To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-12-19
Olsztyn: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług
Numer ogłoszenia: 415128 - 2014; data zamieszczenia: 19.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 389290 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Olsztynie, Plac Generała Józefa Bema 3, 10-516 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5211250, 5211286, faks 89 5211260.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Akcyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Organizacja i przeprowadzenie w Elblągu 7 edycji kursów w ramach zamówienia Przeprowadzenie kursu barmańskiego, kelnerskiego i kucharskiego dla uczestników projektu Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług Wykaz kursów wraz z ilością edycji (grup szkoleniowych) i łączną liczbą uczestników: Kurs barmański : czas trwania kursu - 24h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 2; łączna liczba uczestników - 13 Kurs kelnerski: czas trwania kursu - 16h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 3; łączna liczba uczestników - 18 Kurs kucharski: czas trwania kursu - 32h; liczba edycji (grup szkoleniowych) - 2; łączna liczba uczestników - 10 Przewiduje się możliwość ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia w sytuacji nie wykorzystania pełnego zakresu ilościowego, spowodowanego zrekrutowaniem mniejszej ilości uczestników kursów niż wskazana w tabeli, nie więcej jednak niż o 8 osób. Zakres tematyczny poszczególnych kursów: Kurs barmański - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować tematykę: wprowadzenie do mixologii, postawa barmana, etyka barmańska, teoria na temat wódek, wódek gatunkowych, win, piw, likierów, praktyczne wprowadzenie do technik barowych, praktyczne szkolenie z pracy barmana, workshop z dekoracji i podstawowych trików barmańskich, Praktyka mixologiczna (koktajle klasyczne), praktyczne i teoretyczne szkolenie z kawy. W ramach kursu barmańskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 13 osób w 2 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 24 godziny dla każdej grupy. Kurs kelnerski - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować tematykę: postawa i etyka kelnera, technika obsługi i organizacji przyjęć okolicznościowych, omówienie układu funkcjonalnego zakładu gastronomicznego, zastosowanie serwisu kelnerskiego w praktyce. W ramach kursu kelnerskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 18 osób w 3 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 16 godziny dla każdej grupy. Kurs kucharski - przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych dla grupy od 5 do 7 osób. Plan kursu powinien obejmować następującą tematykę: wywary: warzywny, rybny, wołowy, cielęcy, sosy zimne: winegrety, majonezowe, sosy ciepłe: jasne, ciemne, zupy tradycyjne, zakąski zimne i ciepłe: na bazie produktów regionalnych, sałaty i surówki, dania główne: z zastosowaniem nabiału, drobiu, wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny, ryb regionalnych, przygotowanie całych indyków, kaczek, królików, ryb - jako element reprezentacyjnych dań okolicznościowych, wyroby garmażeryjne: galantyny, rolady, pasztety, ryby wędzone, sałatki mięsne i rybne, desery talerzowe i ciasta, biszkopty, kremy, budynie, wypiekanie ciast i ciasteczek kruchych, przystrajanie gotowych ciast, prezentacja deserów. W ramach kursu kucharskiego zostanie przeszkolonych łącznie ok. 10 osób w 2 grupach szkoleniowych. Zajęcia teoretyczne powinny stanowić maksymalnie 25 % całości kursu. Czas trwania kursu wynosi 32 godziny dla każdej grupy. Kursy obywać się będą od dnia podpisania umowy do dnia 15.03.2015 roku, w dni robocze, w wymiarze 8 godzin lekcyjnych jedno spotkanie lub 4 godziny lekcyjne jedno spotkanie, dwa razy w tygodniu, w godzinach 8.00 - 16.00, w Elblągu, w grupach szkoleniowych od 5 do 7 osób. Dokładny termin przeprowadzenia kursu zostanie uzgodniony z Wykonawcą za pośrednictwem poczty elektronicznej, co najmniej z 7 dniowym wyprzedzeniem. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Profesjonalna kadra w turystyce gwarantem jakości usług współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Umowa o dofinansowanie projektu: UDA-POKL.08.01.01-28-033.13-00. Zamówienie jest finansowane w 100% w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.12.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Maria Rachwał EDUKATOR, Ul. Okrzei 18/1, 84-300 Lębork, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27347,50 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 22415,00
Oferta z najniższą ceną: 22415,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22415,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Dostawa sterylizatora parowego i myjni-dezynfekatora
- Remont drogi powiatowej Nr 1509N relacji Popowa Wola- Choszczewo, od km 6+880 do km 7+080
- Likwidacja przełomu w ciągu drogi powiatowej Nr 1499N relacji Samławki-Troksy od km 8+060 do 8+080km.
- Remont drogi powiatowej Nr 1630N relacji Szymanowo- Gązwa, od km 0+280 do km 0+450
- Przebudowa budynku obory na stajnię w ramach projektu "Centrum badań nad behawiorem, bioróżnorodnością i zdrowotnością konika polskiego"
- Dostawa nawozów sztucznych na potrzeby Stacji Badawczej w Popielnie IRZiBŻ PAN w Olsztynie
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie grupowego szkolenia dla 3 osób bezrobotnych w zakresie "ABC przedsiębiorczości".
- Kompleksowa usługa szkoleniowa 2 szkoleń specjalizacyjnych zgodnie z rozp. Rady Ministrów z dnia 30 marca 2020 roku w sprawie szkoleń dla pracowników centrum usług społecznych dla 3 grup tematycznych
- Szkolenie grupowe dla osób bezrobotnych pn.: "Podstawy pracy z komputerem z ECDL (Moduł B1)"
- Dostawa infrastruktury sprzętowej wraz z niezbędnym oprogramowaniem i wdrożeniem.
- Przygotowanie i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pt. "Szkolenie asystentów/trenerów pracy"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w projekcie "ODPOWIEDZIALNI ZA PRZYSZŁOŚĆ" dla uczestników zrekrutowanych przez jednostki podległe PWK OHP w Rzeszowie (etap 1c)
więcej: Usługi szkoleniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.