eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Niemcza › Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej oraz osób dosrosłych na terenie Gminy Niemcza

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-10-30

Niemcza: Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej oraz osób dosrosłych na terenie Gminy Niemcza
Numer ogłoszenia: 424032 - 2012; data zamieszczenia: 30.10.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 298972 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Ogrodowa 1, 58-230 Niemcza, woj. dolnośląskie, tel. 074 8376441, faks 074 8376441.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej oraz osób dosrosłych na terenie Gminy Niemcza.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zakres usług: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci i młodzieży orz osób dorosłych na terenie Gminy Niemcza. Dzieci dożywiane są w szkole Podstawowej w Przerzeczynie -Zdroju oraz w Zespole Szkól w Niemczy w postaci usług cateringu polegającej na przygotowaniu, dowiezieniu i wydaniu w w/w szkołach dziennie 100 porcji ( szacunkowa liczba) gorących jednodaniowych obiadów, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości w przypadku zmiany ilości świadczeniobiorców uprawnionych do tej formy pomocy oraz 15 gorących jednodaniowych posiłków dla osób dorosłych. Przewidywana orientacyjna ilość wydawanych posiłków wynosi: Przerzeczyn-Zdrój -ok. 20 porcji dla dzieci i 4 porcje dla dorosłych , Zespół Szkól w Niemczy ok. 80 porcji dla dzieci i 11 porcji dla dorosłych Żywienie dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 15 września 2012 r. do końca roku szkolnego 2012/2013. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany w uzasadnionych przypadkach gorącego posiłku na prowiant ( bułka z szynką lub serem + soczek, lub drożdżówka + soczek) i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół dwa dni przed zmianą. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Godziny dostarczania posiłków w godzinach umówionych z dyrektorami w/w szkół. Obiady do szkół należy dostarczyć w ramach kosztów własnych ( wraz z załadunkiem i rozładunkiem), a także w ramach realizacji zamówienia należy zapewnić naczynia i sztućce. Wykonawca dostarczy jednorazowe naczynia do spożywania posiłków, które będą wkalkulowane w koszty posiłku. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymogi ustawy z dnia 6 września2001r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością ( Dz. U. Nr128, poz1408). Po spożyciu, Wykonawca usunie z terenu szkół zużyte naczynia jednorazowego użytku i odpady pokonsumpcyjne. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia Dyrektorom Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach. Jadłospisy będą sporządzane na okresy co najmniej dwóch tygodni. Jadłospis będzie obejmował w tygodniu dwa dania jarskie i trzy dania mięsne. Danie rybne będzie traktowane jako danie mięsne..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.09.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • SEZAM Przedsiębiorstwo Gastronomiczne Helena Kapka, ul. Wrocławska 37, 57-100 Strzelin, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 110400,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3,84

  • Oferta z najniższą ceną: 3,51 / Oferta z najwyższą ceną: 5,59

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.