eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chmielnik › Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-18

Chmielnik: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
Numer ogłoszenia: 413930 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 378144 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach, Łagiewniki 73, 26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3542076, faks 041 3543050.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach gm. Chmielnik, pow. kielecki, woj. Świętokrzyskie - Wspólny słownik zamówień (CPV) - główny przedmiot: 15000000-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych zgodnie z załączonymi formularzami asortymentowo - cenowymi. 1. Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1a: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6 2. Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1b: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15810000-9; 3. Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1c: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9, 15221000 - 3 4. Dostawa oznaczona jako Część IV jaja kurze świeże spożywcze będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1d: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3; 5. Dostawa oznaczona jako Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - załącznik nr 1e: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6, 6. Dostawa oznaczona jako Część VI mięso świeże, wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże - załącznik nr 1f: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9; 7. Dostawa oznaczona jako Część VII mleko i produkty mleczarskie - załącznik nr 1g: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3; 8. Dostawa oznaczona jako Część VIII drób - załącznik nr 1h: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-7; 9. Dostawa oznaczona jako Część IX owoce - załącznik nr 1i: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03200000-3; 03222111-4; 03222200-5; 10. Dostawa oznaczona jako Część X ziemniaki jadalne - załącznik nr 1j: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03212100-1; Wielkości zamówienia podane w Załącznikach od 1a do 1j do SIWZ - tzw. formularzach asortymentowo-cenowych są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania z zastrzeżeniem, iż dokonane zmiany nie spowodują zwiększenia wartości brutto zamówienia. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zmieniona. W takiej sytuacji Wykonawca nie ma roszczenia o zakup przez Zamawiającego towaru, którego ilość Zamawiający ograniczył lub zmienił. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej od ustalonej w siwz (dla każdego pakietu) nie stanowi nie wykonania lub nienależytego wykonania umowy. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego wraz z wniesieniem do magazynów znajdujących się w miejscowości Łagiewniki Nr 73. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - Część I świeże warzywa - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być w I gatunku, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, świeże, o dobrym smaku. Dostawy warzyw w opakowaniach (workach) jednorazowych do 30 kg. Od 1 lipca dostawa warzyw młodych ( z nowych zbiorów). - Część II wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do soboty w godz. od 7:00 do 9:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Uwaga: waga jednostkowa wyrobów piekarskich musi być zgodna z wagą podaną w formularzu cenowym jaki stanowi załącznik 1b. - Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną w formularzu cenowym jaki stanowi załącznik 1c. - Część IV jaja kurze świeże - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Jaja średnie (M) o wadze od 53g do 63 g - Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery, - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze(zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi wdrażania systemu HACCP). Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną w formularzu cenowym jaki stanowi załącznik 1e. - Część VI mięso świeże, wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Wędliny i przetwory mięsne na każdej części muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), dacie przydatności do spożycia oraz wadze (zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi wdrażania systemu HACCP). Uwaga: Wykonawca , którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, w dniu podpisania umowy, dostarczy w celu zapoznania się organoleptycznego ( w tym wykonanie dokumentacji fotograficznej) próbki wszystkich wędlin w kawałkach po ok. 20 dkg (do zwrotu). - Część VII mleko i produkty mleczarskie - mleko codziennie (pon. - sobota o godz.600), pozostałe artykuły w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do soboty o godz. 6:00 Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną w formularzu cenowym jaki stanowi załącznik 1g. - Część VIII drób - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. - Część IX owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Owoce w I gatunku. - Część X ziemniaki jadalne - w drugim dniu od złożenia zamówienia 2 razy w miesiącu od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12.00. Odmiany jadalne o barwie żółtej. Dostawy w opakowaniach (workach) jednorazowych do 30 kg. Od 1 lipca dostawy ziemniaków młodych ( z nowych zbiorów). Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie potrzebne pojemniki przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu +/- 20%. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w ciągu 2 godzin w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.10.00-6, 15.81.00.00-9, 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-7, 03.20.00.00-3, 03.22.21.11-4, 03.21.21.00-1.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: świeże warzywa

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gospodarstwo Rolne Barbara Kubik-Mącznik,, Miernów 31, 28-425 Złota, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 33220,34 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 28896,00

  • Oferta z najniższą ceną: 28896,00 / Oferta z najwyższą ceną: 35890,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: wyroby piekarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FPHU TOMEX, Stanisław Dziewit,, Malinie 375A, 39-331 Chorzelów, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 36728,59 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 34916,20

  • Oferta z najniższą ceną: 34916,20 / Oferta z najwyższą ceną: 39478,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: mrożone artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe PINGWINEK Jerzy Świercz, Anna Świercz, Spółka Jawna,, Ul. Domaszowska 94, 25-320 Kielce, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24654,15 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 27006,00

  • Oferta z najniższą ceną: 25961,00 / Oferta z najwyższą ceną: 32838,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: jaja kurze świeże spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Specjalistyczne Gospodarstwo Drobiarskie, Zbigniew Gawroński,, Mikułowice 3, 28-100 Busko Zdrój, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12692,82 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11988,00

  • Oferta z najniższą ceną: 11988,00 / Oferta z najwyższą ceną: 17760,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U.SAWA Sp.J., A.Sikora, W.Wróbel,, Ul. Wojska Polskiego 35b, 28-100 Busko-Zdrój, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 105494,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 101868,37

  • Oferta z najniższą ceną: 95791,10 / Oferta z najwyższą ceną: 111672,87

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: mięso świeże, wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przetwórstwo Mięsa Łatanice, Zbigniew Chrobot,, Łatanice 132, 28-160 Wiślica, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 122039,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 114922,00

  • Oferta z najniższą ceną: 114922,00 / Oferta z najwyższą ceną: 137816,60

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: mleko i produkty mleczarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska,, ul. Polna 10, 26-020 Chmielnik, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 124832,01 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 134690,70

  • Oferta z najniższą ceną: 134690,70 / Oferta z najwyższą ceną: 149550,15

  • Waluta: PLN.

Część NR: 8   

Nazwa: drób

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U.SAWA, Sp.J., A.Sikora, W.Wróbel,, Ul. Wojska Polskiego 35b, 28-100 Busko-Zdrój, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23997,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 23503,50

  • Oferta z najniższą ceną: 23503,50 / Oferta z najwyższą ceną: 33283,28

  • Waluta: PLN.

Część NR: 9   

Nazwa: owoce

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FIRMA HANDLOWO USŁUGOWA, Andrzej Wójcik,, Porąbki 105, 26-004 Bieliny, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24785,57 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21887,00

  • Oferta z najniższą ceną: 21887,00 / Oferta z najwyższą ceną: 29325,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 10   

Nazwa: ziemniaki jadalne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gospodarstwo Rolne, Barbara Kubik-Mącznik,, Miernów 31, 28-425 Złota, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15748,20 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 9200,00

  • Oferta z najniższą ceną: 8625,00 / Oferta z najwyższą ceną: 21850,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.