eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chlewiska › Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok szkolny 2010.



Ogłoszenie z dnia 2009-12-02

Chlewiska: Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok szkolny 2010.
Numer ogłoszenia: 415278 - 2009; data zamieszczenia: 02.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Chlewiska , ul. Dionizego Czachowskiego 49, 26-510 Chlewiska, woj. mazowieckie, tel. 048 6287053, faks 048 6287271.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chlewiska.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu gminy Chlewiska na rok szkolny 2010..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie I. Samorządowe Przedszkole w Chlewiskach Zadanie II. Publiczne Gimnazjum w Chlewiskach Zadanie III. Publiczna Szkoła Podstawowa w Chlewiskach Zadanie IV. Publiczna Szkoła podstawowa w Pawłowie Zadanie V. Publiczna Szkoła Podstawowa w Cukrówce Zadanie VI. Publiczna Szkoła Podstawowa w Skłobach Zadanie VII Publiczna Szkoła Podstawowa w Budkach.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)posiadają bazę do przygotowania posiłków, e) posiadają odpowiednie środki transportowe do przewozu ciepłych posiłków, f) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą takie żywienie lub posiadają podpisaną umowę z podmiotem posiadającym uprawnienia prowadzenia zbiorowego żywienia. f) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Dokumenty wymagane: a) formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do SIWZ b) formularz cenowy - załącznik nr 2 c) wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków w trybie art.22 ust.1 i art. 24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych -załącznik nr 3 d) Dokument potwierdzający status prawny firmy tj. wypis z rejestru sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający, że profil działania oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia -załącznik nr 4 e) dekadowy projekt jadłospisu- załącznik nr 5 (wg. własnego wzoru) f) zaświadczenie z Urzędu Skarbowego o uiszczeniu należnych podatków lub o uzyskaniu zgody na zwolnienie , odroczenie, rozłożenie na raty zaległych płatności (ważne 90 dni od daty wystawienia) - załącznik nr 6 g) zaświadczenie właściwego Państwowego powiatowego Inspektora Sanitarnego- pozwolenie na działalność cateringową zakładu przygotowującego posiłki - zał.7 h) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą żywienie, i) zaświadczenie z ZUS-u o nie zaleganiu ze składkami wystawione w okresie ofertowania (ważne 90 dni od daty wystawienia) - zał.8 j ) oświadczenie o posiadanym potencjale kadrowym i kwalifikacjach zawodowych osób zatrudnionych przez oferenta - załączyć odpowiednie uprawnienia - załącznik nr 9 k) podpisany na każdej stronie projekt umowy - zał.10 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.chlewiska.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikacje istotnych warunków zamówienia można odebrać w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej Chlewiska, ul. Czachowskiego 47.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2009 godzina 10:40, miejsce: Urząd Gminy w Chlewiskach 26 - 510 Chlewiska ul. Czachowskiego 49 Pokój Nr 3.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie Nr I - Samorządowe Przedszkole w Chlewiskach -około 14 uczniów miesięcznie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia dla zadania 1 jest dostawa 3 posiłków dziennie składających się ze śniadania, obiadu (przemiennie: 2 razy w tygodniu zupa i 3 razy w tygodniu drugie danie, kompot), deser. I danie - śniadanie : zupa mleczna ( płatki śniadaniowe, makaron, ryż), bułka, wędlina, ryba, masło, dżem, jajko, ser biały, żółty, herbata, mleko, kakao, kawa zbożowa, pomidor, ogórek, szczypiorek. II danie- zupa sporządzona na wywarze mięsno-warzywnym z wkładką i świeżym pieczywem. drugie danie: w formie posiłku mięsno/rybno/mącznego z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami z kompotem (napój). III danie- deser / owoce, ciast, jogurty.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6, 55.52.40.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie Nr II - Publiczne Gimnazjum w Chlewiskach - około 89 uczniów miesięcznie Zadanie Nr III- Publiczna Szkoła Podstawowa w Chlewiskach-około 65uczniów miesięcznie Zadanie Nr IV -Publiczna Szkoła Podstawowa w Pawłowie- około 8 uczniów miesięcznie Zadanie Nr V - Publiczna szkoła Podstawowa w Cukrówce -około 41 uczniów miesięcznie Zadanie Nr VI -Publiczna Szkoła Podstawowa w Skłobach - około 28 uczniów miesięcznie Zadanie Nr VII -Publiczna Szkoła Podstawowa w Budkac.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia dla zadania 2,3,4,5,6,7 jest dostawa 1 posiłku jednodaniowego (przemiennie: 2 razy w tygodniu zupa z wkładką z pieczywem i 3 razy w tygodniu drugie danie), kompot. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: Zupa- 400 ml, mięso lub ryba- od 80 g, ziemniaki, kasza, ryż - 150g, surówka lub jarzynka -100g, kompot lub napój-200 ml, pieczywo zwykłe - 100 g. Wkładka do zupy: Wędlina, mięso, jajko.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10-6, 55.52.40.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.