eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pułtusk › Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Kelner dla 1 uczestnika projektu systemowego pn. Chwyć drugą szansę! (nr projektu POKL.07.01.01-14-084/12) realizowanego w 2013 roku przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Pułtusku, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.



Ogłoszenie z dnia 2013-10-16

Pułtusk: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Kelner dla 1 uczestnika projektu systemowego pn. Chwyć drugą szansę! (nr projektu POKL.07.01.01-14-084/12) realizowanego w 2013 roku przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Pułtusku, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Numer ogłoszenia: 420302 - 2013; data zamieszczenia: 16.10.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. 17 Sierpnia 58, 06-100 Pułtusk, woj. mazowieckie, tel. 23 6925265, faks 23 6925265.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Kelner dla 1 uczestnika projektu systemowego pn. Chwyć drugą szansę! (nr projektu POKL.07.01.01-14-084/12) realizowanego w 2013 roku przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Pułtusku, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: usługa szkoleniowa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu kursu kelner dla 1 uczestnika projektu systemowego pn. Chwyć drugą szansę! (nr projektu POKL.07.01.01-14-084/12) realizowanego w 2013 roku przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Pułtusku, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej. Wykonawca jest zobowiązany m.in. do: 1) Zorganizowania i przeprowadzenia kursu kelner dla 1 uczestnika przedmiotowego projektu. 2) Zapewnienia ochrony uzyskanym danym osobowym osób uczestniczących w kursie przewidzianej w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.). 3) Przeprowadzenia kursu zgodnie z programem uwzględniającym następujące zagadnienia: a) Etyka zawodu kelner: - zakres obowiązków,- cechy osobowe dobrego kelnera, - prezencja i wygląd kelnera b) Etapy obsługi gości w restauracji: - właściwe kierunki i strony w obsłudze, - kolejność podawania potraw i napojów, - elementy savoir vivre c) Serwisy w obsłudze: - serwis niemiecki, francuski, angielski, rosyjski d) Trudny gość:- metody radzenia sobie w sytuacjach nietypowych lub problemowych e) Elementy wiedzy psychologicznej: - komunikacja interpersonalna, werbalna, niewerbalna, - skuteczne słuchanie f) Napiwek jako nagroda. g) Podstawy z wiedzy o winie: - charakterystyka i podział win, - kraje winiarskie, - charakterystyka szczepów winogron h) Serwis wina w restauracji: - podawanie win białych, czerwonych, musujących, - dekantacja wina i) Nakrywanie do stołu: - zasady nakrywania do stołu, - techniki rozkładania i składania obrusów, - dekoracyjne składanie serwet płóciennych dla gości j) Obsługi gości w restauracji: - rozmowa z gośćmi, - doradzanie przy wyborze dań, - podawanie potraw i napojów zimnych i gorących, - sprzątanie ze stołu. 4) Przedstawienia przed rozpoczęciem kursu (nie później niż 5 dni kalendarzowych) szczegółowego programu kursu (wraz z harmonogramem). 5) Przeprowadzenia zajęć do 10.12.2013r. w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach dostosowanych do oczekiwań uczestnika. Liczba godzin zajęć do przeprowadzenia wynosi 60 godzin lekcyjnych podzielonych na część teoretyczną i praktyczną (przy czym 1 godzina lekcyjna zajęć =45 minut zegarowych+ przerwa licząca średnio 15 min.), w tym nie mniej niż 40 godzin zajęć praktycznych. 6) Przeprowadzenia kursu w miejscowości: Pułtusk. 7) Zapewnienia w trakcie trwania kursu warunków bezpieczeństwa oraz higieny pracy i nauki zgodnie z obowiązującymi w tej materii przepisami prawa. 8) Zapewnienia warunków technicznych do realizacji szkolenia - sali z niezbędnym wyposażeniem dostosowanym do potrzeb uczestnika. 9) Zapewnienia uczestnikowi wyżywienia w czasie trwania kursu: każdego dnia trwania kursu dwudaniowy ciepły obiad, poczęstunek (tj. kawa, herbata, cukier, śmietanka, cytryna, woda w butelkach 500 ml, ciastka - stały dostęp). 10) Zapewnienia ubezpieczenia NNW dla uczestnika kursu, począwszy od pierwszego skończywszy na ostatnim dniu kursu. Po zakończeniu kursu Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kserokopię polisy ubezpieczeniowej. 11) Wyposażenia uczestnika w niepodlegające zwrotowi materiały: dydaktyczne i piśmienne, które będą wykorzystywane podczas kursu (skrypty, podręczniki, notatniki, itp.). 12) Dostarczenia Zamawiającemu (wraz z Raportem z realizacji kursu) pisemnego potwierdzenia odbioru przez uczestnika ww. materiałów. 13) Odpowiedniego oznaczenia wszystkich miejsc i dokumentów bezpośrednio związanych z realizacją usługi, poprzez zamieszczanie na zaświadczeniach lub innych dokumentach potwierdzających ukończenie szkolenia oraz materiałach dydaktycznych, itp. logo zgodnie z aktualnymi wytycznymi w zakresie informacji i promocji Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, które zamieszczone są na stronie internetowej: www.efs.gov.pl 14) Każdorazowego informowania uczestnika (przed rozpoczęciem zajęć), że zajęcia są realizowane w ramach wymienionego w tytule projektu, a projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 15) Umożliwienia Zamawiającemu prowadzenia monitoringu kursu, łącznie z fotografowaniem. 16) Sporządzenia i przekazania do wypełnienia - uczestnikowi kursu - ankiety ewaluacyjnej kursu oraz dokonania analizy ankiety i dostarczenia jej Zamawiającemu (wraz z Raportem z realizacji kursu). 17) Na zakończenie kursu wydania zaświadczenia lub innych dokumentów potwierdzających uczestnictwo i ukończenie kursu oraz uzyskanie kwalifikacji (zgodnie z wymogami oświatowymi lub innymi wymogami obowiązującym dla tego rodzaju szkolenia), zawierające program oraz ilość godzin kursu, w rozbiciu na poszczególne zagadnienia. 18) Sprawowania nadzoru nad uczestnikiem kursu, poprzez: - prowadzenie dziennika zajęć zawierającego imienną listę obecności, wymiar godzin i tematy zajęć, - niezwłoczne pisemne lub telefoniczne zawiadomienie Zamawiającego o każdej nieusprawiedliwionej nieobecności uczestnika kursu, - niezwłoczne pisemne zawiadomienie Zamawiającego o fakcie uchylania się uczestnika od przystąpienia do zaliczeń cząstkowych (jeśli zostaną przeprowadzone) oraz egzaminu końcowego. 19) Przedłożenia Zamawiającemu (po zakończeniu kursu) Raportu z realizacji kursu zawierającego: - opis stopnia osiągnięcia zakładanych celów kursu i uzyskanych rezultatów, - imienne wskazanie osoby, które odbyła kurs (wymagane jest dołączenie do Raportu kopii dziennika zajęć zawierającego imienną listę obecności uczestnika, wymiar godzin i temat zajęć), - poświadczenie odbioru wydanych uczestnikowi zaświadczeń lub innych dokumentów potwierdzających uczestnictwo i ukończenie kursu (wymagane jest dołączenie kopii wydanych uczestnikowi zaświadczeń lub innych dokumentów potwierdzających uczestnictwo i ukończenie kursu), - pisemne potwierdzenie przez uczestnika otrzymania cateringu w poszczególnych dniach kursu, - rozliczenia godzin zrealizowanych na kursie uwzględniającego dni, godziny oraz tematykę zrealizowanych zajęć, - wnioski z realizacji kursu wynikające z ankiety ewaluacyjnej, - omówienie ewentualnych trudności, z jakimi spotkał się Wykonawca przy realizacji umowy, - ewentualne uwagi zgłoszone przez osobę uczestniczącą w kursie, - inne uwagi według Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt systemowy pn. Chwyć drugą szansę (nr projektu POKL.07.01.01-14-084/12) współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Ośrodek Szkoleń Barbara Agata Dziewicka, ul. 17 Stycznia 13 pok. 39, 06-400 Ciechanów, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4274,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3400,00

  • Oferta z najniższą ceną: 3400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3400,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 w związku z art. 68 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.ustawy Prawo zamówień publicznych w trybie z wolnej ręki. W 2 (dwóch) przeprowadzonych postępowaniach o udzielenie zamówienia w trybie przetargów nieograniczonych na Zadanie pn. - organizacja i przeprowadzenie kursu kelner nie wpłynęła żadna oferta. Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawa zamówień publicznych cyt.: Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, jeżeli zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: (...) w prowadzonych kolejno postępowaniach o udzielenie zamówienia, z których co najmniej jedno prowadzone było w trybie przetargu nieograniczonego albo przetargu ograniczonego, (...) nie zostały złożone żadne oferty (...), a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.