eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecinek › USŁUGA ŻYWIENIA PACJENTÓW W SYSTEMIE CATERINGU

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-19

Szczecinek: USŁUGA ŻYWIENIA PACJENTÓW W SYSTEMIE CATERINGU
Numer ogłoszenia: 415600 - 2014; data zamieszczenia: 19.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 305124 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital w Szczecinku sp. z o.o., ul. Kościuszki 38, 78-400 Szczecinek, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3726720, 3726721, faks 094 3726729, 3730886.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: spółka z o.o.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA ŻYWIENIA PACJENTÓW W SYSTEMIE CATERINGU.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywienia pacjentów szpitala we wszystkie dni tygodnia, przez 12 miesięcy, w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. Usługą objętych będzie około 80 pacjentów dziennie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w postaci obiadów zgodnie z zaleceniami Zamawiającego, przynajmniej 15 minut przed godziną wydania na oddziały tj. 12:45 (wydawanie obiadów 13:00 - 13:30). Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis dekadowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego. Obiady powinny składać się z następujących produktów: - zupy niezabielane lub zabielone małą ilością mąki, śmietany lub jogurtu; - ziemniaki, kasze , ryż, makaron o wysokiej jakości, świeżo ugotowane, gorące o swoistym smaku i zapachu, sypkie, niekleiste; - dania z mięs drobiowych, wieprzowych, takich jak: kotlet schabowy, sztuka mięsa w sosie, gulasz, kurczak pieczony, kurczak gotowany, filet panierowany, filet w sosie, potrawka drobiowa; - ryby z wykluczeniem Pangi; - dania bezmięsne: kotlety warzywne, kopytka, kluski śląskie, naleśniki, makaron z owocami, risotto; - dopuszcza się 2 razy w miesiącu dania z wątróbki drobiowej lub wieprzowej; - surówki wielowarzywne, gotowane warzywa (sałatki); - do picia kompoty lub herbaty owocowe. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania dwóch rodzajów posiłków obiadowych: jeden na dietę normalną (smażone, pieczone), drugi na dietę lekkostrawną (gotowane, duszone) - wykluczających się wzajemnie pod względem sposobu przygotowania. Wykonawca zobowiązany jest do urozmaicania posiłków z uwzględnieniem tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy, stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów, dostarczania potraw przy zachowaniu odpowiedniej jakości i temperatury: - gorące zupy - plus 75 stopni C; - gorące drugie dania - plus 63 stopnie C; - gorące i dobrej jakości ziemniaki, ugotowane bezpośrednio przed obiadem; - potrawy serwowane na zimno - plus 4 stopnie C; - przechowywanie przygotowanych posiłków w termosie nie dłużej niż 30 minut; a także dokładnego określenia porcji przypadającej na jedną osobę (np. wątróbka 2 czy 3 sztuki). Zamówienia złożone przez Zamawiającego mogą ulec zmianie. Zmiany zostaną zgłoszone przez personel szpitala w dniu wydania obiadów, najpóźniej do godz. 10:30 Kaloryczność obiadów powinna wynosić: - osoby dorosłe 800 - 900 kcal - dzieci 400 - 500 kcal Jadłospis posiłków obiadowych, sporządzony przez Zamawiającego powinien być dostarczony do Wykonawcy na 5 dni przed wprowadzeniem, z podziałem na diety, określeniem wartości energetycznych i odżywczych oraz uwzględniający dietę dla dzieci od 1-3 lat. Sporządzanie posiłków powinno być zgodne z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, wg norm oraz składników pokarmowych i produktów spożywczych zalecanych do stosowania w służbie zdrowia. Wykonawca jest zobowiązany świadczyć usługi żywieniowe w sposób zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 10 listopada 2006 r. w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (Dz. U. z dnia 24 listopada 2006 r.) ze szczególnym uwzględnieniem załącznika nr 1 rozdział XIII do w/w rozporządzenia oraz zaleceniami wydawanymi przez właściwego Inspektora Sanitarnego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnej siedzibie i dostarczał własnym transportem w termicznych pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, w opakowaniach zbiorczych (termosy szczelnie domknięte) zgodnie z wymogami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) Opakowania zbiorcze - termosy muszą posiadać stosowne certyfikaty, atesty bądź deklaracje zgodności z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowych, Wykonawca zobowiązuje się do zabrania i utylizacji we własnym zakresie zużytych naczyń wraz z resztkami jedzenia, po każdym posiłku. Wszystkie opakowania (w tym zbiorcze) winny posiadać wszelkie wymagane prawem atesty, pozytywne opinie itp. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek żywnościowych (obiadów) z każdego dnia. Wykonawca dostarcza obiady pod drzwi kuchni Zamawiającego. Personel wyznaczony przez Zamawiającego ma prawo, bez uprzedniego powiadomienia Wykonawcy, do przeprowadzenia kontroli wagowej posiłków, przestrzegania odpowiedniej temperatury dostarczanych potraw oraz jakości przygotowywanych potraw. Jeden raz na 2 miesięce - kontrola w trakcie przygotowywania potraw. Wykonawca odpowiada za przestrzeganie norm i zasad sanitarno-epidemiologicznych w trakcie przygotowania posiłków oraz ich dostarczania zgodnie z zasadami HACCP. Podstawą do rozliczenia finansowego za wykonaną usługę będą zlecenia na obiady wystawione przez poszczególne oddziały szpitala akceptowane przez dietetyka lub osobę upoważnioną. Przy fakturowaniu wykonanej usługi Wykonawca rozliczy wydane obiady na poszczególne oddziały w oparciu o w/w zlecenia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Dom Pomocy Społecznej w Bornem Sulinowie, ul. Szpitalna 5, 78-449 Borne Sulinowo, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 232140,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 239440,00

  • Oferta z najniższą ceną: 239440,00 / Oferta z najwyższą ceną: 239440,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.