eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-19

Olsztyn: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług
Numer ogłoszenia: 415128 - 2014; data zamieszczenia: 19.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 389290 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Olsztynie, Plac Generała Józefa Bema 3, 10-516 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5211250, 5211286, faks 89 5211260.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Akcyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług Wykaz kursów wraz z ilością edycji (grup szkoleniowych) i łączną liczbą uczestników: Kurs barmański : czas trwania kursu - 24h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 2; łączna liczba uczestników - 13 Kurs kelnerski: czas trwania kursu - 16h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 3; łączna liczba uczestników - 18 Kurs kucharski: czas trwania kursu - 32h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 2; łączna liczba uczestników - 10 Przewiduje się możliwość ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia w sytuacji nie wykorzystania pełnego zakresu ilościowego, spowodowanego zrekrutowaniem mniejszej ilości uczestników kursów niż wskazana w tabeli, nie więcej jednak niż o 8 osób. Zakres tematyczny poszczególnych kursów: Kurs barmański - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować tematykę: wprowadzenie do mixologii, postawa barmana, etyka barmańska, teoria na temat wódek, wódek gatunkowych, win, piw, likierów, praktyczne wprowadzenie do technik barowych, praktyczne szkolenie z pracy barmana, workshop z dekoracji i podstawowych trików barmańskich, Praktyka mixologiczna (koktajle klasyczne), praktyczne i teoretyczne szkolenie z kawy. W ramach kursu barmańskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 13 osób w 2 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 24 godziny dla każdej grupy. Kurs kelnerski - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować tematykę: postawa i etyka kelnera, technika obsługi i organizacji przyjęć okolicznościowych, omówienie układu funkcjonalnego zakładu gastronomicznego, zastosowanie serwisu kelnerskiego w praktyce. W ramach kursu kelnerskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 18 osób w 3 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 16 godziny dla każdej grupy. Kurs kucharski - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować następującą tematykę: wywary: warzywny, rybny, wołowy, cielęcy, sosy zimne: winegrety, majonezowe, sosy ciepłe: jasne, ciemne, zupy tradycyjne, zakąski zimne i ciepłe: na bazie produktów regionalnych, sałaty i surówki, dania główne: z zastosowaniem nabiału, drobiu, wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny, ryb regionalnych, przygotowanie całych indyków, kaczek, królików, ryb - jako element reprezentacyjnych dań okolicznościowych, wyroby garmażeryjne: galantyny, rolady, pasztety, ryby wędzone, sałatki mięsne i rybne, desery talerzowe i ciasta, biszkopty, kremy, budynie, wypiekanie ciast i ciasteczek kruchych, przystrajanie gotowych ciast, prezentacja deserów. W ramach kursu kucharskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 10 osób w 2 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 32 godziny dla każdej grupy. Kursy obywać się będą od dnia podpisania umowy do dnia 15.03.2015 roku, w dni robocze, w wymiarze 8 godzin lekcyjnych jedno spotkanie lub 4 godziny lekcyjne jedno spotkanie, dwa razy w tygodniu, w godzinach 8.00 - 16.00, w Elblągu, w grupach szkoleniowych od 5 do 7 osób. Dokładny termin przeprowadzenia kursu zostanie uzgodniony z Wykonawcą za pośrednictwem poczty elektronicznej, co najmniej z 7 dniowym wyprzedzeniem. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Umowa o dofinansowanie projektu: UDA-POKL.08.01.01-28-033.13-00. Zamówienie jest finansowane w 100% w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Maria Rachwał EDUKATOR, Ul. Okrzei 18/1, 84-300 Lębork, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27347,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22415,00

  • Oferta z najniższą ceną: 22415,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22415,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.