Przyprawa do mięs-17,Przyprawa w płynie-1500,Rosół drobiowy-300,Rosół jarzynowy-350,Sól-1400,Syrop wysoko słodzony-1900,Zaprawa cytrynowa-150,Ziele angielskie-5Zupa pieczarkowa-100,Żurek-130 Ryż łuskany - długoziarnisty-2750,Mąka pszenna ( typ 500 )-2500,Kasza jęczmienna - drobna -800 Kasza jęczmienna- gruba -500Kasza manna-700,Płatki kukurydziane -100,Płatki owsiane-100 Mąka ziemniaczana -400,Bułka tarta -600,Twaróg chudy - krajanka-1850,Serek waniliowy do 150 gram-1300 Serek naturalny do 150 gram-130,Jogurt owocowy do 150 gram-1600,Jogurt naturalny do 150 gram-155 ,Śmietana 12% ( max.5 l )-430,Ser topiony 100 gram-800,Ser twardy-700,Kefir do 200 gram-650 Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram-850,Serek kanapkowy czysty do 150 gram-800 Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone-1200,Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30 % (margaryna kanapkowa)-8 000,Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 50 % (masło roślinne )-2 150,Olej roślinny-1000,Smalec wieprzowy-1150 Granulat sojowy-100,00,Kotlety sojowe(schabowe)-250,00,Krajanka sojowa-350,00,Kostka sojowa-250,00 Dżem truskawkowy-200,00,Marmolada wieloowocowa-1000,00,Dżem jednorazowy(25gram)-150,00 Brokuły mrożone-400,00,Kalafiory mrożone-450,00,Truskawki mrożone opakowanie do 10 kg-100,00 Szpinak mrożony-500,00,Kapusta kiszona-4000,00,Ogórki kiszone-4000,00,Ogórki konserwowe-700,00 Groszek konserwowy-550,00,Papryka konserwowa-300,00,Leczo pieczarkowe-600,00,Sałatka szwedzka-700,00 Pasta pomidorowa - 30 %-1000,00,Chrzan tarty-200,00,Fasolka konserwowa-700,00,Szczaw konserwowy-350,00,Ryba mrożona - filety z mintaja -zawartość glazury nie więcej niż 20%-500 Burgery rybne - mrożone -500,Makrela wędzona - II ( mała)-400,Śledzie - matjasy w wiadrach -600 Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów-200,Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram-500 Szproty w pomidorach -poniżej 350 gram-500,Śledź w pomidorach -poniżej 350 gram-450 Sardynka w pomidorach -poniżej 350 gram-300,fasola biała średnia - 800,groch cały - 400 Jaja kurze - klasa M-50 000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.33.10.00-7, 15.20.00.00-0, 24.62.10.00-3, 01.11.22.00-7, 01.24.20.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 17.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 14.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony ustalają, że ceny jednostkowe zawarte w umowie nie ulegną zmianie przez okres trwania umowy z zastrzeżeniem, że dopuszczalne są zmiany cen w przypadku, gdy w trakcie obowiązywania umowy ustawodawca dokona zmiany stawki podatku VAT - w zakresie uwzględniającym zmianę tej stawki. Zmiana ta nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.01.2011 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4 SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: woda źródlana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda źródlana gazowana- butelka plastikowa 1,5 litra-3 000 Woda źródlana gazowana -butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-1 000 Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra-850 Woda źródlana niegazowana- butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-4 500 Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-53 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron świderki-2600 Makaron nitki-800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały 7500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Barszcz biały - w proszku -100,Barszcz czerwony - w proszku-100 Czosnek suszony ( mielony )-25,Herbata expresowa-1,5 gram-20, Herbata granulowana-100,Jarzynka-450,Żelatyna spożywcza -60 Kawa zbożowa-50,Kisiel bez cukru-70,Koper suszony -25 Kwasek cytrynowy-10,Liść laurowy-5,Majeranek-7,Majonez-500 Musztarda -200,Ocet-320,Papryka mielona (słodka)-6 Papryka mielona (ostra)-5,Pietruszka suszona ( nać )-15 Pieczywo ryżowe-10,Pieprz prawdziwy mielony-25,Przyprawa do mięs-17 Przyprawa w płynie-1500,Rosół drobiowy-300,Rosół jarzynowy-350 Sól-1400,Syrop wysoko słodzony-1900,Zaprawa cytrynowa-150 Ziele angielskie-5,Zupa pieczarkowa-100,Żurek-130.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: produkty przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż łuskany - długoziarnisty-2750,Mąka pszenna ( typ 500 )-2500 Kasza jęczmienna - drobna -800,Kasza jęczmienna- gruba -500 Kasza manna-700,Płatki kukurydziane -100,Płatki owsiane-100 Mąka ziemniaczana -400,Bułka tarta -600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: artykuły mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Twaróg chudy - krajanka-1850,Serek waniliowy do 150 gram-1300 Serek naturalny do 150 gram-130,Jogurt owocowy do 150 gram-1600 Jogurt naturalny do 150 gram-155,Śmietana 12% ( max.5 l )-430 Ser topiony 100 gram-800,Ser twardy-700 Kefir do 200 gram-650,Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram-850 Serek kanapkowy czysty do 150 gram-800 Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone-1200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: olej i tłuszcze roślinne lub zwierzęce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30 % (margaryna kanapkowa)-8 000 Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 50 % (masło roślinne )-2 150 Olej roślinny-1000,Smalec wieprzowy-1150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Granulat sojowy-100,00,Kotlety sojowe(schabowe)-250,00 Krajanka sojowa-350,00,Kostka sojowa-250,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem truskawkowy-200,00,Marmolada wieloowocowa-1000,00 Dżem jednorazowy(25gram)-150,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: warzywa przetworzone mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone-400,00 ,Kalafiory mrożone-450,00 Truskawki mrożone opakowanie do 10 kg-100,00,Szpinak mrożony-500,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: warzywa przetworzone kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona-4000,00,Ogórki kiszone-4000,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórki konserwowe-700,00,Groszek konserwowy-550,00,Papryka konserwowa-300,00 Leczo pieczarkowe-600,00,Sałatka szwedzka-700,00,Pasta pomidorowa - 30 %-1000,00 Chrzan tarty-200,00,Fasolka konserwowa-700,00,Szczaw konserwowy-350,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: ryby przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona - filety z mintaja -zawartość glazury nie więcej niż 20%-500 Burgery rybne - mrożone -500,Makrela wędzona - II ( mała)-400 Śledzie - matjasy w wiadrach -600 Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów-200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: ryby przetworzone konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram-500 Szproty w pomidorach -poniżej 350 gram-500 Śledź w pomidorach -poniżej 350 gram-450 Sardynka w pomidorach -poniżej 350 gram-300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: rośliny strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola biała- średnia-800,groch cały-400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.22.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze - klasa M-50 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.