eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Obsługa cateringu oraz zorganizowanie i obsługa uroczytsje kolacji w związku z Konferencja Prorektorów organizowana przez Politechnikę Gdańską.



Ogłoszenie z dnia 2012-10-26

Gdańsk: Obsługa cateringu oraz zorganizowanie i obsługa uroczytsje kolacji w związku z Konferencja Prorektorów organizowana przez Politechnikę Gdańską.
Numer ogłoszenia: 418730 - 2012; data zamieszczenia: 26.10.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Gdańska Dział Zamówień Publicznych, ul. Narutowicza 11/12, 80-233 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. +48 58 347 24 00, faks +48 58 347 29 13.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Obsługa cateringu oraz zorganizowanie i obsługa uroczytsje kolacji w związku z Konferencja Prorektorów organizowana przez Politechnikę Gdańską..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Obsługa cateringu oraz zorganizowanie i obsługa uroczytsje kolacji w związku z Konferencja Prorektorów organizowana przez Politechnikę Gdańską. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do zaproszenia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.10.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Stary Browar Sp. z o.o., ul. Szafarnia 9, 80-755 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19025,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 16339,00

  • Oferta z najniższą ceną: 16339,00 / Oferta z najwyższą ceną: 16339,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. b ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringu oraz zorganizowanie i obsługa uroczystej kolacji w dniach 26-27.10.2012r. w związku z Konferencją Prorektorów organizowaną przez Politechniką Gdańską. Przedmiotowa konferencja odbędzie się w dniach 25-27.10.2012r. w Gdańsku. W dniach 26-27.10.2012r. sesje konferencyjne zostaną zorganizowane w centrum konferencyjnym Hotelu Gdańsk, w którym zakwaterowani zostaną uczestnicy Konferencji. Przedmiot został sklasyfikowany do 17 kategorii usług nie priorytetowych pod numerem CPV 55300000-3. Uroczysta kolacja w związku z Konferencją Prorektorów organizowana jest w hotelu, w którym uczestnicy konferencji będą zakwaterowani. W hotelach, mających własną infrastrukturę kuchenną i prowadzących własną działalność, tj. restauracja, usługi cateringowe, nie ma możliwości wprowadzenia zewnętrznej firmy na własny teren, gdyż prowadziłoby to do poniesienia przez hotel straty. Również Zamawiający poniósłby dodatkowe koszty, które, w przypadku wyboru firmy zewnętrznej, wiązałyby się m.in. z koniecznością przewiezienia sprzętu i osób, potrzebnych do realizacji zamówienia. Ponadto zapewnienie uczestnikom wszystkich usług w jednym budynku pozwoli na ich lepszą realizację, z jak najkrótszym czasem przemieszczania się uczestników konferencji z miejsc, w których będą prowadzone sesje do miejsc w których będą spożywane posiłki oraz pokoi, w których uczestnicy będą mogli skorzystać z noclegu. Poza tym Zamawiający korzystając z większej ilości usług, może liczyć na udzielenie rabatu, gdyż hotel kompleksowo kalkuluje ceny zamawianych usług stosując upusty ilościowe. W związku z powyższym ww. usługi świadczone mogą być tylko przez jednego Wykonawcę z przyczyn: -technicznych o obiektywnym charakterze (infrastruktura kuchenna), -związanych z ochroną praw wyłącznych, wynikających z odrębnych przepisów (prawo własności); a wybór innego trybu mógłby skutkować naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.