eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sadki › Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-02

Sadki: Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu
Numer ogłoszenia: 415418 - 2009; data zamieszczenia: 02.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu , Samostrzel 7, 89-110 Sadki, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 386 88 76, faks 0-52 386 88 76.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mowsam.website.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu (kod CPV 15000000-8), według wyszczególnienia zawartego w Formularzu cenowym stanowiącym załączniki do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: 1. Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 Prawo Zamówień Publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp. 2. Posiadają odpowiednie atesty dla żywności i opakowań do okazania na każde żądanie (dotyczy cz.2 - art. ogólnospożywcze i 3 - nabiał). 3. Posiadają certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (dotyczy części: 2 - art. ogólnospożywcze, 3 - nabiał i 4 - wyroby cukiernicze). 4. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem tj. powinien posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą zgody na przewóz artykułów spożywczych. Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń określonych w pkt. IV. niniejszej SIWZ stosując formułę: spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 wskazanej wyżej ustawy Pzp - Załącznik Nr 1 do SIWZ, b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) oświadczenie wykonawcy, że posiada wymagane aktem prawnym atesty dla oferowanej żywności i opakowań do okazania na każde żądanie zamawiającego (dotyczy cz.2 - art. ogólnospożywcze i 3 - nabiał). d) decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej dotyczącą zgody na przewóz (transport) żywności, zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. III, e) certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (dotyczy części: 2 -artykuły ogólnospożywcze, 3-nabiał i 4-wyroby cukiernicze), f) wypełniony formularz ofertowy - Załącznik nr 2, g) wypełniony formularz cenowy - Załącznik nr 3, h) wzór umowy - załącznik nr 4..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mowsam.website.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu Samostrzel 7 89-110 Sadki sekretariat I piętro.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu Samostrzel 7 89-110 Sadki sekretariat I piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Arbuz kg 40 2 Banan kg 120 3 Brokuły kg 50 4 Brukselka kg 50 5 Brzoskwinia kg 100 6 Buraki czerwone kg 100 7 Cebula kg 300 8 Cytryny kg 40 9 Fasolka szparagowa kg 120 10 Gruszka kg 100 11 Jabłka kg 1.000 12 Kalafior szt. 300 13 Kapusta biała kg 600 14 Kapusta czerwona kg 150 15 Kapusta kiszona kg 350 16 Kapusta młoda szt. 200 17 Kapusta pekińska kg 300 18 Koper (pęczki) p. 200 19 Mandarynki kg 80 20 Marchew kg 1.000 21 Natka pietruszki (pęczki) p. 200 22 Nektarynka kg 60 23 Ogórek kiszony kg 420 24 Ogórek małosolny kg 80 25 Ogórek świeży kg 160 26 Papryka świeża kg 50 27 Pieczarka kg 100 28 Pietruszka korzeń kg 150 29 Pomarańcza kg 80 30 Pomidor kg 500 31 Por kg 200 32 Rzodkiewka (pęczek) p. 50 33 Sałata szt. 200 34 Seler kg 200 35 Szczypiorek (pęczki) p. 100 36 Truskawki kg 100 37 Winogrono kg 80 38 Ziemniaki kg 12.000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ananas w syropie plastry (565g) 100 szt. 2 Aromat do ciast 10 ml 40 szt. 3 Baton czekoladowy 23,5g Skład: lekkie i puszyste nadzienie oblane mleczną czekoladą 400 szt. 4 Baton czekoladowy 43g Skład: nadziewany wafel z karmelem i chrupiącymi płatkami ryżowymi w polewie kakaowej 700 szt. 5 Baton czekoladowy 53g Skład: Nugatowe nadzienie oblane karmelem i mleczną czekoladą 700 szt. 6 Brzoskwinia konserwowa puszka (850g) 100 szt. 7 Budyń 65g (różne smaki) 500 szt. 8 Bułka tarta 150 kg 9 Buraczki tarte (1,70kg) skład: buraczki ćwikłowe, woda, ocet, cukier, sól Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 192kJ/46kcal, białko 0,9g, węglowodany 11,4g, tłuszcz 7,2g 350 szt. 10 Chrzan 180g 50 szt. 11 Cukier 2.500 kg 12 Cukier puder 500g 20 szt. 13 Cukier waniliowy 32g 300 szt. 14 Cynamon 15g 40 szt. 15 Czekolada mleczna 100 g 800 szt. 16 Draże 70g (różne smaki) 600 szt. 17 Dropsy 400 szt 18 Dżem wysoko słodzony różne smaki 1000g Skład: syrop glukozowo/fruktoz owy, pektyna, sporządzony z 35 g owoców na 100g produktu, max. Zawartość cukru 63g w 100g produktu 500 szt. 19 Fasola drobna 60 kg 20 Fasola Jaś 80 kg 21 Fasola konserwowa czerwona puszka (0,4l) 100 szt. 22 Fasolka szparagowa konserwowa 200 szt. 23 Filet w sosie pomidorowym (170g) 300 szt. 24 Galaretka 75g (różne smaki) 300 szt. 25 Groch łuskany 60 kg 26 Groszek konserwowy puszka (0,4l) 600 szt. 27 Herbata granulowana 100g 100 szt. 28 Herbatniki 100g 800 szt. 29 Jabłka prażone (500g) 20 szt. 30 Kakao 200 g Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna:1654kJ/395kcal, zawartość białka:19,7g, zawartość węglowodanów:55,9g, zawartość tłuszczu: 10,3g 100 szt. 31 Kapusta modra 1,7 kg 50 szt. 32 Kasza jęczmienna perłowa 120 kg 33 Kasza manna 1 kg 50 kg 34 Kawa INKA 150g 100 szt. 35 Ketchup (1000g) skład: koncentrat pomidowrowy30%, cukier, cebula7%, seler7%, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca, ocet, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, sól, przyprawy Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 429kJ/101kcal, białko 1,9g, węglowodany przyswajalne 22,5g, tłuszcz całkowity 0,4g 360 szt. 36 Kisiel 60g (różne smaki) 500 szt. 37 Kompot agrestowy 0,9l 100 szt. 38 Koncentrat barszczu (0,3l) - skład: zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, sól, przyprawy aromatyczno-smakowe Wartość odżywcza w 100 ml koncentratu: energia 1223kJ/292kcal, białko 1,2g, tłuszcz całkowity 1,2g, węglowodany przyswajalne 69g 250 szt. 39 Koncentrat pomidorowy 30% (0,9l) o wartości odżywczej w 100g produktu 418kJ/99kcal, białko 5,9g, węglowodany przyswajalne 15,9g, tłuszcz całkowity 1,3g 200 szt. 40 Krem kakaowo-mleczno-czekoladowy 400g Skład: cukier ,utwardzony tłuszcz roślinny, serwatka w proszku, kakao 4,9% mleko w proszku 2,7%, mąka sojowa, laktoza, emulgator-lecytyna sojowa, pasta z orzechów laskowych 0,04%, aromaty, sól 350 szt. 41 Kukurydza konserwowa (400g) 300 szt. 42 Kwasek cytrynowy 20g 150 szt. 43 Landrynki owocowe 100g 400 szt. 44 Liść laurowy 7 g 180 szt. 45 Lizaki 400 szt 46 Majeranek 100g 80 szt. 47 Majonez stołowy 620g Składniki: olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, cukier, żółtko kurze w proszku2,2%, sól, gorczyca, skrobia modyfikowana, zagęstniki: E412,E415, regulator kwasowości; kwas cytrynowy, naturalne przyprawy ziołowe, barwnik beta-karoten, przeciwutleniacz E385 Wartości odżywcze w 100g produktu: wartość energetyczna 2559kj/611kcal, białko 1,25g, węglowodany 3,51g, tłuszcz 65,80g 200 szt. 48 Makaron świderki 300 kg 49 Makaron kolanko-falbanka 600 kg 50 Makaron nitki 100 kg 51 Makaron spaghetti 100 kg 52 Makrela wędzona 100 kg 53 Marchew konserwowa (0,8l) 600 szt. 54 Mąka tortowa 10 kg 55 Mąka wrocławska 1.000 kg 56 Mąka ziemniaczana 1kg 20 kg 57 Miód 1kg Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1343kj/319 kcal, białko 0,3g, węglowodany 79,5g, tłuszcze 0g 40 szt. 58 Mix makrelowy 125g 400 szt. 59 Murzynki duże 24 szt/op 20 op 60 Musztarda sarepska 180g 400 szt. 61 Napój gazowany 1,5l (różne smaki) 400 szt. 62 Ocet spirytusowy (0,5l) 40 szt. 63 Ogórek konserwowy (0,9l) 200 szt. 64 Olej 1l 600 l 65 Oregano 10g 70 szt. 66 Paluszki 100g 600 szt. 67 Papryka konserwowa (0,9l) 300 szt 68 Papryka suszona słodka 20g 200 szt. 69 Paprykarz 135g 300 szt. 70 Pasztet drobiowy 130g (różne smaki) 700 szt. 71 Pieprz mielony czarny 15g 180 szt. 72 Płatki kukurydziane 250g 100 szt. 73 Płaty śledziowe marynowane 2,5kg 30 szt. 74 Proszek do pieczenia 18g 100 szt. 75 Przyprawa do bigosu 30g 120 szt. 76 Przyprawa do gulaszu 20g 60 szt. 77 Przyprawa do gyrosa 30g 50 szt. 78 Przyprawa do kurczaka 20g 200 szt. 79 Przyprawa do mięsa Skład: sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; mąka pszenna, papryka 8%, cebula suszona 3%,aromaty, tłuszcz roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek 1,4%, barwnik; E150c; natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, gałka muszkatołowa, majeranek 15 kg 80 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb , opakowanie foliowe 1000g Skład: warzywa suszone 15,2%, pasterniak, por, kapusta, korzeń pietruszki, zawierający śladowe ilości gorczycy, laktozy, jaj, mleka i glutenu, max. zawartość węglowodanów w 100g produktu 22,7g 110 kg 81 Przyprawa warzywna w płynie 200g w opakowaniu szklanym Skład: woda, sól, substancje, karmel E150, kwas cytrynowy, ekstrakt z lubczyka 500 szt. 82 Rodzynki 5 kg 83 Rosół z kury w kostkach w pojemniku plastikowym 700g Skład: tłuszcz kurzy 3%,marchew suszona, kurkuma, natka pietruszki, nasiona selera, ekstrakt z mięsa kurzego 0,5%, cebula smażona, barwnik; karmel amoniakalny Wydajność 35 litrów z 700g 400 szt. 84 Ryż długo ziarnisty 1 kg 120 kg 85 Sałatka pikantna z makreli 170g 120 szt. 86 Sałatka szwedzka 0,9l 200 szt. 87 Sałatka warzywna 0,9l 200 szt. 88 Sękacz 32g 600 szt. 89 Sok marchewkowy (330 ml) 700 szt. 90 Sok pomidorowy (330 ml) 700 szt. 91 Soki w kartonach 1l czarna porzeczka 100 szt 92 Soki w kartonach 1l grejpfrut 100 szt 93 Soki w kartonach 1l jabłkowe 100 szt 94 Soki w kartonach 1l multiwitamina 100 szt 95 Soki w kartonach 1l pomarańczowe 100 szt 96 Soki w kartonach 1l winogronowe 100 szt 97 Soczki w kartonikach 1.000 szt 98 Sos boloński 565g 250 szt 99 Sos słodko-kwaśny 300g 250 szt. 100 Sól 400 kg 101 Sól czosnkowa 20g 70 szt. 102 Sucharki 285 g 20 szt. 103 Szczaw mielony 100 szt. 104 Śnieżka na mleko 60g 200 szt. 105 Tuńczyk w sosie własnym 75 szt. 106 Tymianek 20g 70 szt. 107 Wafelki familijne 80g (różne smaki) 1.000 szt. 108 Wafelki w czekoladzie 39g 1.000 szt. 109 Wafle ryżowe 100g 200 szt. 110 Wiórki kokosowe 200g 20 szt. 111 Woda mineralna gazowana 1,5l 160 szt. 112 Woda mineralna niegazowana 1,5l 160 szt. 113 Zaprawa do napojów z dodat. soku naturalnego słodzona cukrem lub syropem glukoz.-fruktoz.,op. plastik. 5l,. w st. rozcieńczenia 1:10. 500 szt 114 Ziele angielskie 15 g 200 szt. 115 Żelatyna spożywcza 50g 50 szt. 116 Żurek (3kg) op. plastik., wydaj. 42l, skład: skrobia, mleko odtłuszcz. w proszku, mąka żytnia, sól, płatki ziemn., boczek wp wędz. prażony,tł.roślinny,subst.wzmacn.smak i zapach, cukier, cebula prażona, czosnek, majeranek, liść laurowy 12 szt. 117 Herbata exp. 200 tb 400szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jogurt naturalny 150g 0% tłuszczu 800 szt. 2 Jogurt owocowy 150g 2000 szt. 3 Jogurt pitny 200 g 500 szt 4 Jogurt z konfiturą 125 g 600 szt. 5 Kefir 400g 1.800 szt. 6 Krem śniadaniowy 180g 325 szt. 7 Margaryna o zmniejszonej zawart. tłuszczu, 0,5kg; Wartość odżywcza: 540kcal/100g, tł.60g, białko 0,01g, sód 0,12g, węglowodany 0,01g, 50 kg 8 Masło roślinne kubek 100 kg 9 Masło ze śmietanki pasteryzowanej 200g (tłuszcz mleczny do smarowania (75%tł.)) 6.000 szt. 10 Margaryna do smażenia, pieczenia, gotowania, o zmniejszonej zawartości tłuszczu (tł.60%), 250g,skład: oleje roślinne i tł. roślinny, utwardz., woda, sól, subst. konserw., subst. wzbogacaj. 150kg 11 Maślanka owocowa 1l 100 l 12 Mleko 2% UHT (karton) 1l Mleko pasteryzowane w wys. temp.; wart.energet. 207kj(49kcal),Skład: białko 3,1g, węglowodany 4,7g, tł.2,0g 2.000 l 13 Mleko 3,2% UHT (karton) 1l, Mleko pasteryzowane w wys.temp., Skład: białko 3,0g, węglowodany 4,7g, tł.3,2g 3.000 l 14 Pudding z bitą śmietaną 200 g (czekoladowy) 600 szt. 15 Pudding z bitą śmietaną 200 g (śmietankowy) 600 szt. 16 Ryż na mleku (różne smaki) 200g 600 szt. 17 Ser smażony 180g 325 szt. 18 Ser topiony kostka 100g 600 szt. 19 Ser topiony krążki 60 szt 20 Ser topiony plastry 150g 400 szt. 21 Ser żółty 350 kg 22 Serek homogenizowany 125g 2.800 szt. 23 Serek twarogowy 150g 480 szt. 24 Serniczek z polewą 150g 500 szt 25 Śmietana 12% UHT 0,5l 600 szt 26 Śmietana 30% 10 l 27 Śmietana zakwaszana 400g 18% 600 szt. 28 Twaróg półtłusty 1kg 600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wyroby cukiernicze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Amerykanka 120g szt. 500 2 Ciastko francuskie 100g szt. 500 3 Drożdżówka z makiem150g szt. 500 4 Drożdżówka z budyniem150g szt. 500 5 Drożdżówka z dżemem150g szt. 500 6 Drożdżówka z serem150g szt. 500 7 Ekler z budyniem120g szt. 500 8 Maślane szt. 500 9 Omlet szt. 500 10 Pączek 80g szt. 500 11 Pączek w czekoladzie szt. 500 12 Ptyś szt. 500 13 Rogal z nadzieniem 120g szt. 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.